Jump to content
Emre_zr

Madagaskar Hamam Böceği Ne Kadar Koku Yapar?

Önerilen İletiler

Canlı yem olarak Madagaskar hamam böceği siparişi verdim, koku yaptığını biliyorum ancak bu koku ne kadar? Evin içinde bulunacağı için evi koku sarar mi? 50 adet sipariş ettim koku konusunda çok sıkıntı yaşar mıyım bunları merak ediyorum?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Madagaskar bakmıyorum ama tartara ve dubiala kolonilerim var, kapların üstüne kapağın yarısı kadar delik açıp  metal file yapıştırdım. Kabın içinde konulan meyveleri uzun süre bırakamamaya ve canlıların altını en azından ayda bir değiştirmeye özen gösterirseniz bir sorun olmaz, ben 1,5 yıldır böyle bakıyorum ve dışarı hiç koku verdiğini hatırlamıyorum, ama tabi ki kabı açınca yoğun bi koku geliyor o da canlıların doğası. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Dubia bende de var ben de koku sorunu yaşamıyorum koku yapan bi tür değil, ama Madagaskar türünün koku yaptığını okudum ama ne derece koku yaptığını merak ediyorum, ona göre siparişi farklı bir türlü degistiricem 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

hayır kesinlikle evi saracak düzeyde olmuyor . eğer yavru olarak sipariş verdiyseniz şahsen yavru madagaskarlarım da hiç koku problemi yaşamadım.

büyük boy madagaskarlarda ise düzenli taban temizliği yapıp kapta güzel bir hava akışı sağlarsanız sorun yaşamazsınız.ve verdiğiniz yemleri muhakkak 1 günden fazla kap içerisinde tutmayın...

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Eğer tarantula veya gecko türü canlılar için yem olarak kullanacaksanız pek önermem çünkü çok kalın kabuklu ve yağ deposu ama iguana ve monitör gibi büyük canlılar için yem olarak kullanılabiliyor.. kokuya gelince dubia gibi kokusuz değiller çünkü boyutları gereği dışkıları ile beraber çiftleşme esnasında, bölgelerini koruma, sosyalleşme ve birbirleri ile iletişim sırasında çeşitli feromen ve kimyasal kokular salgılarlar..

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Madagaskarlar elime ulaştı şimdi de başka bir sorunum var o da tırmanma sorunu. Kablari kapalı ve vazelin sürdüm, kendim izlediğimde vazeline kadar gelip ordan tirmanamadiklarini görüyorum, kayıyorlar ve geri dönüyorlar. Ancak her sabah bulundukları kabın kapağını açtığımda 4-5 tanesini kapakta görüyorum, gece azimle başarıp vazelinden tırmanmayı basariyorlar. Vazelinden başka bir çözümü var mı bunun?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Emre_zr, 2 saat önce yazdı:

Madagaskarlar elime ulaştı şimdi de başka bir sorunum var o da tırmanma sorunu. Kablari kapalı ve vazelin sürdüm, kendim izlediğimde vazeline kadar gelip ordan tirmanamadiklarini görüyorum, kayıyorlar ve geri dönüyorlar. Ancak her sabah bulundukları kabın kapağını açtığımda 4-5 tanesini kapakta görüyorum, gece azimle başarıp vazelinden tırmanmayı basariyorlar. Vazelinden başka bir çözümü var mı bunun?

kaba eğer saklanma alanı koyduysan madagaskarlar kaba alışınca kaçmaya çalışmaz.genelde yavru madagaskarlar kaçma eğiliminde oluyor onun içinde vazalin yeterli oluyor.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Emre_zr, 10 saat önce yazdı:

Katı gres yagi kesin çözüm fakat ben eskiden kullanıyordum ama temizlikte dipteki yemler vs cok takılıyor cok zorlaştırıyor işi he ben hallederim dersen kabin etrafına iki parmak gres sür kacabileni alnından öperim. Ayrıca vazelin zamanla kuruyor gres cok daha uzun min 1 sene diye duymuştum ama 1 sene tutmadım ben o yüzden kesin birsey diyemem

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.