Jump to content
susamuru

L4 Sling Barachypelma Smithi Yemek Kabul Etmeme Sorunu

Önerilen İletiler

Merhaba arkadaşlar aranızdan tecrübeli olanlardan yardım istiyorum..

L4 B.Simithi satın aldım 18 gün önce. Aldığımdan beri yemek yemiyor. 

Aşağı fotoğraf bırakıyorum. Tarantulanın göründüğü fotoğraf ilk geldiği zamanlardan. Şu an ceviz kabuğunun içinde dışarı çıkmıyor.. 

Arkadaşım nem fazla dediği için torfu değiştirdim çok az bir kısmı nemlendirdim. kalan kesim kuru. Sıcaklık bu aralar düşün geceleri 7 derece fln belki daha düşük gündüzleri 15 civarı. Isıtıcı sistem kurmadım daha bundan olabilir mi?

Yardımlarınızı bekliyorum..

WhatsApp Image 2019-12-09 at 04.03.26.jpeg

WhatsApp Image 2019-12-09 at 04.06.34.jpeg

tarihinde susamuru tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Merhabalar,

İlk olarak söylemem gereken şey, sıcaklığın dramatik şekilde düşük olduğu. 

Strafor bir kutu, ya da bulamazsan bir saklama kabının içine ısıtıcı ped yerleştirip (altına değil, kabın iç, yan yüzeyine yapıştırabilirsin), canlının yaşam alanını da oluşturduğun bu kabın içine koymalısın. Isıtıcı pedin yoksa gittigidiyor gibi firmalarda mevcut, satın alabilirsin. Mutlaka sıcaklığı ölçebileceğin dijital bir termometren de olsun. Kaş yapayım derken göz çıkarma bir de. Önceden bu konuyu halletmiş olman gerekiyordu. Lütfen canlını edinmeden önce iyice araştır. Bir tarantulanın bu sıcaklıklarda bırak bir şey yemesi, nefes alıyor olması bile şans. Süre uzarsa tarantulanı muhmtelen kaybedeceksin. 

İlk fotoğrafta ufak bir su kabı görüm sanırım, eğer halen oradaysa çıkar; slinglerin su kabına ihtiyacı yok. Nemlendirmeyi fıs fıs ile yapabilirsin (torfun 1/4'ünü nemlendirsen yeter hamorii'ler için). Suyu zaten oradan içer. 

Bir kaç gün beslenmemek, tarantulalarda sorun teşkil etmez. Haftalarca yem almayan tarantulalar mevcut. 

Senin yapacağın şey bir an önce sıcaklığı arttırmak. Isıtıcı pedin yoksa, alana kadar oluşturduğun bu sistemi soba / kaloriferin (asla üzerine değil), biraz yakınına koyabilirsin (biraz çok göreceli, bu nedenle bu sistemin içinde (saklama kabının) sürekli bir termometre olsun). 

Aklına takılan bir şey olursa sor, yazık olmasın canlına. 

Ve bir daha herhangi bir canlı sahiplenmeden önce bir araştırma yap. Sıcaklık, nem, bunlar temel konular. Lütfen.

İyi hobiler.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

18 gündür yemiyor yazısını görünce benimkide 60 gün yemedi sorun olmaz dedim içimden ama sıcaklığı görünce şok oldum. Acil sıcaklığı arrtırman gerekiyor 20 derecenin altı sorun teşkil ediyor

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

sıcaklık 23-24 derece civarlarında olması gerek ki sağlıklı bir şekilde büyümesine devam edebilsin.Abdomeni yeterince şiş daha besleme yapma zaten. Teraryumda ceviz kabuğu kullanma çok kolay küfe neden oluyor senin teraryumda da başlamış zaten.

LÜTFEN YETERİNCE BİLGİ EDİNMEDEN CANLI SAHİPLENMEYİN!!!

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Böyle basit bir sistem kurdum şimdilik. Dijital termostad fln da aldım geldiklerinde sistemi iyileştireceğim. Hayvan gayet canlı atik. Sadece yemek yemiyor umarım bir şey olmaz.. 

WhatsApp Image 2019-12-09 at 13.33.39(1).jpeg

WhatsApp Image 2019-12-09 at 13.33.39(2).jpeg

WhatsApp Image 2019-12-09 at 13.33.39.jpeg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar gerekli tüm bilgiyi vermişler zaten. Ek olarak smithi/hamorii'nin yavaş büyüyen ve yem konusunda nazlı bir tür olduğunu hatırlatayım. Hatta kimi hobiciler tarafından "ömür törpüsü", "hobiden soğutur" gibi sıfatlarla da anılır. Bakım şartları uygun olsa dahi yemek istemediği zamanlar sıklıkla olacaktır. Haftada bir yem vermeyi deneyip yemediği zaman yemi geri alıp sonraki hafta deneyebilirsiniz. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Son edit.. 

Kusura bakmayın kafanızı şişirdim. Böyle bir sistem kurdum. Şimdi tek dert dereceleri kaça ayarlayayım. Bunu kullanan arkadaşlar kendi kullandıkları ayarları söyleyebilir mi lütfen..

WhatsApp Image 2019-12-09 at 16.26.41(1).jpeg

WhatsApp Image 2019-12-09 at 16.26.41.jpeg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.