Jump to content
ArdaAtaogluu

Lasiodora Parahybana L2 Yardım

Önerilen İletiler

Arkadaşlar geçen hafta cuma lp türü l2 tarantulam elime ulaştı ilk gün heyecandan baya bi yedirmeye çalıştım ama yemedi. bana gelmeden 1 hafta öncede sahibi yemek yedirmediğini söyledi toplam 2 haftadır aç. Kabuktaysa 10 gün daha yemek yemeyecek açlıktan ölmesin ? Bu arada 5 gündür dokunmuyordum bugün tekrar denedim yedirmeyi yine yemediC355C9BA-B253-4145-881D-B287AC2B20F8.thumb.jpeg.2e8e7b6afc9e5983fc556d26ff9cb79e.jpeg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ArdaAtaogluu, 3 saat önce yazdı:

Arkadaşlar geçen hafta cuma lp türü l2 tarantulam elime ulaştı ilk gün heyecandan baya bi yedirmeye çalıştım ama yemedi. bana gelmeden 1 hafta öncede sahibi yemek yedirmediğini söyledi toplam 2 haftadır aç. Kabuktaysa 10 gün daha yemek yemeyecek açlıktan ölmesin ? Bu arada 5 gündür dokunmuyordum bugün tekrar denedim yedirmeyi yine yemediC355C9BA-B253-4145-881D-B287AC2B20F8.thumb.jpeg.2e8e7b6afc9e5983fc556d26ff9cb79e.jpeg

LÜTFEN YETERLİ BİLGİYE SAHİP OLMADAN CANLI TEMİN ETMEYİN! Tarantulalar aylarca yemeden yaşayabilir, ben l2 sling tarantulama tek yemle 3 kabuk attırmışlığımı bilirim. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Açlıktan ölen tarantula vakası hiç duymadım, okumadım. Çoğunlukla bakıcı hatasından veya şanssızlıktan(bilinmeyen sebep, genetik hastalık, canlıyı düşürme, kabuk atma sorunları vb.) canlılar kaybediliyor. "Yeterince araştırma yaptım, bitti" gibi bir durum söz konusu değil. Hepimiz her gün yeni bilgiler ediniyoruz. Burada amaç size ahkam kesmek değil. Bu soruyu soran çok fazla başlık var ve pek çok yeni başlayan hobici ısrarla "sling canlıya yem verdim, yemedi. Sorun nedir?" veya "Sling 1 dişi 1 erkek tarantula arıyorum." konulu başlık açıyor. Bundan dolayı daha tecrübeli hobiciler diğer başlıkların okunmadığından, araştırılmadığından sitem edebiliyorlar. Kanaatimce bu sitem hobinin selameti için çok önemlidir. 

Dikkatimi çeken birkaç noktaya değinmek istiyorum. 

1. Kargo stresi sebebiyle yeni gelen canlı genelde yemek yemiyor. Bu durumda ısrarla yem teklif etmeniz stresi daha da artırabiliyor.

2. Sling ya da adult olsun, tarantula açlığa aylarca dayanabiliyor. Kedi-köpek gibi düşünmeyin. 

3. Sling boylar canlı yemden korkup kaçabiliyor. 

4. Kabukta olup olmadığını fotoğraftan anlayamadım. 

Önerim canlının nem seviyesini korumanız ve zamana bırakmanızdır. Eğer bu boyda hayatta kalırsa ve bir talihsizlik olmazsa ister istemez büyüyecektir. Sling demek sabır demektir. En hızlı büyüyen türlerin de en dayanıklı türlerin de en kırılgan olduğu zaman bu zamandır. Önceliğiniz canlının şu aşamada hayatta kalması olsun derim.

Lütfen başka sorularımızı ve durum güncellemelerinizi de paylaşmaya devam edin. 

İyi hobiler. 

tarihinde LordPattis tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Resim net değil fakat yeteri kadar tok gibi duruyor. ayrıyeten nemi kabın 4te 1i olacak şekilde yapmalısın. Son olarak Lordpattisin dediği gibi slingler yemden kaçabiliyor. uygun boyutta bir un kurdunun kafasını ezip bırakırsan avlayacaktır. Kurtlar milim titreşim yayıyorlar bu sayede canlı korkmuyor. aynı gün içinde yemez ise zaten kesin kabuktadır o durumda nem yapma dışında bir müdahale de bulunmaman gerekir.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
LordPattis, 12.11.2019 - 13:49 yazdı:

Açlıktan ölen tarantula vakası hiç duymadım, okumadım. Çoğunlukla bakıcı hatasından veya şanssızlıktan(bilinmeyen sebep, genetik hastalık, canlıyı düşürme, kabuk atma sorunları vb.) canlılar kaybediliyor. "Yeterince araştırma yaptım, bitti" gibi bir durum söz konusu değil. Hepimiz her gün yeni bilgiler ediniyoruz. Burada amaç size ahkam kesmek değil. Bu soruyu soran çok fazla başlık var ve pek çok yeni başlayan hobici ısrarla "sling canlıya yem verdim, yemedi. Sorun nedir?" veya "Sling 1 dişi 1 erkek tarantula arıyorum." konulu başlık açıyor. Bundan dolayı daha tecrübeli hobiciler diğer başlıkların okunmadığından, araştırılmadığından sitem edebiliyorlar. Kanaatimce bu sitem hobinin selameti için çok önemlidir. 

Dikkatimi çeken birkaç noktaya değinmek istiyorum. 

1. Kargo stresi sebebiyle yeni gelen canlı genelde yemek yemiyor. Bu durumda ısrarla yem teklif etmeniz stresi daha da artırabiliyor.

2. Sling ya da adult olsun, tarantula açlığa aylarca dayanabiliyor. Kedi-köpek gibi düşünmeyin. 

3. Sling boylar canlı yemden korkup kaçabiliyor. 

4. Kabukta olup olmadığını fotoğraftan anlayamadım. 

Önerim canlının nem seviyesini korumanız ve zamana bırakmanızdır. Eğer bu boyda hayatta kalırsa ve bir talihsizlik olmazsa ister istemez büyüyecektir. Sling demek sabır demektir. En hızlı büyüyen türlerin de en dayanıklı türlerin de en kırılgan olduğu zaman bu zamandır. Önceliğiniz canlının şu aşamada hayatta kalması olsun derim.

Lütfen başka sorularımızı ve durum güncellemelerinizi de paylaşmaya devam edin. 

İyi hobiler. 

Tarantulam kabuktaydı dün akşam kabuk attı l3 oldu

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.