Ardaacar 40 Oluşturuldu: 23 Ocak, 2020 Elimde un kurdu var. Böcekleri pek sevmem ve ailemde sıcak bakmaz ama un kurduna bir şekilde ikna ettim. Hayvanları aşırı severim özellikle böyle eklem bacaklılar zaten mevsimi gelince karınca besliycem deney tüplerim hazır ama başka hayvanlarda beslemek istiyorum bitek canlı yem olarak un kurdu verebileceğim bir hayvan var mı (tahıl, toz, meyve gibi gıdaları bulabilirim böcek olmasın yeter) Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
fireman 232 23 Ocak, 2020 gönderildi yaşınıza , zamanınıza , ekonomik durumunuza ve ailenizin onayına bağlı bir durum . mantis veya sopa böcegi yengeç veya semender izinler dahilinde tarantula da olabilir Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
ArDa181 88 23 Ocak, 2020 gönderildi tek çeşit canlı yem kimse önermez ama mesela crested,savannah monitorleri mama yiyor diye biliyorum, çeşitli canlı yemlerin toz hali var onlardan alabilirsiniz ve bu tür canlıları bakabilirsiniz,maliyeti tabiki fazla olacaktır. eklem bacaklıları sevdiğinizi söylemişsiniz, muhtemelen bu eklem bacaklı dediğiniz tarantuladır ,tek çeşit canlı yem onlara işkence etmiş olursunuz düşünsenize hergün makarna yiyorsunuz, tabiki olmaz Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Ardaacar 40 23 Ocak, 2020 gönderildi ArDa181, 6 dakika önce yazdı: tek çeşit canlı yem kimse önermez ama mesela crested,savannah monitorleri mama yiyor diye biliyorum, çeşitli canlı yemlerin toz hali var onlardan alabilirsiniz ve bu tür canlıları bakabilirsiniz,maliyeti tabiki fazla olacaktır. eklem bacaklıları sevdiğinizi söylemişsiniz, muhtemelen bu eklem bacaklı dediğiniz tarantuladır ,tek çeşit canlı yem onlara işkence etmiş olursunuz düşünsenize hergün makarna yiyorsunuz, tabiki olmaz Teşekkürler fireman, 10 dakika önce yazdı: yaşınıza , zamanınıza , ekonomik durumunuza ve ailenizin onayına bağlı bir durum . mantis veya sopa böcegi yengeç veya semender izinler dahilinde tarantula da olabilir Mantis ve sopa bövekleri ne yer internette diğer böcek diyor ama bencede un kurdu bitek olmaz Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
fireman 232 23 Ocak, 2020 gönderildi Ardaacar, Bir saat önce yazdı: Mantis ve sopa bövekleri ne yer internette diğer böcek diyor ama bencede un kurdu bitek olmaz mantis canlı yem tüketecektir . sopa böcekleri bitki . forumda konuları var inceleyebilirsiniz Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Ardaacar 40 23 Ocak, 2020 gönderildi fireman, 18 dakika önce yazdı: mantis canlı yem tüketecektir . sopa böcekleri bitki . forumda konuları var inceleyebilirsiniz Teşekkürler Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Barakuda90 37 24 Ocak, 2020 gönderildi Merhaba, Birden 2005 yılına ışınlandım, aynı yazıyı tarantulam.com a yazmıştım İlk tarantulamı Lise dönemimde sling bir geniculata alarak başlamıştım. Tabiki aileme bir tarantula beslemek istiyorum diyince, neee !!! tarantula mı ? Manyak mısın oğlum ? demişlerdi Tabiki ben kafaya koyduğumu yapacaktım ve elimde bolca un kurdu vardı.. Yani minik bir idrar kabını saklamak çok zor değildi Kötü örnek olmayayım ama geniculataya juve boya gelene kadar 10x10x10 cm bir kap içerisinde rahatlıkla bakmıştım.. Tabiki o büyürken benimde, anne baba bal arısından daha az zehirli, şöyle kabuk atıyor, böyle mucizevi bir canlı diye ikna çabalarım devam ediyordu.. Bir gün ikna ettiğimde buyrun 2 yıldır aynı evde yaşıyorsunuz demiştim Birkaç ay sonra babamı tariyi beslerken buldum Şimdi evde 2 akvaryum 11 terraryum ve 7 ayrı böcek (yem) için 7 besleme kabı var... Tabi ben sadece bir tane alıp en büyük boya ulaştırana kadar tek bir taneyle yetineceğim diye başlamıştım ama izin kapısı aralandığında ardına kadar açılıyor Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
atakankvk 93 24 Ocak, 2020 gönderildi Merhaba, Birden 2005 yılına ışınlandım, aynı yazıyı tarantulam.com a yazmıştım İlk tarantulamı Lise dönemimde sling bir geniculata alarak başlamıştım. Tabiki aileme bir tarantula beslemek istiyorum diyince, neee !!! tarantula mı ? Manyak mısın oğlum ? demişlerdi Tabiki ben kafaya koyduğumu yapacaktım ve elimde bolca un kurdu vardı.. Yani minik bir idrar kabını saklamak çok zor değildi Kötü örnek olmayayım ama geniculataya juve boya gelene kadar 10x10x10 cm bir kap içerisinde rahatlıkla bakmıştım.. Tabiki o büyürken benimde, anne baba bal arısından daha az zehirli, şöyle kabuk atıyor, böyle mucizevi bir canlı diye ikna çabalarım devam ediyordu.. Bir gün ikna ettiğimde buyrun 2 yıldır aynı evde yaşıyorsunuz demiştim Birkaç ay sonra babamı tariyi beslerken buldum Şimdi evde 2 akvaryum 11 terraryum ve 7 ayrı böcek (yem) için 7 besleme kabı var... Tabi ben sadece bir tane alıp en büyük boya ulaştırana kadar tek bir taneyle yetineceğim diye başlamıştım ama izin kapısı aralandığında ardına kadar açılıyor Benimde tam olarak olduğum kısım aileyle sürekli olarak bu konuyu tartışıyorum. Isırcak öldürcek diye çok korkuyorlar. O hayvan eve girerse ben giderim felan diyorlar. Ama ben gizliden gerekli malzemeleri topluyorum ve harçlıklarımdan biriktiriyorum. Havalar ısınınca bir şekilde başlamak istiyorum fakat aile sıkıntısını kara kara düşünüyorum. Dersine çalış boş şeylerle uğraşma, kendi evine çıkınca ne beslersen besle burası benim evim, geceleri rahat uyuyamam, ne kadar para vermiş olursan ol atarım gibi tepkiler alıyorum.Kertenkele türlerine sıcak bakıyorlar ama onun ne terraryumuna nede kendisine param yetmez öğrenciyim sonuçta Sonunda ya ikna edeceğim ya gizli alacağım yada mantisle felan başlayacağım alışsınlar diye. İlerde sakallı ejder ve daha çok tarantula türü beslemek isterim de şu anlık aile önümde engel. Bakalım ilerde ne olacak LG-H850 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Ardaacar 40 24 Ocak, 2020 gönderildi Cevaplarınız için teşekkürler. Tarantula için (muhtemelen slink olursa olur) hangi böceklerle beslemem gerek Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
atakankvk 93 24 Ocak, 2020 gönderildi Cevaplarınız için teşekkürler. Tarantula için (muhtemelen slink olursa olur) hangi böceklerle beslemem gerekÖncelikle konu hakkında detaylı araştırma yaptıktan sonra (çünkü sadece yemiyle bitmiyor dikkat edilmesi, bilinmesi gereken hususlar var. Kabuk değiştirmesi , nem sıcaklık vb gibi) başlamanızı öneririm bilgisiz başlayanların genelde canlıları öldürdüklerini görüyorum. Benimde tecrübem olmamakla birlikte -henüz canlı beslemedim- araştırdıklarımdan hareketle mikro un kurdu çok kullanılan bir yem. Ben hobiye başlarsam büyük ihtimal dubia kolonisi başlatırım onun yavruları verilebilir.Cırcır böceklerinin yavruları satılıyor onlar verilebilir sanırım. Daha bol proteinli böcekler de var araştırma yaparsanız öğrenebilirsiniz forumda çoğu var zaten. Dediğim gibi ben de tecrübeli olmadığım için yanlışlıklar olabilir bilen biri yanlışım varsa düzeltebilir.LG-H850 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
ravenouscortex 116 24 Ocak, 2020 gönderildi Benim ailem de başta hiç sıcak bakmıyordu annem odama girmedi birkaç ay. 3-4 ay sonra p. Schultei sopa böceği aldığımda otobur olduklarını söyleyip handling yaptırdım sevmeye başladılar, annem ben yokken bahçeden hanımeli dalı koparıp vermeye başladı. Bu sırada tarantulaların sayısı üçe çıktı, babam da samimiyet kurdu, köyden bulduğu mayıs böceği larvalarını benden gizlice vermeye başlamış(doğadan oldukları için parazit taşıyabilirler verme demiştim). Annem de kapakları kapalı olduğu sürece korkmuyor artık düzeni oturttum diyebilirim 😅 Yem olarak un kurtlarım var babam sirkülasyon sağlansın diye ayrı kaplara bölmüş filan ama ne kadar anlatsam da hamamböceğine ikna ettiremedim. Evde 4 tane tarantula var siz hamamböceğine mi takıyorsunuz diyorum da bakalım ilerde şansımı deneyeceğim artık tek yem yetmiyor. Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Ardaacar 40 24 Ocak, 2020 gönderildi ravenouscortex, 6 saat önce yazdı: Benim ailem de başta hiç sıcak bakmıyordu annem odama girmedi birkaç ay. 3-4 ay sonra p. Schultei sopa böceği aldığımda otobur olduklarını söyleyip handling yaptırdım sevmeye başladılar, annem ben yokken bahçeden hanımeli dalı koparıp vermeye başladı. Bu sırada tarantulaların sayısı üçe çıktı, babam da samimiyet kurdu, köyden bulduğu mayıs böceği larvalarını benden gizlice vermeye başlamış(doğadan oldukları için parazit taşıyabilirler verme demiştim). Annem de kapakları kapalı olduğu sürece korkmuyor artık düzeni oturttum diyebilirim 😅 Yem olarak un kurtlarım var babam sirkülasyon sağlansın diye ayrı kaplara bölmüş filan ama ne kadar anlatsam da hamamböceğine ikna ettiremedim. Evde 4 tane tarantula var siz hamamböceğine mi takıyorsunuz diyorum da bakalım ilerde şansımı deneyeceğim artık tek yem yetmiyor. atakankvk, 7 saat önce yazdı: Öncelikle konu hakkında detaylı araştırma yaptıktan sonra (çünkü sadece yemiyle bitmiyor dikkat edilmesi, bilinmesi gereken hususlar var. Kabuk değiştirmesi , nem sıcaklık vb gibi) başlamanızı öneririm bilgisiz başlayanların genelde canlıları öldürdüklerini görüyorum. Benimde tecrübem olmamakla birlikte -henüz canlı beslemedim- araştırdıklarımdan hareketle mikro un kurdu çok kullanılan bir yem. Ben hobiye başlarsam büyük ihtimal dubia kolonisi başlatırım onun yavruları verilebilir. Cırcır böceklerinin yavruları satılıyor onlar verilebilir sanırım. Daha bol proteinli böcekler de var araştırma yaparsanız öğrenebilirsiniz forumda çoğu var zaten. Dediğim gibi ben de tecrübeli olmadığım için yanlışlıklar olabilir bilen biri yanlışım varsa düzeltebilir. LG-H850 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Herkese çok teşekkür ederim. Ne besliyeceğimi buldum fare besleyeceğim. Farelerin böcek yemediğini biliyorum. Fareler köpek maması filan yediğini biliyorum ama inşallah böcek yemiyolardır çünkü ailem böcek istemiyor. Belki fareyi hamstere benzediği için ikna edebilirim. Ama heryerde farelerle ilgili çok dedikodu olduğu için biraz zorlanabilirim çünkü birisi diyo kulağını kemirir başkası diyo seni ısırır ama hiçbiri bilmiyor fareler hiçbirşey yapmaz yani inşallah bildiğim gibidir. Daha araştırmaya başlamadım ama emin olun araştırmayı çok severim ve çok fazla araştırdıktan yemlerini kabını hazır ettikten sonra alırım. Bana fareler ile ilgili bilgileriniz varsa lütfen paylaşın. Herkese yardımları için teşekkür ederim. Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
ravenouscortex 116 24 Ocak, 2020 gönderildi Ardaacar, 13 dakika önce yazdı: Farelerin böcek yemediğini biliyorum. Fareler köpek maması filan yediğini biliyorum ama inşallah böcek yemiyolardır çünkü ailem böcek istemiyor Beslenme Yuvasında sürekli yemi olması gerekir. Hamster yemi, çekirdek, sebzeler idealdir. Haftada 3 kez canlı yem ile besleyebilirsiniz, canlı yem yemedende yaşayabilirler fakat canlı açısından karışık diyette beslenmesi daha sağlıklı olacaktır. Forumda böyle bir yazı buldum Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
atakankvk 93 24 Ocak, 2020 gönderildi Herkese çok teşekkür ederim. Ne besliyeceğimi buldum fare besleyeceğim. Farelerin böcek yemediğini biliyorum. Fareler köpek maması filan yediğini biliyorum ama inşallah böcek yemiyolardır çünkü ailem böcek istemiyor. Belki fareyi hamstere benzediği için ikna edebilirim. Ama heryerde farelerle ilgili çok dedikodu olduğu için biraz zorlanabilirim çünkü birisi diyo kulağını kemirir başkası diyo seni ısırır ama hiçbiri bilmiyor fareler hiçbirşey yapmaz yani inşallah bildiğim gibidir. Daha araştırmaya başlamadım ama emin olun araştırmayı çok severim ve çok fazla araştırdıktan yemlerini kabını hazır ettikten sonra alırım. Bana fareler ile ilgili bilgileriniz varsa lütfen paylaşın. Herkese yardımları için teşekkür ederim.Sanırım farelerin doğada yemek listelerinde böceklerin önemli bir yeri var. Protein değerleri yüksek olduğu için böcekle beslemek de mantıklı olacaktır. Sanırım tavuk eti mamalar sebzeler vb ile de yaşayabilir biraz araştırın isterseniz genel olarak bu egzotik hayvanların beslenmesinde biraz elleri kirletmek gerekiyor. Hayvanın sağlıklı olması için dengeli beslenmesi şart. Elim kirlenmesin diyosanız tavşan öneririm bir zaman sonra her yeri kemirse de belli bir yere tuvaletini yapması ve çok tatlı olması, handlinge uygun olması birçok açıdan tavşanı cazip bir hayvan yapıyor LG-H850 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Ardaacar 40 24 Ocak, 2020 gönderildi ravenouscortex, 10 dakika önce yazdı: Beslenme Yuvasında sürekli yemi olması gerekir. Hamster yemi, çekirdek, sebzeler idealdir. Haftada 3 kez canlı yem ile besleyebilirsiniz, canlı yem yemedende yaşayabilirler fakat canlı açısından karışık diyette beslenmesi daha sağlıklı olacaktır. Forumda böyle bir yazı buldum Teşekkürler ama 5 dk önce bu yazıyı okudum🤣🤣🤣 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş