Jump to content
efesko52

Aşiri Acil Yardim

Önerilen İletiler

Geri sokarlar. Koloninin kraliçesi çıkmaz da çıksa bile alma yazık olur diğer karıncalara. Bırak kendi hallerine, zamanı gelince genç kraliçeler uçar o yuvadan onları alırsın

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
atakankvk, 3 dakika önce yazdı:

Geri sokarlar. Koloninin kraliçesi çıkmaz da çıksa bile alma yazık olur diğer karıncalara. Bırak kendi hallerine, zamanı gelince genç kraliçeler uçar o yuvadan onları alırsın

ben pupalari aldim eve getirdim suan asiri yagmur basladi yagmur bitince geri koyarim olurmu

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Dostum pupaları niye alıyorsun ? Ağzından yem verebilecek misin pupalara. Rica ediyorum biraz sabırlı ol. Kraliçeyi bulsan bile min 2 ay bekleyeceksin 1 tane işçi için. Örnek için benim bir messor kraliçem işçilerin çıkmasına bir haftadan az kalmışken (2 ay bekledim) bütün pupaları kaybetti büyük ihtimal besleyemedi. Şimdi yeniden bir 2 ay daha bekleyeceğim sen hesapla bir işçi için minimum 4 ay beklemiş olacağım. Oda garanti değil. Bu hobinin olayı biraz da sabır ve şans. Ne zaman ne olacağı kestirilmiyor. Bulamıyorum diyorsun bir anda karşına kraliçe çıkıyor. Yumurtladı ne güzel işçileri çıkartır diyorsun kraliçen ölüyor birden bire. Sabırlı olup herşeye hazırlıklı olacaksın. Çok heyecanlısın. Biraz akışına bırak. Şans eseri karşına çıktığı zaman çok daha güzel hissettirir emin ol.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bence de biraz sakin olmanız gerekiyor. Yuvalara hiç bulaşmayın lütfen. Bir kraliçenin kolonisini kurmasının ne kadar emek olduğunu gördüğünüz zaman anlayacaksınız neden yuvalara bulaşmamanız gerektiğini.

Pupaları ve yumurtaları dışarı çıkarıp geri içeri alabilirler. Yuva içindeki şartlara göre yumurta ve pupaların yerlerini değiştirebilirler. Kendiniz de göreceksiniz ilk bulduğunuz kraliçe yumurtladıktan sonra bazı günler yumurtalar ıslak pamuğa yakın toplanmış olacak bazı günler çıkış tarafındaki pamuğa yakın olacak. Karınca bakmak kedi, köpek bakmaya hiç benzemiyor. Sürekli müdahale edeceğiniz bir canlı türü değil. Kendi haline bırakmanız lazım.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Majordur büyük ihtimalle. Kraliçe veya erkek olma olasılığı da var tabi ama pupalara, yumurtalara elleme lütfen. Üzerine kokun geçeceğinden reddedebilirler, saldırabilirler olan canlıya olur. Bir karınca zor yetişiyor karıncasever olarak gerekli özeni gösterelim lütfen.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
atakankvk, 4 dakika önce yazdı:

Majordur büyük ihtimalle. Kraliçe veya erkek olma olasılığı da var tabi ama pupalara, yumurtalara elleme lütfen. Üzerine kokun geçeceğinden reddedebilirler, saldırabilirler olan canlıya olur. Bir karınca zor yetişiyor karıncasever olarak gerekli özeni gösterelim lütfen.

zaten pişman oldum aldigima hicbir sekilde dokunmuyorum kapali bi kutuda bekliyor yagmurunda yagacagi tuttu ilk iş onlari koymak olucak bu arada iki merak ettigim soru var yuva agzina bocek atip saldirmalarini izliyorum hem daha cok mayor uretirler bunun bi sakincasi varmi ve baska koloniden karinca koysak saldirirlarmi evimin yaninda 4 adet yuva var bi tanesinin neredeyse hepsi major yani asiri fazla buyuk karinca var cataplishis nodus diye dusunuyorum bu pupalar ise lasius niger gibi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.