Jump to content
gsimsek

gsimsek Yemen İkâlamunları

Önerilen İletiler

Müthiş dehidrasyon var, olabildiğince su içir. Sadece yapraklara sıkmak yetmeyebilir, içebildiği kadar elle, içmiyorsa da yem yediği sırada ağzı açılıp kapanırken veya bir şekilde ağzını açarak içirin

Bende az once whatsappdan aynı şeyi söyledim kafa bile resmen içine çökmüş dehidrasyondan :(

Konuştuğumuz gibi onu biran önce dibinde 20cm nemli torf olan bir kaba almalısın. Üstten UVB verecek şekilde. Ve bol su içirmeye çalış

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Torfun elinizle yıkılmayan bir tünel kazabileceğiniz ve dipte göl oluşmayacak ıslaklıkta ve 20-30 cm derinliğinde, 30-40 cm genişliğinde olması lazım. saksı, kova, saklama kabı falan bulmak kolay 5-10 cm aşağı yukarı bu ölçülerde (torfun yükseklüğü 30 cm olacaksa kazarken dışarı dökülmemesi için kabın yüksekliği mantıken daha fazla, 40 cm gibi olmalı).

Yem vermeye çalışmayın hamileliğin bu evresinden sonra, açlık durumu kötüyse biraz besleyebilirsiniz. Denildiği gibi su asıl önemli madde. Zaten yumurtlarken çok su kaybedecek, sağlıklı da ölsaydı gözleri çökecekti. Bu halde yumurtlarsa gözleri beynine yapışabilir... Zorla da olsa epey su içirmek gerek. Yumurtladıktan sonra da artık yiyemeyene dek bol kalsiyum tozuna bandırılmış böcek yedirip kusana dek (o kadar da değil tabi) su içirmek gerek.

Umarım durumu ölümcül değildir ve doğru müdahaleyi yaparsınız.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İnşallah  iyiye gider ve düzelir biran önce .  Gelişmeleri paylaşırsanız hem örnek olur hem de tecrübeli kişilerce yapmanız gereken daha doğru mudahalelerde bulunabilirsiniz . Geçmiş olsun

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Torfun elinizle yıkılmayan bir tünel kazabileceğiniz ve dipte göl oluşmayacak ıslaklıkta ve 20-30 cm derinliğinde, 30-40 cm genişliğinde olması lazım. saksı, kova, saklama kabı falan bulmak kolay 5-10 cm aşağı yukarı bu ölçülerde (torfun yükseklüğü 30 cm olacaksa kazarken dışarı dökülmemesi için kabın yüksekliği mantıken daha fazla, 40 cm gibi olmalı).

Yem vermeye çalışmayın hamileliğin bu evresinden sonra, açlık durumu kötüyse biraz besleyebilirsiniz. Denildiği gibi su asıl önemli madde. Zaten yumurtlarken çok su kaybedecek, sağlıklı da ölsaydı gözleri çökecekti. Bu halde yumurtlarsa gözleri beynine yapışabilir... Zorla da olsa epey su içirmek gerek. Yumurtladıktan sonra da artık yiyemeyene dek bol kalsiyum tozuna bandırılmış böcek yedirip kusana dek (o kadar da değil tabi) su içirmek gerek.

Umarım durumu ölümcül değildir ve doğru müdahaleyi yaparsınız.

60 cm yükseklili olan bi saklama kabının yarısına kadar torf koydum buki şuan orda kalıyo tünel kazılabilecek kıvamda torf,yem vermiyorum yemiyo zaten bol bol fısfıs yapıyorum,beklemek kaldı geriye umarım iyi olacak.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Evet 45 civarı yumurtladı buraya yazmayı unutmuşum.20 mayıs gibi yumurtladı şuan durumu iyi yemeğini yiyo suyunuda içiyo.:)

Yumurtaların ve dişinin son durumu nasıl?

Bayadır haber yok da merak ettim

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.