Jump to content
Gizem Yıldız

Bulduğum Böceği Beslemek Için Acil Yöntem Ve Önerilerinizi Rica Ediyorum

Önerilen İletiler

Dört gün önce zar kanatlı çegel bacaklı sokucu emici ağzı olduğunu düşündüğüm en fazla tırnağmın boylarında bir böcek buldum. Sürekli olarak ters düşüyor ve yerde bazen çırpınıyor ama genel olarak nerdeyse hiç hareket etmiyor. Yiyebileceği pek çok şey denedim su vermeyi de denedim ama dört gündür hiç beslenmiyor.  Çok küçük olduğu için de beslemek çok zor oluyor.

Sizce yapabileceğim en iyi şey nedir?,  Besin ve besleme yöntemi için de önerilere ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim:) 

CSC_0275.JPG

CSC_0276.JPG

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Dört gün önce zar kanatlı çegel bacaklı sokucu emici ağzı olduğunu düşündüğüm en fazla tırnağmın boylarında bir böcek buldum. Sürekli olarak ters düşüyor ve yerde bazen çırpınıyor ama genel olarak nerdeyse hiç hareket etmiyor. Yiyebileceği pek çok şey denedim su vermeyi de denedim ama dört gündür hiç beslenmiyor.  Çok küçük olduğu için de beslemek çok zor oluyor.
Sizce yapabileceğim en iyi şey nedir?,  Besin ve besleme yöntemi için de önerilere ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim:) 
CSC_0275.JPG.bbabfecafd109e89295c8b41c81e410f.JPG
CSC_0276.thumb.JPG.a5dd8fcdc2e5fc1761fc100d8462616b.JPG
Yapacağınız en doğru şey doğaya salmak olacaktır. Doğada özgür büyüyen canlılar genelde esaret altında yaşayamazlar ve onları doğadan ayırmak doğanın dengesine zarar verir. Ayrıca hastalık taşıyor olabilir ve buda size ve varsa hayvanlarınıza zarar verebilir. Bulduğunuz yere geri salmanızı öneririm.

LG-H850 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bir süredir forumdayım, çok uzun bir süre olmasada az diyemem. Öncelikle dışarıda bulunan canlılar konusunda tür soran arkadaşlar gördüm. Onlara gelen cevapların neredeyse hepsi bırakın doğaya şeklindeydi. Böcekler hakkında pek bir bilgim yok elbet affınıza sığınıyorum. Doğaya tekrar salın zaten doğal ortamında hayatını idame ettiremeyecek bir canlıysa ölecektir. Hayatını idame ettirebilecek koşulları sağlayamayan bir hayvan,böcek,canlı zaten doğal seçilim yoluyla yok olur. Sizin yapabileceğiniz de pek bir şey kalmıyor bu durumda. Duyarlılığınızı takdir ettim.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
fireman, 11 saat önce yazdı:

acil olarak bir veteriner hekime  götürün . gelişmeleri buradan paylaşın . merakla  bekliyoruz .

Daha önce götürmüştüm, eklem bacaklı kın kanatlı diyince güvercin mi diye sormuştu artık evde bakıyorum

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bende daha önce çok hoş bir kırkayak bulup eve getirmiştim. Ne kadar özensenizde, iyi baksanızda maalesef diğer arkadaşların da dediği gibi bir süre sonra yaşama veda ediyorlar. Size naçizane tavsiyem böyle bir ilginiz varsa karıncalardan başlayabilirsiniz. Karıncaları gözlemlemek, onlara yaşam alanı inşa etmek muhteşem bir hobidir. İyi hobiler dilerim.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
4meinn, 07.04.2020 - 03:45 yazdı:

Bende daha önce çok hoş bir kırkayak bulup eve getirmiştim. Ne kadar özensenizde, iyi baksanızda maalesef diğer arkadaşların da dediği gibi bir süre sonra yaşama veda ediyorlar. Size naçizane tavsiyem böyle bir ilginiz varsa karıncalardan başlayabilirsiniz. Karıncaları gözlemlemek, onlara yaşam alanı inşa etmek muhteşem bir hobidir. İyi hobiler dilerim.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
4meinn, 07.04.2020 - 03:45 yazdı:

Merhaba

Bundan önce de bir çekirge ve başka bir kanatlı bulmuştum. Çekirgeyi yaşatamadım ama kanatlıya dört gün baktıktan sonra iyileşti,yürüyerek gittiğini görünce çok mutlu olmuştum:)    O günden beri iyileştirilebileceklerine dair kesin bir umudum var.  Ne yazık ki bilgi çok kısıtlı ama öğrenmeyr çalışıyorum. En iyi bilgileri fen sayfalarından ve haşere ilaçlama sitelerinden ediniyorum:D

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.