Jump to content
gsimsek

gsimsek Yemen İkâlamunları

Önerilen İletiler

Uzun zamandır canlı takip konusu açayım diyordum ama geckoların hangi birinin takibini atayım :) Kaan Hocamdan aldığım bukalemunlarla başlayayım dedim. Bundan sonra belli aralıklarla takip girişine devam....  :cool:

05.12.14

6QyPyP.jpg

09.12..14

W4GkGY.jpg

18.12.14

3NpLpA.jpg

27.12.14

RXOkO1.jpg

04.02.15 - Erkek 50gr, Dişi 34gr

8kNZ2d.jpg

04.02.15

YMOkWD.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Çok ta iyi yapmışsınız benim zibidi torunlar ile başlangıç yaparak :D

Maşallah renklerini almaya başlamış bile erkek.

Dişinin de ondan kalır yanı yok yani

:nazar: :nazar: :nazar:

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Maşallah fena boy atmışlar, Kaan abi de uzaktan torun seviyor nasıl histir kim bilir. :D

Bu yaştan sonra artık ayrı kafeslerde birbirlerini görmeyecek şekilde yaşama zamanları gelmiş ufaklıkların. Ayırdınız mı henüz?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Çok ta iyi yapmışsınız benim zibidi torunlar ile başlangıç yaparak :D

Maşallah renklerini almaya başlamış bile erkek.

Dişinin de ondan kalır yanı yok yani

:nazar: :nazar: :nazar:

Teşekkürler.. :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Maşallah fena boy atmışlar, Kaan abi de uzaktan torun seviyor nasıl histir kim bilir. :D

Bu yaştan sonra artık ayrı kafeslerde birbirlerini görmeyecek şekilde yaşama zamanları gelmiş ufaklıkların. Ayırdınız mı henüz?

Henüz ayırmadım pek bi mutlu gibiler beraber :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Çok güzeller maşallah :) Çok hızlı büyüyorlar ,evet ayrılma zamanları gelmiş sanki şimdi asıl macera başlıyor :)

:)

Hormon mu verdiniz, ben de aynı partiden dişi 6gram :D

Organikler :) :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

maşallah  :)

:thanks:

maşallah çok güzeller bende izin koparabilsem düşünüyorm ama şu yem olayından dolayı izin işi zor :

:thanks: elbet bir yol bulunur :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Epeydir güncellenmemiş büyümüşlerdir artık çiftleşme yaşına gelmiştir :)

Bu canlılar şu an bende :) dişimiz büyük ihtimalle hamile :)

Sevindim.Çiftleştiler demek?

Konunuzu bekliyoruz ozaman...

bukilerin menüsünde neler var?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Çiftleşmelerine şahit olmadım  aynı yerde kalıyolar benim bakmadığım bi anda yaramazlık yapmışlar :)

Ana yemek olarak çekirge arada dubia ve tartara veriyorum.

Yakında konularını açarım :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Çiftleşmelerine şahit olmadım  aynı yerde kalıyolar benim bakmadığım bi anda yaramazlık yapmışlar :)

Ana yemek olarak çekirge arada dubia ve tartara veriyorum.

Yakında konularını açarım :)

Artık ben paylaşım bekleyen taraftayım :)  :barış:

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Viken eğer hamile ise sıkıntı. Onlar şuan ortalama 5-6 aylık. Ki çoktan ayrı yerlerde bakılması gerekiyordu. Hele çiftleşecek kadar büyük boyda olanlar kesinlikle aynı yerde bakılmamalı. Erkek yeterli olgunlukta olabiliyor 5-6 ay da. Ama dişi 1 yaşından önce çiftleştiğinde yumurtlamadan sağ çıkamayabilir. Yumurta bıraksa da yumurtlamadan sonra kilo almada problem yaşayıp ölebilir. Zaten yumurtaların da bir çoğu yada hepsi döllenmemiş olacaktır.

Şuan Dişi hamile ise biran önce ayırıp laying bin olan bir teraryuma alınmalı. Aksi halde ikisi için de durum pek iç açıcı olmaz.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Viken eğer hamile ise sıkıntı. Onlar şuan ortalama 5-6 aylık. Ki çoktan ayrı yerlerde bakılması gerekiyordu. Hele çiftleşecek kadar büyük boyda olanlar kesinlikle aynı yerde bakılmamalı. Erkek yeterli olgunlukta olabiliyor 5-6 ay da. Ama dişi 1 yaşından önce çiftleştiğinde yumurtlamadan sağ çıkamayabilir. Yumurta bıraksa da yumurtlamadan sonra kilo almada problem yaşayıp ölebilir. Zaten yumurtaların da bir çoğu yada hepsi döllenmemiş olacaktır.

Şuan Dişi hamile ise biran önce ayırıp laying bin olan bir teraryuma alınmalı. Aksi halde ikisi için de durum pek iç açıcı olmaz.

Ayırdım zaten altada içinde torf olan bi kap koydum başka yapmam gereken bişey varmı ?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ayırdım zaten altada içinde torf olan bi kap koydum başka yapmam gereken bişey varmı ?

Kap derinliği torfun nemlilik oranı vs nasıl?

Fotoğraf var mı?

Dişinin fotoğrafı ve gramajı da olursa iyi olur

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Fotoğraf var mı?

Gramı 90 civarı ama tam emin değilim tartı kaliteli bişey değil güvenmiyorum tam.b872e91c13476a7516e6e72fbd09beb1.jpg

9d98f8a579e85e75e97cca495eaf50ea.jpg

70c2c2b64631bed0337fbab072a99bc7.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Fotoğraf var mı?

Gramı 90 civarı ama tam emin değilim tartı kaliteli bişey değil güvenmiyorum tam.b872e91c13476a7516e6e72fbd09beb1.jpg

9d98f8a579e85e75e97cca495eaf50ea.jpg

70c2c2b64631bed0337fbab072a99bc7.jpg

O kabın iki katı derinlikte bir kap olursa daha iyi olur ve torfun da nemli olması gerekli.

Rahatlıkla tünel açabileceği gibi. Biraz kum ile de karıştırabilirsin torfu.

Ama bunu biran önce yapman lazım yoksa durumu pek iyi değil.

Çok yakın zamanda yumurtaları bırakması gerek. Onun için uygun ortamı biran önce sağlamalısın.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Müthiş dehidrasyon var, olabildiğince su içir. Sadece yapraklara sıkmak yetmeyebilir, içebildiği kadar elle, içmiyorsa da yem yediği sırada ağzı açılıp kapanırken veya bir şekilde ağzını açarak içirin

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.