Jump to content
Nabrina

Bilgili Birinden Yardıma Ihtiyacım Var

Önerilen İletiler

Artık gerçekten bir corn snake almak istiyorum fakat eşyalar için insanlar aşırı uçuk fiyatlar veriyorlar daha geçen gün biri alt zemin için samana 150 tl dedi uygun fiyata nereden teraryum için malzeme ve yılan için yem bulabilirim.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

terrarium:ego terra  (60 a 50 e 40 için 350 tl vermiştim)                              saklanma alanları:bir milyoncudan koyu renkli iki plastik kap alıp havya ile kapılaırını açabilirsin                                                  ısıtıcı ped:ucuzu yok mecburen 50 yada 80 tl lik olanlardan alcan                                   su kabı:benim gibi bir milyoncudan sığabilceği bir kap alacaksın içine rahat girip çıkabilmesi için kısa olması gerekiyor                           taban malzemesi:havlu kağıt                                        nemlendirme(ihtiyaca göre):ben bitkiler için olan 30 tl lik fıs fıs lardan aldım iş görüyor çiçek satan yerlerde yada bir miliyoncuda bulabilirsin.                                        hygrometre ve termometre:ben exo terra kullanıyorum ama ucuz olsun istiyorsan internette 20 tl ye derece var dijital ama ben güvenmiyorum bir keresinde sipariş ettim yanlış gösteriyordu alacakasan exo terra almanı öneririm.                 yemeklerini dahil etmedim alacağın yılanın boyutunu bilmediğim için.      kaba hesap yaptım yılanla beraber en az 900 tl bütçen olması gerekiyor hobiye başlaman için.                    yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)           

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Yaşam alanı: 20-30 litrelik civarı saklama kapları yavrular için uygun oluyor (son aldığımda 20tl idi). Züccaciyecilerde vb. bulabilirsiniz. Kapaklarının sağlam kapandığından emin olunuz.

Isıtıcı ped&kablo: bulabildiğiniz en ucuzunu ve küçüğünü alın.

Su ve saklanma kapları: evden uydurabileceğiniz birşeyler çıkacaktır, plastik bardak, yoğurt kabı (uygun şekilde keserek)

Taban Malzemesi: havlu kağıt veya doğal bir görünüm isterseniz coco-peat (preslenmiş, saksı bitkileri için olan uygundur) hesaplı alternatifler

Yem: Forumdan bulabilirsiniz.

Başlangıçta bunların dışında ekstra para harcamanıza gerek yok; zamanla malzemeleri de upgrade etmek, yenilerini eklemek de mümkün ve keyifli olur tabii. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
eyüp tarkan, Bir saat önce yazdı:

Hayvan yemle beraber tüketirse yanlışlıkla hayvana zarar verir

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Cocopeat özelinde, mısır yılanlarında substrat yutmak bir problem değil; ancak daha farklı malzemelerde problem yaşanabilir.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Yani Mısır yılanları için uygun mudur (kendimde kullanıcam o yüzden soruyorum)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yavrularda biraz sorun olabilir ama birçok kişi sorunsuz kullanıyor yinede yemi kurulayıp zeminin üzerine fazla yapışmasını engellenebilirsin yada direk farklı bir kaba alıp beslersin

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.