Jump to content

Önerilen İletiler

Başlangıç olarak 10 ila 30 arası cırcır böceği üretim için yeterli olacaktır üretimi oldukça kolay olan canlılar olmasına rağmen tercih edilmemesinin sebebi çıkardıkları sesdir buna çözüm olarak kanatlarını kesebilir yada daha az ses çıkaran türlerinden edinebilirsiniz.
 Cırcır böceği kolonisi için gerekli olan malzemeler
Büyük boy plastik saklama kapları yada akvaryumlar (cırcır böceklerinin kaçmasını önlemek için koli bandını akvaryumun içinden kenarlarını çevreliyecek şekilde banlamanız yeterli olacaktır)
Yumurta dökmeleri için kap (dondurma kabı vs. )
Yumurtlama kabının içine konulucak malzeme (torf vb nemli tutulması gerekiyor)
Saklanmaları için yumurta kapları ve kağıt havlu ruloları
2 adet kap birisi kuru yem diğeri sebze gibi nemli ve ıslak yemler için 
1 adet kap su için 
Birde böcekleri üreticeğiniz ortam soğuk ise ısıtıcı ve termometre

Gelelim üretime cırcır böceklerini tutmanız gereken ideal ısı 29 derecedir 22 derecenin altında ve 32 derecenin üstünde ölmeye başlıyacaklardır su ihtiyaçlarını ise bulundukları kaba koyacağınız ıslak kağıt havlu yada water gellerden gidericeklerdir kuru yem olarak köpek maması vb. ek besin olaraksa havuç vb. kullanabilirsiniz gerekli besini verip ısıyı ve nemli yumurtlama kabını ayarladıktan sonra ürememeleri için hiçbir neden yok.

Gerekli olan herşeyi sağladığınız da dişiler yumurtlayacaklardır dişiler yumurtladıktan sonra yumurtlama kabını ayrı bir kaba almak zorundasınız.Yumurtlama kabı 30-32 derece arasında olmalı ve nemli olmalı kuruduğunda spreyle birazsu sıkmanız yeterli olacaktır.Yumurtalar bırakıldıktan 4-5 gün sonra çatlamaya başlıyacaktır yavrular çıktıktan sonra yumurtalam kabının üstüne yeşillik (marul vb.) yine yetiştirme kabının içerisine yüksek olmayan bir kabın içerisine ıslak kağıt havlu koyarak besin ve sıvı ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz ayrıca yumurtlama kabından bulundukları kabın tabanına kağut havlu koyun bu şekilde yavrular yumurtlama kabınından ayrılacaklardır bütün yavrular yumurtlama kabından ayrıldıktan sonra yumurtala kabını alıp yine asıl koloninin bulunduğu kaba yerleştirin yerleştirmeden önce içindeki malzemeyi alt üst edip nemli hale getirin.Yavrular 6-7mm olana kadar erişkinlerden ayrı tutulmalı 6-7mm olduktan sonra yavruları erişkinlerin olduğu kaba alın ve onlarda üremeye başlasınlar.

Erişkinlerin bulunduğu kabın zeminine kağıt havlu koyarak temizlik işlemini oldukça kolaylaştıra bilirsiniz
Kağıt havlu rulolarını yazmamın sebebi toplarken oldukça kolaylık sağlamasıdır Toplama esnasında ruloları yatık bir şekilde kabın kenarına dayayın  yumurta kaplarını alıp sallayın  cırcır böceklerinin ruloların içine girdiğini göreceksiniz daha sonra böcekleri vermeden önce koyacağınız yem kabını elinize alın ruloyu üst kısmını kapatıcak şekilde tutup açık olan ucu yem kabına okun ve sallayın bölece sağa sola kaçırmadan böcekleri toplayabilirsiniz yine aynı kabı kullanarak böcekleri kalsiyum tozu vb. bulayabilirsiniz.

IMG_1156.jpgDSCN1307.JPG

malecrick.jpgfemcrick.jpgSOLDA ERİŞKİN ERKEK SAĞDA ERİŞKİN DİŞİ

crickets.jpg

tarihinde teknekafasi tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Misafir
31 minutes ago, Crested said:

Cırcır böceği nasıl susturulur. 

erkekler ses yapanlardır onları yem ederek

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Crested, 6 dakika önce yazdı:

Bazı Yerlerde Su Jeli Kullanımı Deniyor. Su Jeli Kullanımı Şart Mı Şart Değilse Yerine Ne Yapılabilir

su jeli kullanımı şart değil meyve sebze koy yer benim yukarda verdiğim yiyecekler elma,havuç,patates,marul gibi meyve sebzelerle su ihtiyacını ve vitamin mineral ihtiyacını sağlar hatta havuçla gutload yapılan canlı yemlerde geckonuza verdiğinizde rengini daha güzel yapıyor

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ismet, 4 dakika önce yazdı:

Dişilerin kaba yumurta döktüğünü nasıl anlayabiliriz? Yumurtalar gözle görülüyor mu?

evet gözle gözüküyor

tarihinde teknekafasi tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

  • Etiket tabanlı benzer içerikler

    • Yazan: ozciris
      Arkadaşlar yavru gecko iin beslenmesi nasıl olmalı. günde kaç yem vermeliyim veya her gün vermeli miyim. bunun dışında kalsiyum tozunu ne sıklıkla kullanmalıyım, D3 kalsiyum tozu mu yoksa normal kalsiyum tozu mu kullanmalıyım farkı ne. Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
    • Yazan: dogu
      Geckom yumurtladı, yumurtaları bakabilen birine teslim etmek istiyorum. Nasıl bakacağımı bilmiyorum, internetten araştırdım ama benim karşılayabileceğim şeyler değil. Yumurtalar döllenmiş mi emin değilim ama bakabilen, üretici birine teslim etmek istiyorum. Ankarada yaşıyorum elden verebilirim yumurtaları.
    • Yazan: dogu
      Merhaba, bir leopard geckom var, edineli yaklaşık bir hafta oldu, aldığım kişi daha önce yumurtaladığını söyledi ancak ben üretim amaçlı değil, pet olarak edindim. Geldiği günden beri besleme yapmaya çalışıyorum ama yemiyor. Cımbız ile beslemiş aldığım kişi, kendi başına gidip yemediğini, cımbızla manuel beslediğini söyledi, bir haftadır her gün deniyorum ancak yemek yemedi, teraryumunda saunası, su kabı, yemlerin olduğu bir kap ve mağarası bulunuyor, ısıtıcı sipariş ettim ancak daha gelmedi ben de geçici olarak sıcak su torbası ile teraryumunu ısıtmak gibi bir çözüm buldum, ne kadar işe yarıyor bilmiyorum, un kurdu ve morio ile denedim ancak yemeyi reddediyor. Ne önerirsiniz? Teşekkür ederim. (Edindiğim ilk leopard gecko dolayısı ile yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum) 

    • Yazan: senkimsin1234
      Selam arkadaşlar. Ben bir teraryum düzenliyorum leopard gecko için. Ama peçete kullanmak pek hoş gelmiyor çünkü daha doğal bir görüntü istiyorum ne kullanabilirim önerileriniz var mı

Copyright © 2013 Reptula.com Tüm hakları saklıdır.


5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@reptula.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

×