Jump to content
Luridrex

Peygamber Devesine Çok Benzeyen Böcek

Önerilen İletiler

bildiğim kadarıyla bu da mantis ama alt türünü bilmiyorum. Bizim burada da hem bu şekilde yeşiline hemde gri ve kahverengi gibi olan renklerine denk geliyorum.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Yazan: Sauron
      Herkese Merhabalar

foruma uzun süre ara verdim iş hayatı, çoluk çocuk, ekonomik derken artık bizim evladı da börtü böceğe alıştırma adına peygamber devesi beslemek istiyorum projeye başladım öncelikle dikey bir vivaryum tasarladım 60 boy 30  taban 30 genişlik olan 20 cm zemin yüksekliği ( torf vb işlemler için gerekli alan) açılır kapaklı olacak üstü kapalı arası çelik sineklik olup üstten bitkilerin gelişimi için gerekli ışıklandırma tabi yapabilirsem otomatik fıslamada yapacağım içerisine de ağaç kavuğundan oluşturup dikey mini sarmaşık ağaç yosunu bir kaç doğadan alınmış bitki kökü zemine ise nemi koruyabilmek adına Sukulent yapacağım. 

Şimdi içerisindeki canlılar.
       mantis koymayı düşünüyorum lakin temini konusunda wc olmasını çok istemiyorum ama L1 Olarak doğadan bulabilirsem adaptasyonunu daha iyi sağlayacağımı umuyorum şuanda tam yumurtlama mevsiminin sonu gibi düşünüyorum çıkanlarda olabilir bu yüzden bir çamlık alana gidesim var ekip olarakta gidebiliriz

Şuanlık bu kadar bakalım ilerleyen süreci nasıl devam ettireceğiz buradan belli olacak

Şimdilik Kendinize İyi bakın Canlılarımıza bol sağlık dilerim
    • Yazan: boran_gndz
      Arkadaşlar türü nedir 

• Yazan: ____black_jack____
      Ankaracanlıyem Eren Çarkçı dan aldığım Dubia kolonisinin içinden bu arkadaşlardan çıktı. Kendisine fotoğrafları atıp sordum ama tek verdiği cevap "un kurdu böceği o" oldu.  Şekil itibariyle un kurtlarına çok benziyorlar ancak boyutları normal bir un kurdunun yaklaşık 3te biri kadar. Sling tarantulalar için ideal boydalar fakat genede bir bilgi sahibi olmadan canlılarıma vermek istemedim. Aranızda bu kurtlar hakkında bilgi sahibi olan biri beni aydınlatabilirse çok sevinirim. İyi forumlar.

WhatsApp Video 2019-10-26 at 17.27.33.mp4
      Sağdaki zamanında Antalyaçekirgeden aldığım un kurtlarından olan un kurdu böceği.
    • Yazan: teknekafasi
      Başlangıç olarak 10 ila 30 arası cırcır böceği üretim için yeterli olacaktır üretimi oldukça kolay olan canlılar olmasına rağmen tercih edilmemesinin sebebi çıkardıkları sesdir buna çözüm olarak kanatlarını kesebilir yada daha az ses çıkaran türlerinden edinebilirsiniz.
       Cırcır böceği kolonisi için gerekli olan malzemeler
      Büyük boy plastik saklama kapları yada akvaryumlar (cırcır böceklerinin kaçmasını önlemek için koli bandını akvaryumun içinden kenarlarını çevreliyecek şekilde banlamanız yeterli olacaktır)
      Yumurta dökmeleri için kap (dondurma kabı vs. )
      Yumurtlama kabının içine konulucak malzeme (torf vb nemli tutulması gerekiyor)
      Saklanmaları için yumurta kapları ve kağıt havlu ruloları
      2 adet kap birisi kuru yem diğeri sebze gibi nemli ve ıslak yemler için 
      1 adet kap su için 
      Birde böcekleri üreticeğiniz ortam soğuk ise ısıtıcı ve termometre
      Gelelim üretime cırcır böceklerini tutmanız gereken ideal ısı 29 derecedir 22 derecenin altında ve 32 derecenin üstünde ölmeye başlıyacaklardır su ihtiyaçlarını ise bulundukları kaba koyacağınız ıslak kağıt havlu yada water gellerden gidericeklerdir kuru yem olarak köpek maması vb. ek besin olaraksa havuç vb. kullanabilirsiniz gerekli besini verip ısıyı ve nemli yumurtlama kabını ayarladıktan sonra ürememeleri için hiçbir neden yok.

Gerekli olan herşeyi sağladığınız da dişiler yumurtlayacaklardır dişiler yumurtladıktan sonra yumurtlama kabını ayrı bir kaba almak zorundasınız.Yumurtlama kabı 30-32 derece arasında olmalı ve nemli olmalı kuruduğunda spreyle birazsu sıkmanız yeterli olacaktır.Yumurtalar bırakıldıktan 4-5 gün sonra çatlamaya başlıyacaktır yavrular çıktıktan sonra yumurtalam kabının üstüne yeşillik (marul vb.) yine yetiştirme kabının içerisine yüksek olmayan bir kabın içerisine ıslak kağıt havlu koyarak besin ve sıvı ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz ayrıca yumurtlama kabından bulundukları kabın tabanına kağut havlu koyun bu şekilde yavrular yumurtlama kabınından ayrılacaklardır bütün yavrular yumurtlama kabından ayrıldıktan sonra yumurtala kabını alıp yine asıl koloninin bulunduğu kaba yerleştirin yerleştirmeden önce içindeki malzemeyi alt üst edip nemli hale getirin.Yavrular 6-7mm olana kadar erişkinlerden ayrı tutulmalı 6-7mm olduktan sonra yavruları erişkinlerin olduğu kaba alın ve onlarda üremeye başlasınlar.

Erişkinlerin bulunduğu kabın zeminine kağıt havlu koyarak temizlik işlemini oldukça kolaylaştıra bilirsiniz
      Kağıt havlu rulolarını yazmamın sebebi toplarken oldukça kolaylık sağlamasıdır Toplama esnasında ruloları yatık bir şekilde kabın kenarına dayayın  yumurta kaplarını alıp sallayın  cırcır böceklerinin ruloların içine girdiğini göreceksiniz daha sonra böcekleri vermeden önce koyacağınız yem kabını elinize alın ruloyu üst kısmını kapatıcak şekilde tutup açık olan ucu yem kabına okun ve sallayın bölece sağa sola kaçırmadan böcekleri toplayabilirsiniz yine aynı kabı kullanarak böcekleri kalsiyum tozu vb. bulayabilirsiniz.

SOLDA ERİŞKİN ERKEK SAĞDA ERİŞKİN DİŞİ