Jump to content
Onesto_

Dubia Hastalık Yayarmı

Önerilen İletiler

Merhabalar ben pet olarak dubia hamam böceği bakıcaktım ancak bazı yerlerde tifo,verem,hepatit vb. Hastalıkları insanlara bulaştırabildiklerini okudum  Lütfen yardımcı olurmusunuz ? ( Büyük ihtimalle yabaniler içindir ama yinede sormak istedim ) 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Dubia yerine yine roaches familyasından gelen Madagaskar hamam böceği bakabilirsin hem yem olarak hemde pet olarak bakan besleyen çok kişi gördüm :) şu an hobide en sağlıklı yemler arasında dubia ve madakasgar hamam böcekleri var atarı yok kokarı yok senin ortam şartların ve bakımın sağlıklı olursa aynı şekilde onlarda sağlıklı olacaktır..

42513254_images(2).jpeg.07ab6aacfd6437560c4b82269387a5f7.jpeg

• Like 1
  • Thanks 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Dubia dan ziyade abimiz dediği gibi Pet olarak Madagaskar hamam böceği daha iyi olur. Ayrıca satın aldığınız yere bağlı olarak steril koşullarda nesillerden beri yapılan üretimlerde genelde hastalık taşıma riski çok düşük. Fakat merdiven altı üretimi vs söz konusuysa gerekli hijyen ve özen gösterilmediyse canlıların hastalık taşıması söz konusu olabilir. Satın aldıktan sonra da sorumluluk sende olduğu için seninde hijyenik ve özenli bakman gerekiyor. İyi hobiler, iyi forumlar. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Erastes, 21.05.2021 - 00:11 yazdı:

Dubia yerine yine roaches familyasından gelen Madagaskar hamam böceği bakabilirsin hem yem olarak hemde pet olarak bakan besleyen çok kişi gördüm :) şu an hobide en sağlıklı yemler arasında dubia ve madakasgar hamam böcekleri var atarı yok kokarı yok senin ortam şartların ve bakımın sağlıklı olursa aynı şekilde onlarda sağlıklı olacaktır..

42513254_images(2).jpeg.07ab6aacfd6437560c4b82269387a5f7.jpeg

bunlardan bana da lazım elinizde var mı

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
roll, 3.10.2022 - 18:20 yazdı:

Ankara canlı yemde yavrularını bulabilirsiniz ben ordan almıştım

Tüm canlıları bebeklikten beslemek en güzeli ben de ankaracanlıyemden alıyorum.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.