Jump to content

Önerilen İletiler

Karadula benziyor ellememenizi tavsiye ederim. Zehirli bir türdür. Canlılarıda yakalamamınızı tavsiye ederim yuvalarını bozmayın eğer örümcek beslemek istiyorsanız forumda satılan Tarantula lar var onlardan satın alabilirsiniz. (Karadul olup olmamasından emin değilim ama benziyor.)

tarihinde Prof.Dr.Reptile tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Canlının abdomeninin alt kısmını çekebilirseniz anlayabiliriz fakat hiç ellemeyin, hem strese girer hem de arkadaşların dediği gibi çok zehirli bir türdür. İyi günler.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Mantis_ ile aynı fikirdeyim. Her ne kadar fotoğraflar kesin bir teşhis için yeterli olmasa da, örümceğin türü Steatoda grossa (veya nobilis?) yani false black widow (yalancı karadul) olsa gerek. Bütün Türkiye'de bulunabilen, evlerin etrafında da görülen bir tür. Zehri insan üzerinde etkili, ancak ölümcül değil. Isırılma en fazla lokal lezyonlara ve birkaç gün süren geçici bir rahatsızlık hâline sebebiyet verebilir.

Farklı bir tür olan Latrodectus dahli de benzer bir görünüme sahip. Ancak bildiğim kadarıyla Türkiye'de yalnız Şanlıurfa'dan kaydı var. Bu tür gerçek bir karadul ve zehri insan için çok daha tehlikeli olabilir ama büyük ihtimalle fotoğraftaki örümceğin türü bu değildir.

İstanbul Anadolu yakasındaki evimin bahçesinde sağlıklı bir Steatoda grossa popülasyonu mevcut. Ben onları rahatsız etmiyorum, onlar da bana zarar vermiyorlar. Çocuk yaşlarımda bilinçsizce sık sık elime alırdım, hiç ısırılmadım.

Her ne kadar evinizin bahçesi "doğa" kavramından uzakmış gibi dursa da, orası bu örümceklerin doğal yaşam alanı. Bu yüzden yakaladığınız örümceklere zarar vermemek adına, onları vakit kaybetmeden bulduğunuz yere salmanızı rica ve tavsiye ediyorum.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ben de oyumu Latrodectus cinsinden yana kullanayım : ) Dağılım alanı itibariyle Türkiye'de heryerde karşınıza çıkabilir cinsin türleri. 

Ancak yine de panik yapmaya gerek yok, elinize alıp zorla kendinizi ısırttırmadığınız sürece, yani kolay kolay zarar görmezsiniz Türkiye'de karadullardan.  

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bende Steatoda grossa oldugunu düşünüyorum. Ayrıca yetişkin boyutlara ulaştıktan sonra desenlerini çoğunlukla yitiriyorlar ve tamda fotoğraftaki hali alabiliyorlar

undisputed77, 23 dakika önce yazdı:

yalancı karadula baktım google da ama onda sırtında çizgi var yani açık renk   ama bunda hiç birşey yok

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
akudra, 6 dakika önce yazdı:

yalancı karadul değil onda desen oluyor bence bu direk @Druto nun dediği gibi steatoda grossa 

yani steatoda grossa karadul değil korkulcak birşey yok demek ki tşkrlr

Salamander, 19 saat önce yazdı:

Karadula benziyor ama emin değilim 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
undisputed77, 4 dakika önce yazdı:

yani bende örümcek korkusuda var ama bu örümcek beni korkutmuyor. benim korktuğum örümcek türü çocukluğumda tuvaletimiz de olan Segestria florentina türü

tarihinde undisputed77 tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
akudra, 10 dakika önce yazdı:

yalancı karadul değil onda desen oluyor bence bu direk @Druto nun dediği gibi steatoda grossa 

Steatoda grossa da bir yalancı karadul ve gençken desenleri mevcut büyüdükçe çoğunda kayboluyor sadece

undisputed77, 5 dakika önce yazdı:

Yalancı karadul fakat zehri Treefingers arkadaşımızında yazdığı gibi ölümcül ve ciddi bir zehir değil 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.