Mirko 1 Oluşturuldu: 20 Mayıs, 2021 Arkadaşlar herkese merhaba. Bundan yaklaşık 8 ay önce evde iş yaparken babam raftaki rosea türü tarantulamı görmeyip rafı sökmeye çalışınca tarantulam yere düştü sanıyorum düşmeden önce kabuk dönemindeydi yem kabul etmiyordu. Dültüğünde bacakları falan iyice yamuk yumuk hale gelmişti şimdi sanki biraz iyi durumda ama 8 aydır ne kabuk attı ne de yem kabul ediyor. Tarantulam için yağabileceğim bir şey var mı? Teşekkürler Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
enes1 4 20 Mayıs, 2021 gönderildi pek bilgim yok ama yeri biraz ufak geldi bana Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Mirko 1 20 Mayıs, 2021 gönderildi Haklısın bro sen diyince bana da öyle geldi büyütücem Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Yetkin 249 20 Mayıs, 2021 gönderildi Bu türde bu boyda canlıda kabuk süresinin ve ya yem yememesinin uzun sürmesi normal yeme atak yapıp da sonrasında tutamıyorsa bir sıkıntı olabilir 2 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Mirko 1 20 Mayıs, 2021 gönderildi (düzenlendi) Hayır direkt kabul etmiyor yemi kaçıyor normalde 3 4 ayda bir kabuk atıyordu 2 ay düşmeden önce düştükten sonra da 8 ay yani 10 aydır kabuk atmıyor 20 Mayıs, 2021 tarihinde Mirko tarafından düzenlendi Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
tarantula_Yusuf 114 20 Mayıs, 2021 gönderildi Kabı biraz daha büyüt, havalandırması falan güzel olsun, nemini düzgün ayarla, sıcaklığı ayarlayabiliyorsan 27-28 derece falan yap ayarlayamıyorsan gerek yok ama çokda düşmesin sıcaklık yaz geldi zaten, saklanabileceği bir yer yap, daha sonrasında yem verme 1 ay falan, çünkü abdomeni kötü gözükmüyor, idare edecektir diye tahmin ediyorum. Bu şekilde yaparsan belki kabuk süreci hızlanabilir. Grommostola rosea türü yumurtadan çıktıktan sonra her bir kabuk attığında kabuk süreci daha da yavaşlar, hatta yabancı bir forumda yazılana göre bir rosea 5cm ye 2 yıl gibi bir sürede gelmektedir. Benimde Grommostola rosea red tarantulam var, l3 şuanda kendisi, L2 olarak 5-6 ay önce almıştım, aldığımda 1-2 hafta önce l1 den L2 ye kabuk atmıştı, fakat bendeyken bir türlü kabuk atmadı, ilk zamanlar yem yiyordu ama sonrasında 2-3 ay yem kabul etmedi, hep kaçıyordu yemden, bende abdomeni düzgün olunca zorlamadım yem konusunda. Baktım hiç kıpırtı yok, kabın içine saklanabileceği bir su şişesi kapağı koydum, kendisi içine girdi ve hiç çıkmadı, bende hiç bakmadan nemini yapmaya devam ettim. Yaklaşık 2-3 hafta sonra su şişesi kapağını kaldırdığımda kabuk atmış olduğunu gördüm. Şuanda yine hep kapağın altında duruyor, kabuk atalı 6 gün oldu, 4 gün sonra besleme yapıcam yer yüksek ihtimalle. Herkese iyi hobiler, iyi forumlar. 2 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Mirko 1 20 Mayıs, 2021 gönderildi Çok teşekkürler dostum yardımın için deneyeceğim Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
tarantula_Yusuf 114 20 Mayıs, 2021 gönderildi Mirko, 3 saat önce yazdı: Çok teşekkürler dostum yardımın için deneyeceğim Rica ederim. Bu arada nemi tek bölge belirle ve hep oradan uygula, öylesi daha sağlıklı olur. Kabuk attıktan sonra umarım toparlar canlın. Kabuk attıktan yaklaşık 10 gün sonra yem ver, yüksek ihtimalle kabul edecektir, bu şekilde toparlar canlın. Kabuk sürecinede dikkat et herhangi bir sorun çıkmasın, nemine dikkat et. Birde yeni koyacağın kabın kapağını delik açacaksın ya havalandırma için, birde üst kenarlarada aç, daha güzel hava sirkülasyonu sağlamış olursun. İyi hobiler, iyi forumlar. 1 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Mirko 1 20 Mayıs, 2021 gönderildi Tamamdır yerini büyüttüm nemini sıcaklığını da hallettim kabuk atsa rahatlayacağım teşekkürler tekrar Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
tarantula_Yusuf 114 20 Mayıs, 2021 gönderildi Mirko, Şimdi yazdı: Tamamdır yerini büyüttüm nemini sıcaklığını da hallettim kabuk atsa rahatlayacağım teşekkürler tekrar Yeni yaşam alanın fotoğrafını bu konu altında paylaşabilme imkanın var mı acaba? Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Mirko 1 20 Mayıs, 2021 gönderildi tarantula_Yusuf, 5 dakika önce yazdı: Yeni yaşam alanın fotoğrafını bu konu altında paylaşabilme imkanın var mı acaba? Tabi yaşam alanını bu şekilde yaptım kapağı da iğneyi ısıtıp bir çok yerden deldim Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
tarantula_Yusuf 114 20 Mayıs, 2021 gönderildi Mirko, 6 dakika önce yazdı: Tabi yaşam alanını bu şekilde yaptım kapağı da iğneyi ısıtıp bir çok yerden deldim Güzel. Mesela kabın kenarlarınada her kenara ikişer tane delil açabilirsin mesela. Birde fotoğrafa göre sağ alt köşeden(örnek olarak) nemi sağlayabilirsin, tek yer belirleyin. İşaretleyin gösterecektimde kaydedince foto bozuldu. Elinize sağlık güzel olmuş, 2-3 güne alışır yeni yuvasına. Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
tarantula_Yusuf 114 20 Mayıs, 2021 gönderildi Eğer tek bölge değilde heryerde nem varsa birkaç gün nem yapmadan bekleyin bu sayede nem normale iner sizde tek yerden nem sağlamaya devam edersiniz. 1 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Mirko 1 20 Mayıs, 2021 gönderildi Tamamdır halledicem çok teşekkürler 1 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
borga123 295 21 Mayıs, 2021 gönderildi Nemi azaltmalısın. 1 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş