Jump to content
Egedogantemur

Kargodan Gelen Tarantulamin Öldüğünü Düşünüyorum

Önerilen İletiler

Merhaba dün bir tarantula aldım bugün elime ulaştı fakat ne hareket ediyor nede hafif ve dokunduğunda yürüyor acaba öldü mü diye düşünmeye başladım kabına nem yaptım sessiz bir alana yerleştirdim ilk fotoğraf kargoyu yere indirdiğim ilk andan video ise az önce çektim 

IMG-20200528-WA0000.jpeg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Geçtim eğer öldüyse para iyadesi yaparım dediydi sağol sun ama dead curl olabileceğinden supelendim gene deniyorum su veriyorum tarantulaya bacaklarında çok az hareket gördüm su verince deniyorum bakalim

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Abdomeni çok şiş gözüktü bana. Böyle şişko abdomenden kaynaklı sıkıntı yaşayanları çok görüyorum. Kargo sırasında sallandıklarında abdomenleri narin olduğunda -su balonu gibi- hasar görebiliyor. Alırken biraz daha abdomeni vücuduyla orantılı, pre-molt ta olmayan. Sağlıklı canlılar alırsanız sıkıntı yaşama şansınız düşecektir. Bide forumda kargodan gelen tarantulalar için ilk yardım başlığı var, canlı hareket ediyorsa onu inceleyin lütfen. Etmiyorsada oradaki adımları uygulayın bence öldüyse zaten bişey kaybetmezsiniz. Bulamazsanız özelden yazarsanız linkini atabilirim.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Kargoyu indirdiğiniz anda bu videoyu ve fotoyu çekmişsiniz. Size bu şekilde gönderildiyse kargo yeterince sağlam değil. Tarantulalar genellikle bacaklarına dokunulduğunda strese girer. Premolt olsa da abdomeninden anlarsınız. Bana ölmüş gibi geldi. Ama söylediğim gibi kargo da sıkıntılı geldi bana. Atakan'ın da dediği gibi sağlık kısmına göz atın. Hayvan canlıysa da kaybetmek istemeyiz. 

İyi hobiler. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İnternetten araştırdığımda bunu. Dead curl olabileceğini düşünüp çözüm aramaya başladım ben hala ölmediğine inanıyorum internette tarantula yi ters çevirip ağzına su damlatıp bı sure bekleyince hareketlenmeye başlıyordu yavaş yavaş bende öyle yaptım taranatulayi ters çevirdim ve yavaş yavaş çok minik de olsa hareket gördüm

tarihinde Egedogantemur tarafından düzenlendi
Eksik yazim

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hareket ediyor canlı acil müdahale etmeni öneriyorum. Daha fazla canlıya dokunup kurcalama iyice strese girmesin. Aşırı halsiz düşmüş. İlk yardım uygula umarım kurtarırsın.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Birşey daha soaagım acaba ne kadar su tutmam gerekior canlı iyice hareket edene kadarmı canlıyı ilk yardımdaki gibi yatırıp su içirmeye başladım 2 saattir devam ediorum cankının su içtiğini görüyorum suyu bitiyor bende yenisini koyuyorum ne kadar daha su vermem lazım

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Durumu hala aynı gönderdiğiniz linkteki gibi bir yer hazırladım bekliyoruz çok az kipirdiyor ama en azından kipirdiyor ben bir sorun olmaz ise yasayacagini düşünüyorum abdomeni çok büyük bu onu uzun süre birşey yemeden tutabilir 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Şoku geçsin dehidrasyondaysa kendini toplasın canlı mümkün olduğunca az rahatsız edin bence strese girmesin. Umarım kendine gelir. Gelişmeleri paylaşırsanız bizim için de iyi olur.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Merhaba,

Gördüğüm kadarıyla video' da cımbızla dokunduğunuz yer dokunup çekerken sıvı uzantısı beliriyor. Bu kadar gereksiz yere şişirilmiş bir abdomenin yolda patlamaması anormal bir durum olurdu.. Şansı varsa kurtulur ama maalesef zor görünüyor. Lütfen canlı sahiplenmeden önce abdomen durumunu sorgulayın.

İyi hobiler.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Umutbaba0, Şimdi yazdı:

Canlının son durumu nedir?

Son durumu canlı iyileşip şu ana kadar 3 kabuk attı şuan 1 kabuğu sıkıntılı geçti ve kabuguna sıkıştı 2 ayağını kaybetti ve dks sendromu başladı ondan sonra 1 kabuk daha attı dks sendromu iyiye doğru gidiyor şuanda yakınlarda kabuk atmasını bekliyorum en son kabuk atmasından 2.5 ay geçti ve abdomeni iyice karardı 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Egedogantemur, 8 dakika önce yazdı:

Son durumu canlı iyileşip şu ana kadar 3 kabuk attı şuan 1 kabuğu sıkıntılı geçti ve kabuguna sıkıştı 2 ayağını kaybetti ve dks sendromu başladı ondan sonra 1 kabuk daha attı dks sendromu iyiye doğru gidiyor şuanda yakınlarda kabuk atmasını bekliyorum en son kabuk atmasından 2.5 ay geçti ve abdomeni iyice karardı 

Sevindim ama dks sendromu nedir ve geçermi birde fotografini atarmisin

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Dks sendromu tarantulanın hareketlerindeki bozukluk youtube a dks sendrome yazarsan tarantulaların yürüyüşündeki bozukluğu anlayabilirsin bende bu hastalığa çok hakim değilim ama bildiğim kadarıyla tarantulanın sinirlerinde oluşan bir bozuklu sonucu tarantulanın uzuvlarını kullanırken yaşadığı zorluk gibi bir şey  diye biliyorum buda suanki hali

Screenshot_2020-12-14-23-32-46-093.jpeg

tarihinde Egedogantemur tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Umutbaba0, 21 dakika önce yazdı:

DKS Sendromu nedir

Hareket  koordinasyon kaybı hareketi yürüyüşü farklı bozuk oluyor tedavisi yok sadece kabuk atarak düzeliyor 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.