Jump to content
RedCanTV

Türü Nedir ? Kraliçemi ?

Önerilen İletiler

arda_dolgun, 33 dakika önce yazdı:

kraliçe bulmuşsunuz hayırlı olsun  türü tetramorium caespitum 

Teşekkürler ilginiz için 1 tane messor kraliçe mi kaybetmiştim bugün çok iyi moral oldu

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
arda_dolgun, 47 dakika önce yazdı:

rica ederim ,morelinizi bozmayın bulursunuz daha bir sürü kralice daha yeni başlıyor sezon :)

Bir şey soracağım tetramoriumlar bu kadar küçük mü yaw

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
RedCanTV, 4 dakika önce yazdı:

Bir şey soracağım tetramoriumlar bu kadar küçük mü yaw

evet genelde küçük oluyorlar zamanında 6-7 tane tetramorium kolonim vardı çok güzel bir tür beslemeside zevkli küçük işçileride ama iyi şartlarda gayet hızlı ürüyorlar 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
arda_dolgun, 24 dakika önce yazdı:

evet genelde küçük oluyorlar zamanında 6-7 tane tetramorium kolonim vardı çok güzel bir tür beslemeside zevkli küçük işçileride ama iyi şartlarda gayet hızlı ürüyorlar 

bir ihtimal solenopsis fugas da olabilir ilk işçisi çıktığında belli olur işçisi sarı ise  solenopsis fugasdır 

tarihinde arda_dolgun tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
arda_dolgun, 8 saat önce yazdı:

bir ihtimal solenopsis fugas da olabilir ilk işçisi çıktığında belli olur işçisi sarı ise  solenopsis fugasdır 

bana solenopsis fugax gibi geldi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
RedCanTV, 7 dakika önce yazdı:

bana solenopsis fugax gibi geldi

zaten kraliçeler benzer sadece işçiler daha değişik eskiden solenopsis fugax kolonim vardı 3 tane çok hızlı çoğaldılar sonra su olan pamuğu aşındırıp su başmıştı koloniyi solenopsis fugax dahada hızlı ürüyor tetramoriumdan.Birtane yer var ordan anlaşılıyor ama oda fotorafra tam gözükmüyor.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
arda_dolgun, 4 saat önce yazdı:

zaten kraliçeler benzer sadece işçiler daha değişik eskiden solenopsis fugax kolonim vardı 3 tane çok hızlı çoğaldılar sonra su olan pamuğu aşındırıp su başmıştı koloniyi solenopsis fugax dahada hızlı ürüyor tetramoriumdan.Birtane yer var ordan anlaşılıyor ama oda fotorafra tam gözükmüyor.

ne nerden anlaşılıyor ? ona göre fotoğraf atarım

tarihinde RedCanTV tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
arda_dolgun, 05.06.2020 - 11:46 yazdı:

bende çok istiyorum selonopsis çok estetik bir tür. bi kere kraliçesini gördüm alacak birşeyim yoktu. kolonisini bile görmedim. ne gibi yerlerde yaşar acaba

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Biz kilometrelerce yürüyüp bulamıyoruz adamın ayağına gelmiş ya la
Nasıl bulamıyorsunuz anlamıyorum ya benim de sürekli karşıma çıkıyor artık almıyorum bile. Biraz otursam gökten önüme düşüyor öneri veriyim isterseniz. Lasius için bahçe kenarlarındaki duvarların diplerine bakabilirsiniz sabah saat 10-11 gibi hava ısınmaya başlayınca baya bulabilirsiniz. Componotus ve formica için bina duvarlarının diplerindeki betonlara bina duvarlarına bakabilirsiniz(öğlen sıcağında 3-4 gibi ve batı cephesi olursa daha iyi olur) messor için yollar, kaldırımlar, park yürüyüş yollarına bakabilirsiniz. Tetramorium için kaldırımlara bakabilirsiniz. Kendi tecrübemden hareketle bunları söyleyebilirim. Şöyle söyliyim 200 metrekare kadar bir alandan günlük 10-20 dakka dolaşmayla bikaç günde 30 dan fazla kraliçe buldum. Kendi apartmanımın arka tarafında birsürü kraliçe buldum dolaşmak bile gerekmiyor. Hiç toprak olmayan biyerde yaşıyorsanız bile kaldırımlara baksanız yine birsürü karınca bulabilirsiniz.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Kalimnax, 11 saat önce yazdı:

Biz kilometrelerce yürüyüp bulamıyoruz adamın ayağına gelmiş ya la :)

Ararsan bulamazsın :) Bulduğum hiçbir kraliçeyi arayarak bulmadım. Hep başka bir işin peşindeyken denk geldiler. Arabadan inerken kapıyı açtığımda 2 tane camponotus sanctus kraliçesi ile göz göze gelmişliğim var. :D 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

atakankvk, 07.06.2020 - 23:23 yazdı:

Nasıl bulamıyorsunuz anlamıyorum ya benim de sürekli karşıma çıkıyor artık almıyorum bile. Biraz otursam gökten önüme düşüyor emoji5.png öneri veriyim isterseniz. Lasius için bahçe kenarlarındaki duvarların diplerine bakabilirsiniz sabah saat 10-11 gibi hava ısınmaya başlayınca baya bulabilirsiniz. Componotus ve formica için bina duvarlarının diplerindeki betonlara bina duvarlarına bakabilirsiniz(öğlen sıcağında 3-4 gibi ve batı cephesi olursa daha iyi olur) messor için yollar, kaldırımlar, park yürüyüş yollarına bakabilirsiniz. Tetramorium için kaldırımlara bakabilirsiniz. Kendi tecrübemden hareketle bunları söyleyebilirim. Şöyle söyliyim 200 metrekare kadar bir alandan günlük 10-20 dakka dolaşmayla bikaç günde 30 dan fazla kraliçe buldum. Kendi apartmanımın arka tarafında birsürü kraliçe buldum dolaşmak bile gerekmiyor. Hiç toprak olmayan biyerde yaşıyorsanız bile kaldırımlara baksanız yine birsürü karınca bulabilirsiniz.

sendeki şans bende olsa neler yaparım

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Etiket tabanlı benzer içerikler