Jump to content
Efeimen

Öncelikler Merhaba

Önerilen İletiler

Tarantulam 2 hafta once Kabuk Attı ve Hala yem yemiyor Abdomen Kısmında Ufalma var Ve yere Yüzükoyun Yatıyor  Nerdeyse Hiç Hareket Etmiyor 
düzenli Olarak yemini Veririm Genelde Neden Böyle Yaptığı Hakkında Bilgim yok Yardımcı Olabilir misiniz ?

tarihinde Efeimen tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
hako2121, Şimdi yazdı:

KABUK ATTIKTAN  NEREDEYSE 1 AY KADAR YEM VERME YENİ KABUK ATTIĞI İÇİN DİŞLERİ HASSAS KIRILABİLİR UMARIM KIRILMAMIŞTIR DİŞLERİ YEM VERME HAYVANA 

lütfen büyük harfle yazmayınız

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ayempikacu, 2 dakika önce yazdı:

lütfen büyük harfle yazmayınız

KARDEŞİM BEN MUHASEBECİYİM VE EVRAK GİRERKEN BÜYÜK YAZMAK ZORUNDAYIM BU SENİ NE İLGİLENDİRİR ANLAMIYORUM YANİ BU SİTEDE KİMSE KİMSENİN YAZI ŞEKLİNE VS KARIŞAMAZ.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Merhaba Efe, aramıza hoş geldin.

Yanlış bilgilendirmeler yapmayalım lütfen... 1 ay çok uzun bir süre, sling Canlıları kabuk attıktan 1 hafta sonra besleyebilirsiniz.

Canlının görselini ve yaşam alanını atabilir misiniz? 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
hako2121, 12 dakika önce yazdı:

KARDEŞİM BEN MUHASEBECİYİM VE EVRAK GİRERKEN BÜYÜK YAZMAK ZORUNDAYIM BU SENİ NE İLGİLENDİRİR ANLAMIYORUM YANİ BU SİTEDE KİMSE KİMSENİN YAZI ŞEKLİNE VS KARIŞAMAZ.

Uyarıyı aldıktan sonra görürsün

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Marshall, 3 dakika önce yazdı:

Merhaba Eren, aramıza hoş geldin.

Yanlış bilgilendirmeler yapmayalım lütfen... 1 ay çok uzun bir süre, sling Canlıları kabuk attıktan 1 hafta sonra besleyebilirsiniz.

Canlının görselini ve yaşam alanını atabilir misiniz? 

Görseller Bunlar İsimim Efe* Hayvanı Fazla Strese Sokmamaya Özen Gösteriyorum 1 2 Defa Yem denemesi Yaptıktan Sonra Bırakıyorum Yemiyorsa Daha Sonra Veriyordum. Yaşıyor Ama Hareketsiz Ve 1 2 Defa Un Kurdundan Uzaklaştı Ufak Büyük Kurt Denemesi yaptım Ufakları Umursamıyor Büyüklere De Bir şey yapmıyor 

IMG20200902173824[1].jpg

IMG20200902174056[1].jpg

IMG20200902174515[1].jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Efeimen, 12 dakika önce yazdı:

Görseller Bunlar İsimim Efe* Hayvanı Fazla Strese Sokmamaya Özen Gösteriyorum 1 2 Defa Yem denemesi Yaptıktan Sonra Bırakıyorum Yemiyorsa Daha Sonra Veriyordum. Yaşıyor Ama Hareketsiz Ve 1 2 Defa Un Kurdundan Uzaklaştı Ufak Büyük Kurt Denemesi yaptım Ufakları Umursamıyor Büyüklere De Bir şey yapmıyor 

IMG20200902173824[1].jpg

IMG20200902174056[1].jpg

IMG20200902174515[1].jpg

Öncelikle tarantulanız sling değil juvenile boyutunda bilginiz olsun.

Tarantulanızın durumu ciddi görünüyor, ölüm pozisyonunda(death curl). Neden bu hale geldiği ile ilgili kesin bir şey diyemem.

Canlınızı yoğun bakım ünitesine almalısınız acilen. Aşağıdaki linkten konuya ulaşıp bilgi edinebilirsiniz.

Sonrasında süreci bizlerle paylaşmayı unutmayın, umarım eski haline döner...

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bu arada forumda birbirinize karşı olan üslubunuza dikkat ediniz lütfen.

Saygıyla birlikte nazik konuşmayı ve empati kurmayı unutmayınız.

İlgili Kişi gereken uyarıyı almıştır, herkese iyi forumlar ve iyi hobiler diliyorum.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Efeimen, 43 dakika önce yazdı:

İlgi Ve alakanız İçin Size Çok Teşekkür Ederim. Tarantulam Umarım En Kısa zamanda Eski Halini Alır Bana Yardımcı Olduğunuz İçin Sağolun.

Rica ederim ne demek.

Gelişmeleri bekliyoruz, umarım en kısa zamanda kendini toparlar.

İyi forumlar, iyi hobiler dilerim.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
hako2121, 15 saat önce yazdı:

KABUK ATTIKTAN  NEREDEYSE 1 AY KADAR YEM VERME YENİ KABUK ATTIĞI İÇİN DİŞLERİ HASSAS KIRILABİLİR UMARIM KIRILMAMIŞTIR DİŞLERİ YEM VERME HAYVANA 

1 hafta değil mi ?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Tarantulamı Yoğun Bakım Ünitesine Aldım Aynı Yazdığı Gibi Islak Havlu Vs Gerekenleri Yaptım. Dünden Beri Belirli Saatlerle İzliyorum Rahatsız Etmeden Yoğun Bakım Ünitesinin Farklı farklı Yerlerine İlerledi ( yer Değiştirdi ) ayakta Duramıyor Hala Gördüğüm Kadarıyla Ve Tüm eklemlerini Genişçe Açmış 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Efeimen, 12 dakika önce yazdı:

Tarantulamı Yoğun Bakım Ünitesine Aldım Aynı Yazdığı Gibi Islak Havlu Vs Gerekenleri Yaptım. Dünden Beri Belirli Saatlerle İzliyorum Rahatsız Etmeden Yoğun Bakım Ünitesinin Farklı farklı Yerlerine İlerledi ( yer Değiştirdi ) ayakta Duramıyor Hala Gördüğüm Kadarıyla Ve Tüm eklemlerini Genişçe Açmış 

Hareket etmesi güzel bir haber.

Olabildiğince rahatsız etmeden resmini çekip atabilirsen çok daha iyi olur.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Son Durum Bu bir kaç tane Daha Fotoğraf Çektim Ama Bir Takım nedenlerden Dolayı Bilgisayara Atamadım. Söylediğim Gibi Ufak Tefek Hareketlenmeler var Tarantulayı
Üniteye Yerleştirirken Olabildiğince Nazik Davranmaya Çalıştım O nedenle kabın İçine Bir kaç Parça Torf Döküldü Bir Şey olacağını Sanmıyorum Abdomeni Çok Ufalmış Durumda Kamerada Belli Olmuyor Ama baya Küçük Bu Bir Sorun yaratır Mı ? Örümceğin Pozisyonu yere Yatmış Bir Şekilde Ve Eklemlerini Açmış Durumda.

IMG20200903215847.thumb.jpg.255cff2f7ca51084b77be32bea91e3b9.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Efeimen, 34 dakika önce yazdı:

Son Durum Bu bir kaç tane Daha Fotoğraf Çektim Ama Bir Takım nedenlerden Dolayı Bilgisayara Atamadım. Söylediğim Gibi Ufak Tefek Hareketlenmeler var Tarantulayı
Üniteye Yerleştirirken Olabildiğince Nazik Davranmaya Çalıştım O nedenle kabın İçine Bir kaç Parça Torf Döküldü Bir Şey olacağını Sanmıyorum Abdomeni Çok Ufalmış Durumda Kamerada Belli Olmuyor Ama baya Küçük Bu Bir Sorun yaratır Mı ? Örümceğin Pozisyonu yere Yatmış Bir Şekilde Ve Eklemlerini Açmış Durumda.

IMG20200903215847.thumb.jpg.255cff2f7ca51084b77be32bea91e3b9.jpg

Ölüm duruşundan kurtulmuş ama hâlâ normal durmuyor, bir süre daha ünitede gözlem altında kalsın.

Kabın içindeki torflar sonradan küfe neden olabilir, ama üniteyi her 2-3 günde bir yeniden temizleyip hazirlaman gerektiği için sıkıntı olmayacaktır.

Abdomen belli bir süre daha idare edecektir.

Bu arada ben bu durumu daha önce hiç  deneyimleyip yaşamadığım için, bundan sonra @theraphosidae35'nin size yardımcı olması daha doğru olacaktır.

Umarım en kısa zamanda iyileşir.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Su kaybı yaşamış olma ihtimali var. Yaşam alanında su kabı bulunduruyor muydunuz? Şu an ICU içinde veya kendi yaşam alanında birkaç su kabı koyarak, eğer hareketlerinde zorlanma varsa su kabına yakın şekilde yerleştirmeniz iyi olacaktır.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Öncelikle Verdiğiniz Bilgilerden dolayı Size Çok teşekkür Ederim. Hobiye Yeni Başladığımı Dile Getirmiştim Tarantulamın juvenile Boyutuna Geldiğini Sizin Sayenizde Öğrenmiş Oldum Ve Araştırdığım Kadarıyla Bu Boyutlarda Su Kabı Koymam Gerekiyormuş. Su Kabını Koymadım , Bir pet Şişe Kapağı Koysam Yeterli Olur mu acaba ? Ve Üniteyi Temizlemem Gerektiği zamanlarda Bu Hayvancağızı Nasıl Kaldıracağım bir A4 Kağıdı ya da ufak bir kağıt yardımıyla Koymuştum Üniteye Tekrar Öyle yapsam Bir Sorun Teşkil eder mi ? Ve yoğun Bakım Ünitesinin İçerisini İyice Nemli Tuttum Su içebileceği Kadar.

tarihinde Efeimen tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Efeimen, 45 dakika önce yazdı:

Öncelikle Verdiğiniz Bilgilerden dolayı Size Çok teşekkür Ederim. Hobiye Yeni Başladığımı Dile Getirmiştim Tarantulamın juvenile Boyutuna Geldiğini Sizin Sayenizde Öğrenmiş Oldum Ve Araştırdığım Kadarıyla Bu Boyutlarda Su Kabı Koymam Gerekiyormuş. Su Kabını Koymadım , Bir pet Şişe Kapağı Koysam Yeterli Olur mu acaba ? Ve Üniteyi Temizlemem Gerektiği zamanlarda Bu Hayvancağızı Nasıl Kaldıracağım bir A4 Kağıdı ya da ufak bir kağıt yardımıyla Koymuştum Üniteye Tekrar Öyle yapsam Bir Sorun Teşkil eder mi ? Ve yoğun Bakım Ünitesinin İçerisini İyice Nemli Tuttum Su içebileceği Kadar.

Rica ederiz ne demek, bu konuyu açtığınız için asıl biz size teşekkür ederiz. :) 

Evet sling canlılarda çok gerekli olmasa da juve boyutundan sonra mutlaka bir su kabı bulundurulmalı.

Pet şişe kapakları yeterli olur, birden fazla var ise bir kaç adet fazladan koymanız daha iyi olur üniteye. 

Canlıyı Üniteye koyduğunuz aynı yöntemle tekrardan olabildiğince yavaş ve narin bir şekilde koyabilirsiniz.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Yoğun Bakım Ünitesini Temizledim Ve İlk Yaptığım Gibi Hafif Islak Ve Nemli Bir Peçete Koydum. Yürümekte Hala zorluk Çekiyor Gibi Gözüküyor ICU İçine Su kabı Koymama Gerek Var mı ? Altı Yeterince Nemli Ve ıslak Sıcak Ve ya Soğuk Bir Ortamda Kalması Gerekiyor mu oda Sıcaklığı Yeterli Midir ? Ve Abdomeni Ufalmış Durumda 

IMG20200904163944.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Efeimen, 24 dakika önce yazdı:

Yoğun Bakım Ünitesini Temizledim Ve İlk Yaptığım Gibi Hafif Islak Ve Nemli Bir Peçete Koydum. Yürümekte Hala zorluk Çekiyor Gibi Gözüküyor ICU İçine Su kabı Koymama Gerek Var mı ? Altı Yeterince Nemli Ve ıslak Sıcak Ve ya Soğuk Bir Ortamda Kalması Gerekiyor mu oda Sıcaklığı Yeterli Midir ? Ve Abdomeni Ufalmış Durumda 

IMG20200904163944.jpg

Ünitenin içine ek olarak su kabı koymanız daha iyi olacaktır.

Sıcak bir ortamda kalması gerekiyor, evinizin en sıcak ve karanlık yerine koyabilirsiniz. Doğrudan güneş ışığından ve fazla sıcaklıktan kaçının.

• Like 1
  • Thanks 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.