Ulaş07 1 Oluşturuldu: 11 Nisan, 2021 Merhaba arkadaşlar Componotus Piceus vardı kraliçesi öldü 10 kadar işcisi var Bide işcisiz yumurtası olmayan daha Componotus Aethiops kraliçesi var işci ile yumurtaları eklesem sıkıntı olurmu ? teşekkürler şimdiden Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Pratensis 303 11 Nisan, 2021 gönderildi Ulaş07, Bir saat önce yazdı: Merhaba arkadaşlar Componotus Piceus vardı kraliçesi öldü 10 kadar işcisi var Bide işcisiz yumurtası olmayan daha Componotus Aethiops kraliçesi var işci ile yumurtaları eklesem sıkıntı olurmu ? teşekkürler şimdiden Türleri tahmini olarak söylediğinizi var sayıyorum. Eğer şanslıysanız ve türleri aynıysa kabul edebilirler, türler farklıysa muhtemelen savaş çıkacaktır. Bir de Camponotuslar stresli ve oldukça agresif oldukları için türler aynı dahi olsa işçileri kabul etmeleri ihtimali düşük. Ekleme yapacaksanız işçilerin kavga etmelerini göze almalısınız. Ancak yumurtaları eklerseniz o durumda çok problem çıkacağını zannetmiyorum. Keyifli hobiler dilerim. 1 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Ulaş07 1 11 Nisan, 2021 gönderildi Pratensis, 5 dakika önce yazdı: Türleri tahmini olarak söylediğinizi var sayıyorum. Eğer şanslıysanız ve türleri aynıysa kabul edebilirler, türler farklıysa muhtemelen savaş çıkacaktır. Bir de Camponotuslar stresli ve oldukça agresif oldukları için türler aynı dahi olsa işçileri kabul etmeleri ihtimali düşük. Ekleme yapacaksanız işçilerin kavga etmelerini göze almalısınız. Ancak yumurtaları eklerseniz o durumda çok problem çıkacağını zannetmiyorum. Keyifli hobiler dilerim. O zaman kalsın diğer kraliçe yide kaybetmiyim sonra Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
atakankvk 93 12 Nisan, 2021 gönderildi Ben lasiusta bikaç kez denedim. Sadece yumurtalı kraliçelerde bir sıkıntı oluşmadı. Bikaç işçisi olan kraliçeyle +20 işçiyi birleştirdiğimde bikaç işçiyi ertesi gün ölü buldum fakat kraliçe ve diğer +20 işçide sıkıntı olmadı. Tabi lasius sakin ve yavaş bir tür. Kraliçe çok stres yaparsa ani hareket ederse işçiler de farklı tepki verebilir. Sen bilirsin. bence işçilere yazık olmasın diye son kraliçen felan değilse denenebilir. Edit: türler farklıymış onu sonradan gördüm deneme bence cinsleri aynı olsa da tür fark eder. Mesela tetra kraliçesinin altına 2 lasius 2 tetra yumurtası koymuştum. Lasiusları yedi tetraları büyüttü farkı anlayabiliyorlar. Sıkıntı olur. 1 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş