Jump to content
algernonsgarden

Ülkemizde Yasal Olan Türler Nelerdir?

Önerilen İletiler

Merhaba arkadaşlar. Hobiye yeni başladım, bildiğiniz gibi ülkemizde kedi köpek dışında pek bir evcil hayvan kültürü oluşmamış durumda bu yüzden bizim beğendiğimiz ve beslemek istediğimiz çoğu canlı yasal değil, hayvanlarımız elimizden alınıp ceza yiyebiliyoruz. Bu konuyla alakalı bilgisi olanların paylaşmasını istiyorum (forumu gezindim böyle bir başlığa denk gelmedim, daha önce açıldıysa kusura bakmayın.)
 Benim  yasal olup olmadığını, yasak ise izin alınması mümkün mü sorularını sormak istediğim canlılar : Axolotl, Elma salyangozlar, kerevitler, tatlı su midyeleri, anemonlar 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Merhaba söylediğin canlılardan elma salyangozu su midyeleri vb pet shoplarda sattiliyo yani yasal olmasa çökerler :)

hatta bazi surungenler icinde izin alip istanbulda yasal pet shop acan birini izledim youtubeden

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

anemondan emin değilim mercan ithalatı yapılıyor yasal olabilir geriye kalan hepsi yasak fakat açıkçası kimse umursamıyor pet shoplarda satıyorlar yani saydıkların da küçük boyutlu canlılar şikayet gelmediği sürece sorun olmaz ki elma salyangozunu kim neden şikayet eder bence

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Kedi köpek de faturası yok ise onlar da yasak kapsamında 😅

Aslında olay fatura kesilebiliyor mu kesilemiyor mu tamamen burada.

Kimsenin muhabbet kuşu aldığında fatura istediğini sanmıyorum. Şikayet durumunda faturası olmayan canlıların hepsine el koyabilirler. (Gelen kişilerin insiyatifine bağlı olarak tabi)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Misafir

Öncelikle merhaba, 

Bu aralar herkes "yasal" olayını çok konuşuyor. Bilindiği gibi ülkemizde çoğu egzotik canlı yasal değil ve belge konusu yok. Sadece PetandZoo uzun uğraşlar sonucu 6 türü (bildiğim kadarıyla) ülkemize kazandırdı artık yasallar. İguana da CİTES belgesi zorunlu zaten. (Belgeli-Belgesiz arasında 100 lira oynuyor) Diğer canlılar crested, leopard, bearded, day, tarantula, yılan, akrep ve türevlerine belge yok. Hobi amaçlı bakıldığı içinde sorun olmaz. Gönül rahatlığıyla istediğiniz canlıyı alabilirsiniz. (Birisi kıllık olsun diye şikayet edebilir o da nadir zaten. Takmayın)

İyi hobiler 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
MelodyHemmings, 30 Mayıs 2020 - 14:41 yazdı:

Öncelikle merhaba, 

Bu aralar herkes "yasal" olayını çok konuşuyor. Bilindiği gibi ülkemizde çoğu egzotik canlı yasal değil ve belge konusu yok. Sadece PetandZoo uzun uğraşlar sonucu 6 türü (bildiğim kadarıyla) ülkemize kazandırdı artık yasallar. İguana da CİTES belgesi zorunlu zaten. (Belgeli-Belgesiz arasında 100 lira oynuyor) Diğer canlılar crested, leopard, bearded, day, tarantula, yılan, akrep ve türevlerine belge yok. Hobi amaçlı bakıldığı içinde sorun olmaz. Gönül rahatlığıyla istediğiniz canlıyı alabilirsiniz. (Birisi kıllık olsun diye şikayet edebilir o da nadir zaten. Takmayın)

İyi hobiler 

Peki yurtdışına mesela ingiltere gibi böyle canlıların yasal olduğu ülkelere götürürken bir sıkıntı çıkarmı 

tarihinde Barış Can tarafından düzenlendi
İngilterde yaşamak istesek onu yazmadım

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Misafir
Barış Can, 35 dakika önce yazdı:

Peki yurtdışına mesela ingiltere gibi böyle canlıların yasal olduğu ülkelere götürürken bir sıkıntı çıkarmı 

Yurtdışında serbestler zaten. Bizim ülkemizde ise bakanlıktan izinleri alırsanız götürebileceğinizi düşünüyorum. O da uzun iş bence kesin kalma durumu yoksa canlıyı birine emanet eder veya elden çıkarabilirsiniz. Kişinin kalma durumuna göre değişir.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ama leopard gecko lar yasal olmadığı için faturası da olmaz yani gidip kendi kendimi ele vermiş olmazmıyım

MelodyHemmings, 2 saat önce yazdı:

Yurtdışında serbestler zaten. Bizim ülkemizde ise bakanlıktan izinleri alırsanız götürebileceğinizi düşünüyorum. O da uzun iş bence kesin kalma durumu yoksa canlıyı birine emanet eder veya elden çıkarabilirsiniz. Kişinin kalma durumuna göre değişir.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Misafir
Barış Can, 16 saat önce yazdı:

Ama leopard gecko lar yasal olmadığı için faturası da olmaz yani gidip kendi kendimi ele vermiş olmazmıyım

Demek istediğim bizim ülkemizden yurtdışına canlı götürmek istiyorsanız ilgili bakanlık aracılığıyla izin alınması gerek. Ancak ilgilenebilecek yakınınız var ise canlıyı emanet edip gidebilirsiniz. Şuan yasal olan türler uzun sürdü biliyorsunuzdur, ben olsam canlıyı elden çıkarıp döndüğümde hâlâ hevesim varsa yeni canlı alırdım. Uzun süre kalmayı düşünüyorsanız elden çıkarıp canlıyla uğraşmamakta fayda var.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.