Batucankoz 2 Oluşturuldu: 19 Ocak, 2021 Oncelikle herkese merhaba grammostola pulchripes türü bi tarantula sahibi oldum l3 slingtir 1 hafta olucak geleli hiç bir sekilde yemek yemiyor ve odanın sıcaklığı biraz düşük kendisi kolinin icinde duduyor etrafibi sardim kolinin ama bisey olucak diye korkuyorum ısınmada ne yapabilirim yardimci olur musunuz 1 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
XPlot 380 19 Ocak, 2021 gönderildi @Bukalemuncu 1 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Batucankoz 2 19 Ocak, 2021 gönderildi Nasıl anlamadım 1 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
XPlot 380 19 Ocak, 2021 gönderildi Batucankoz, 7 dakika önce yazdı: Nasıl anlamadım Arkadaşta gp bakıyor görünce cevap verecektir. Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
atakankvk 93 19 Ocak, 2021 gönderildi Kolinin içinde duruyordan kastınız nedir hocam pek anlayamadım. Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Salamander 370 19 Ocak, 2021 gönderildi Batucankoz, 19 dakika önce yazdı: Oncelikle herkese merhaba grammostola pulchripes türü bi tarantula sahibi oldum l3 slingtir 1 hafta olucak geleli hiç bir sekilde yemek yemiyor ve odanın sıcaklığı biraz düşük kendisi kolinin icinde duduyor etrafibi sardim kolinin ama bisey olucak diye korkuyorum ısınmada ne yapabilirim yardimci olur musunuz sıcaklığı artırman gerekiyor İklimlendirme dolabı yapabilirsin nemde önemli çok yiyen bi tür değil sterese girmişte olabilir 5 günde yem denemesi yapabilirsin abdomene göre besleyebilirsin hayırlı olsun. Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Erastes 380 19 Ocak, 2021 gönderildi Batucankoz, 2 saat önce yazdı: Oncelikle herkese merhaba grammostola pulchripes türü bi tarantula sahibi oldum l3 slingtir 1 hafta olucak geleli hiç bir sekilde yemek yemiyor ve odanın sıcaklığı biraz düşük kendisi kolinin icinde duduyor etrafibi sardim kolinin ama bisey olucak diye korkuyorum ısınmada ne yapabilirim yardimci olur musunuz Öncelikle canlınız hayırlı olsun yeni alınmış bir canlı ortama ve yeni yaşam alanına alışana kadar biraz zaman ister yem 2. Plandadır.. ortam sıcaklığını bir şekilde çözmeniz gerekiyor mümkün olduğunca minimum 23 24 derecede tutmanızda fayda var sıcaklık bu dereceler altında düşük olursa örneğin 19 20 derece diyelim bu canlınızı öldürmez ama metobolizmasını yavaşlatır iştahını keser ve büyüme hızı yavaşlar eğer 19 un altınada düşerse 15 derece felan bu ciddi problem oluşturabilir çünkü tarantulalar için sıcaklık yemden daha önemli.. yem konusuna gelince çok üstüne gitmeyin zaten iştahlı bir tür değil bazen 10 gün bazen 20 gün yem kabul etmezler özellikle slingler siz haftada 1 yem vermeyi deneyin kabul etmiyorsa darlamayın 1 hafta sonra tekrar deneyin.. dediğim gibi sıcaklığı arttırırsanız yem kabul etme konusunuda çözebilirisniz bu sayede.. iyi hobiler 2 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Bukalemuncu 59 19 Ocak, 2021 gönderildi (düzenlendi) Bence g.p nin 1 hafta yememesi çok normal bi durum çünkü benimki 3 ayda 2 kere yedi ve 28 derecede tutuyorum ama abdomen hep şiş 19 Ocak, 2021 tarihinde Bukalemuncu tarafından düzenlendi Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Batucankoz 2 26 Ocak, 2021 gönderildi Erastes, 19.01.2021 - 14:01 yazdı: Öncelikle canlınız hayırlı olsun yeni alınmış bir canlı ortama ve yeni yaşam alanına alışana kadar biraz zaman ister yem 2. Plandadır.. ortam sıcaklığını bir şekilde çözmeniz gerekiyor mümkün olduğunca minimum 23 24 derecede tutmanızda fayda var sıcaklık bu dereceler altında düşük olursa örneğin 19 20 derece diyelim bu canlınızı öldürmez ama metobolizmasını yavaşlatır iştahını keser ve büyüme hızı yavaşlar eğer 19 un altınada düşerse 15 derece felan bu ciddi problem oluşturabilir çünkü tarantulalar için sıcaklık yemden daha önemli.. yem konusuna gelince çok üstüne gitmeyin zaten iştahlı bir tür değil bazen 10 gün bazen 20 gün yem kabul etmezler özellikle slingler siz haftada 1 yem vermeyi deneyin kabul etmiyorsa darlamayın 1 hafta sonra tekrar deneyin.. dediğim gibi sıcaklığı arttırırsanız yem kabul etme konusunuda çözebilirisniz bu sayede.. iyi hobiler Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Batucankoz 2 26 Ocak, 2021 gönderildi Teşekkür ederim bilgilendirme için ama bu ısı işini nasıl çözebilirim herhangi bir malzeme veya eşya var mıdır o konu hakkında bir bilginiz var mı Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Batucankoz 2 26 Ocak, 2021 gönderildi Bukalemuncu, 19.01.2021 - 21:08 yazdı: Bence g.p nin 1 hafta yememesi çok normal bi durum çünkü benimki 3 ayda 2 kere yedi ve 28 derecede tutuyorum ama abdomen hep şiş Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Batucankoz 2 26 Ocak, 2021 gönderildi Sıcaklığı nasıl koruyabiliyorsunuz herhangi bir şey mi yaptınız nasıl duruyor Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Batucankoz 2 26 Ocak, 2021 gönderildi Salamander, 19.01.2021 - 11:58 yazdı: sıcaklığı artırman gerekiyor İklimlendirme dolabı yapabilirsin nemde önemli çok yiyen bi tür değil sterese girmişte olabilir 5 günde yem denemesi yapabilirsin abdomene göre besleyebilirsin hayırlı olsun. Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Batucankoz 2 26 Ocak, 2021 gönderildi Nasıl yapabilirim mesela o dediğinizi bi kaç yerden baktım ama herhangi bir örnek bulamadım Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
tunecchi 24 26 Ocak, 2021 gönderildi Batucankoz, 1 saat önce yazdı: Nasıl yapabilirim mesela o dediğinizi bi kaç yerden baktım ama herhangi bir örnek bulamadım benım odam 18 20 derece arası başka bi canlıyı ısıtıcı pedle ısıtıyorum benım gp de l3 de kabı küçük oldugu için ısıtıcı pedının YANINA koyuyorum ısıtıcı ped alırsanız ustune koymayın aslında koyabılırsınız ayarını düşürüp ama benım ısıtıcı 32 de çalıştıgından yanına koymayı tercih ettim 5 w luk ısıtıcı işinizi görür sabit tutmak içinde termometre yı probla gp nın yaşam alanının yanına koyup sıcaklıgı olcebılırsın sıocaklık cok değişkenlık gosterıosa (termostat alabılırsın ama tarantula için gerek yok 1 kaç tane varsa yani) ısıtıcı için buraya bakabılırsın:Sürüngen Isıtıcı Ped 14x15cm 5w Isı Ayarlı (Sıfır) Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
IrmakDe 27 26 Ocak, 2021 gönderildi 5 w luk ısıtıcıların ısı ayarı yok kesinlikle üstüne koymayın fazla ısı canlıyı az ısıdan çok daha çabuk öldürür. Bu canlılar direk ısı kaynağıyla temas etmemeli ortam ısısını arttırmak gerekiyor. İklimlendirme dolabı yapabilirsin herhangi bi dolap yada kutunun içine ısıtıcı koyarsın tavan veya kenarlara bantlayabilirsin pedi zemine koyma çünkü canlı orda durucak termostat kullanman gerek oradaki ısının çok yükselmemesi için, termostatın ısıyı ölçen kısmını tarantula teraryumunun yanına koy yalıtım sağlamak için sıtrafor kullanabilirsin dolap malzemesi olarak. Bu yöntem canlı sayısı fazla olunca kullanılıyor genelde sıcaklık 20 nin altına düşmüyorsa bence herhangi bir şey yapmaya gerek yok yinede evde ısının sabit olduğu sıcak biryer varsa oraya koy.Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi 1 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
IrmakDe 27 26 Ocak, 2021 gönderildi 5 w luk ısıtıcıların ısı ayarı yok kesinlikle üstüne koymayın fazla ısı canlıyı az ısıdan çok daha çabuk öldürür. Bu canlılar direk ısı kaynağıyla temas etmemeli ortam ısısını arttırmak gerekiyor. İklimlendirme dolabı yapabilirsin herhangi bi dolap yada kutunun içine ısıtıcı koyarsın tavan veya kenarlara bantlayabilirsin pedi zemine koyma çünkü canlı orda durucak termostat kullanman gerek oradaki ısının çok yükselmemesi için, termostatın ısıyı ölçen kısmını tarantula teraryumunun yanına koy yalıtım sağlamak için sıtrafor kullanabilirsin dolap malzemesi olarak. Bu yöntem canlı sayısı fazla olunca kullanılıyor genelde sıcaklık 20 nin altına düşmüyorsa bence herhangi bir şey yapmaya gerek yok yinede evde ısının sabit olduğu sıcak biryer varsa oraya koy.Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildiIsı ayarı yok derken o ısıyı sabit tutmak termostat olmadan zor demek istedim sabit tutabilsende üstüne koyma canlıyı kurutabilir Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi 1 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
tunecchi 24 26 Ocak, 2021 gönderildi (düzenlendi) IrmakDe, 14 dakika önce yazdı: Isı ayarı yok derken o ısıyı sabit tutmak termostat olmadan zor demek istedim sabit tutabilsende üstüne koyma canlıyı kurutabilir Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi pad saklama kabında saklama kabının yanına koyuyorum ben pad altından ısıtmıo yanı canlıyı 26 Ocak, 2021 tarihinde tunecchi tarafından düzenlendi 1 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
mssxr 69 26 Ocak, 2021 gönderildi gp ler çok yemezler abdomen doluysa yemiyicektir benimkiler 1 ay yemediler sorun çıkmaz ama fotoğraf atarsanız daha iyi yardımcı oluruz 1 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Erastes 380 26 Ocak, 2021 gönderildi tunecchi, 1 saat önce yazdı: pad saklama kabında saklama kabının yanına koyuyorum ben pad altından ısıtmıo yanı canlıyı Mesala şöyle birşeyde yapabilirsiniz pratikde ben her zaman kullanmıyorum ortam sıcaklığım iyi, sadece çok aşırı ortam sıcaklığı değişirse canlıları bu kutunun içinde muhafaza ediyorum.. ayrıca geliştirmeye açık ve kullanım şartları değiştirebilir.. mesala ben alt tabakada tek strafor kullandım siz 2 tane kullanıp ısıtıcı ped üstüne koyup direk canlıya ısı temasını azaltabilirsiniz diye düşündüm.. başka fikirde verebilecek arkadaşlarda vardır belki.. 2 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Batucankoz 2 26 Ocak, 2021 gönderildi tunecchi, 12 saat önce yazdı: benım odam 18 20 derece arası başka bi canlıyı ısıtıcı pedle ısıtıyorum benım gp de l3 de kabı küçük oldugu için ısıtıcı pedının YANINA koyuyorum ısıtıcı ped alırsanız ustune koymayın aslında koyabılırsınız ayarını düşürüp ama benım ısıtıcı 32 de çalıştıgından yanına koymayı tercih ettim 5 w luk ısıtıcı işinizi görür sabit tutmak içinde termometre yı probla gp nın yaşam alanının yanına koyup sıcaklıgı olcebılırsın sıocaklık cok değişkenlık gosterıosa (termostat alabılırsın ama tarantula için gerek yok 1 kaç tane varsa yani) ısıtıcı için buraya bakabılırsın:Sürüngen Isıtıcı Ped 14x15cm 5w Isı Ayarlı (Sıfır) Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Batucankoz 2 26 Ocak, 2021 gönderildi Çok teşekkür ederim gerçekten çok sağolun Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
yahiayavuz 77 27 Ocak, 2021 gönderildi Mesala şöyle birşeyde yapabilirsiniz pratikde ben her zaman kullanmıyorum ortam sıcaklığım iyi, sadece çok aşırı ortam sıcaklığı değişirse canlıları bu kutunun içinde muhafaza ediyorum.. ayrıca geliştirmeye açık ve kullanım şartları değiştirebilir.. mesala ben alt tabakada tek strafor kullandım siz 2 tane kullanıp ısıtıcı ped üstüne koyup direk canlıya ısı temasını azaltabilirsiniz diye düşündüm.. başka fikirde verebilecek arkadaşlarda vardır belki.. Ben şuanda tarantula besleniyorum ama beslerken dikdörtgen strafor kutu yapmıştım ve Tarantulaların olduğu kısım değil diğer boşta kalan kısım karbon ısıtıcının üstüne gelicek şekilde yerleştirmiştim. Kutunun içi 25 dereceyi buluyordu gayet verim almıştım. LLD-L31 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Batucankoz 2 27 Ocak, 2021 gönderildi mssxr, 26.01.2021 - 13:25 yazdı: gp ler çok yemezler abdomen doluysa yemiyicektir benimkiler 1 ay yemediler sorun çıkmaz ama fotoğraf atarsanız daha iyi yardımcı oluruz Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş