Jump to content
Mhmt.eshin

Kardinal Tetra Üğretmeyi Başardım

Önerilen İletiler

Uzun uğraşlar sonucu şans eseri yavruyu fark ettim kumun üstünde yavaş haraket ediyordu hemen ayrı kaba aldım şuanlık 1 tane yakaldım fazlası olduğuna inanıyorum zorlu bir süreç beni bekliyor öneriye açığım

Screenshot_20210215_060714_com.huawei.himovie.overseas.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Artemia yiyebiliyor mu dikkat ettiniz mi? Bu süreçte beslenme en önemli zorluklardan biri. Eğer yiyemez ise beslemenin bir yolunu bulmak gerek.

Kardinal tetra üretim deneyimim hiç olmadı ama Avrupa sazangillerinden Phoxinus sp. üretmiştim, yavruları benzer, ancak büyüklerdi, artemia yiyolardı. Talihsizlik, birkaç günlüğüne seyahate çıkmıştım ve iki gün beslenmeyen küçük yavrularımın bir kısmını kaybetmiştim; bunun dışında hiç kayıp yaşamadım rutin akvaryum bakımı ile. 

• Like 1
  • Thanks 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Artemia yiyecek boya ulaşana kadar filtre süngerini sıkıp o çamurlu sudan larvalara döken üreticiler oluyor, muhtemelen çok az miktar yeterli olacaktır. Infusoria ile beslemek de mümkün fakat riskli olabiliyor ve kültür süreci oldukça fazla zaman alıyor.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İnfusoria ve yumurta sarısı kullanabilirsiniz fakat yumurta sarısını çok vermemekte fayda var ve verildiğinde dip çekimi yapılması lazım.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
theraphosidae35, 2 saat önce yazdı:

Artemia yiyecek boya ulaşana kadar filtre süngerini sıkıp o çamurlu sudan larvalara döken üreticiler oluyor, muhtemelen çok az miktar yeterli olacaktır. Infusoria ile beslemek de mümkün fakat riskli olabiliyor ve kültür süreci oldukça fazla zaman alıyor.

Balıklar her boyutta artemia yiyebilir 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Çoğu yiyebilir ancak ilk yumurtadan çıktıklarında bazıları normal artemia yiyemeyecek boyda oluyorlar. Bunun çözümü ise yerli artemia gibi daha küçük artemia türkeri kullanmak.

LLD-L31 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
MYondem0, Bir saat önce yazdı:

Maalesef hepsi yiyemiyor. Zebra danio ve bazı japon balığı türlerinin yavruları artemia yiyemiyor onları mikro kurt, infusoria ve yumurta sarısı ile beslemek gerekiyor.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
XPlot, 48 dakika önce yazdı:

Maalesef hepsi yiyemiyor. Zebra danio ve bazı japon balığı türlerinin yavruları artemia yiyemiyor onları mikro kurt, infusoria ve yumurta sarısı ile beslemek gerekiyor.

5 yıldır bu hobideyim hiç biriside yiyememezlik yapmadı

• Thanks 1
  • Haha 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
MYondem0, 3 saat önce yazdı:

Özgüveninize hayran kaldım.

Bu değerli bilgi için bize kaynak da belirtebilir misiniz?

MYondem0, Bir saat önce yazdı:

5 yıldır bu hobideyim hiç biriside yiyememezlik yapmadı

Hangi türleri ürettiniz?

• Like 1
  • Thanks 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Elveriel, 17 saat önce yazdı:

Artemia yiyebiliyor mu dikkat ettiniz mi? Bu süreçte beslenme en önemli zorluklardan biri. Eğer yiyemez ise beslemenin bir yolunu bulmak gerek.

Kardinal tetra üretim deneyimim hiç olmadı ama Avrupa sazangillerinden Phoxinus sp. üretmiştim, yavruları benzer, ancak büyüklerdi, artemia yiyolardı. Talihsizlik, birkaç günlüğüne seyahate çıkmıştım ve iki gün beslenmeyen küçük yavrularımın bir kısmını kaybetmiştim; bunun dışında hiç kayıp yaşamadım rutin akvaryum bakımı ile. 

Yumurta sarısını Artemia süzgeçinden geçirip 5 gün öyle beslenir sonrasında artemia verilir ışık sürekli açık tutulur ama malesef başaramadım buseferkini

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
theraphosidae35, 17 saat önce yazdı:

Boyutu iğne ucu desek yeridir aşırı küçükler malesefki yavruyu kaybettik yeniden denemelerdeyim

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
theraphosidae35, 13 saat önce yazdı:

Özgüveninize hayran kaldım.

Bu değerli bilgi için bize kaynak da belirtebilir misiniz?

Hangi türleri ürettiniz?

Lepistes cüce vatoz moli kılıçkuyruk mücevher balığı dahada urettimi hatirlamiyorum

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.