brkfrt 79 Oluşturuldu: 18 Kasım, 2014 Latince isim: Tribolonotus gracilis Genel; İsmi yetişkin hallerinin göz çevrelerinde bulunan ateş kırmızısı renkten ve vücut yapılarının bir timsahı andırmasından gelmektedir. Yavrularda kırmızı göz çevresi rengi görülmez. 20-25cm civarı maksimum büyüklüğe ulaşırlar. Yarı sucul canlı,tropik sık ormanlar, suya yakın bölgelerde bulunur. Yüzmeyi çok severler. Ne gececi ne gündüzcülerdir. En aktif oldukları zaman dilimi; alacakaranlık ve şafak vaktidir. Ürkek ve saklanmayı seven bir türdür, korktuklarında ince tiz bir ses çıkarır ve çok iyi ölü taklidi yaparlar. Öldüğünü düşünüp direkt atmayın. Özellikle vivarium kurmak isteyenler için güzel bir tür seçeneğidir. Esarete yeni yeni alınmaya başlandığı için net bir yaşam süresi söylemek zor ama 12-15yıl arası yaşadıkları görülmüştür. Teraryum; Teraryum yapısı vivarium veya benzeri şekilde düzenlenmelidir. Tek ya da çift halinde bakılabilirler. Ayrı ayrı saklanma alanlarına ihtiyaç duymazlar. Nem olabildiğince yüksek olmalıdır %80-%100. Mutlaka bir yüzme alanı oluşturulmalıdır. Bunun için temizlenme kolaylığı açısından borcam güzelbir alternatiftir. Deri değişimi sırasında düşük nem uvuzlarda kırılmalara yol açabilir. Nemi sağlamak için, yosun, torf,canlı bitki vs.. kullanılmalıdır. Tırmanmayı ve kazmayı da çok severler. Sıcaklık ve Işık 26-27 derece en ideal sıcaklıklarıdır. Gündüz sıcaklık 1-2 derece daha çıkartılıp gece düşebilir. Sıcaklık toleransları vardır; ama 23den aşağı ve 30dan yukarı olmamalıdır. Işıklandırma gün döngüsü için gereklidir. Alacakaranlık ve şafak vakti en aktif olduğu zamanlardır. 12 saat ışık mutlaka almalıdır. UVB yarı zorunludur; ama büyük yararı vardır. Özellikle gün döngüsünün sağlanması çiftleşme isteklerini de arttırmasında; teraryum canlı bitki ağırlıklı olacağı için kullanma ihtiyacı ortaya çıkıyor zaten. Beslenme; Yavru halde veya yakalndıkları bölgede edindikleri beslenme alışkanlıklarını sürdürürler; genelde un kurdunu kabul ederler ama diğer yemler de mutlaka denenmelidir. Morio, B.dubia, Cırcır, Çekirge vb.. Yem kabından yem kabul ederler. Muhtemelen yem yediğini pek görmeyeceksiniz, bu nedenle yemlerin kaçamayacağı bir kap kullanmak takip için yararlı olur. Hergün besleyebilirsiniz, 3 günde bir d3lü kalsiyum eklemesi yapılmalıdır, haftada bir de vitamin eklenebilir yemlere. Sağlık; Genelde doğadan yakalanma oldukları için bir çok paraziti barındırmaktadırlar. Derisinin sert ve uvuzlarının tam olması gerekir. Teraryum temizliği için isopodlar eklenebilir, 2 günde bir su değişimi yapılıp, dışkı görüldüğü yerde alınmalıdır. Ele almaya uygun canlılar değillerdir, kuyruk kırılmaları ölümcül olmaktadır, utangaç yapıları vardır, elinizdeyken zıplayabilirler, ölü taklidi yapabilirler. Elinize almamanız sağlığı için en doğru olanı. Cinsiyet; Cinsiyet ayırımı basittir, aşağıdaki fotoğraflardaki gibi erkek kolaylıkla tespit edilir. Üremeleri 5-6 haftada bir tek yumurta ile gerçekleşir. 80-90 gün civarında yavru dünyaya gelir. 26 derece sabit sıcaklık ve %100 nemde inkübe edilmelidir. NOT: Aynı zamanda kendi beslediğim bir canlı olduğu için bir kaç şey söylemek istiyorum; Yoğun canlı bitkili bir teraryum veya vivarium kurmayacaksanız bir hayli sıkılabilirsiniz; elinizden yem yemezler, handlinge uygun değildir. Kurduğunuz güzel bir teraryumda minik timsahların yaşaması ayrı bir duygu tabii ki. Saklanmaları o kadar fazladır ki, şuana kadar 3 kere yumurtladılar ve ben 3ünü de kaçırdım, bir tanesini geç buldum çürüdü, diğerinin açılmış halini buldum yavru içeride bir yerle bile olabilir, son yumurtada hala gömülü. Fotoğraflar kendi fotoğraflarımdır; lütfen izinsiz kullanmayınız. 1 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
brkfrt 79 11 Şubat, 2015 gönderildi 2 gün önce güzel bir haber aldım, ilk defa doğru düzgün bir yumurta geldi bu timsahlardan, daha önce hep ezik büzük yumurtalar geliyor incubatorde bir hafta gecmeden çürüyordu. Dişinin kalsiyum eksikligiymis olay, bir sekilde sorunu çözdük, bu yumurta da sagliksiz ise gelecektekiler icin artik umutlanabilirim. İnkubatorumuz İnkubatorun inkubatoru Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
gulay 58 11 Şubat, 2015 gönderildi Herşey deneme herşey tecrübe işte... Çok tebrik ederim, hele ki red eye'ın şu sonki yakın resminden sonra bu yumurtadan çıkabilecek minik yavru timsahları hayal etmesi bile güzel. Geniş zaman için çok büyük bir başarı oldu, umarım uzun dönemde bir sürü bebişe kavuşuruz... Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
CyBeRr 1.129 11 Şubat, 2015 gönderildi Süper gerçekten bende heyecan ile bekliyorum yumurtadan çıkacak minikleri Hakkında pek bilgi olmayan canlılardan ama umarım Türkiye'de de üretilir ve daha Detaylı bilgileri öğrenmiş oluruz biz de sayende Burak Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
ErcanSarıkaya 0 11 Şubat, 2015 gönderildi Tebrik ederim umarım sorunsuz başarırsın. Liste varsa beni Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
brkfrt 79 11 Şubat, 2015 gönderildi Tebrikleri kabul ediyorum, övün beni Hakkında pek bilgi yok evet, yalnız ve güzel ülkemde zaten yok da dünyada da birkaç kişi üretebilen, inkübe derecesi için 80 fahrenheit olmalı diyen de var 80 fahrenheit ölümcül diyen de görücez artık Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Sezerglr 0 11 Şubat, 2015 gönderildi Canlılarınız çok güzel gerçekten bayıldım allah nazardan saklasın inşallah yumurtalarda sağlıklı çıkar güle güle büyütürsünüz Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
WaterLilly 3 11 Şubat, 2015 gönderildi Jen ne diyorsa odur :matrix: Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
ErcanSarıkaya 0 11 Şubat, 2015 gönderildi Tebrikleri kabul ediyorum, övün beni Hakkında pek bilgi yok evet, yalnız ve güzel ülkemde zaten yok da dünyada da birkaç kişi üretebilen, inkübe derecesi için 80 fahrenheit olmalı diyen de var 80 fahrenheit ölümcül diyen de görücez artık Hadi ya o kadar ekstrem olduğunu bilmiyordum. Ama senin için imkansız zaman alır, senin elinden kaçan kurtulur, aslansın, kaplansın, yaparsın sen Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
fireman 232 11 Şubat, 2015 gönderildi gözün aydın maşallah şimdiden insallah cıkar 3 ay okadarda uzun bir zaman degil . Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
brkfrt 79 12 Şubat, 2015 gönderildi gözün aydın maşallah şimdiden insallah cıkar 3 ay okadarda uzun bir zaman degil . Sagol abi, senin ve Kaan'in gazlamasiyla uzerine dustum, yosunlar da senin zaten:) Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
brkfrt 79 12 Şubat, 2015 gönderildi Güzel bir haber var, yumurtanın şekli hala hoşuma gitmese de, bugün candlinle damar gördüm. Yani döllenmiş yumurta Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Erkan 1 12 Şubat, 2015 gönderildi bu güne kadar gördüğün en güzel canlılardan biri Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
ErcanSarıkaya 0 12 Şubat, 2015 gönderildi Güzel bir haber var, yumurtanın şekli hala hoşuma gitmese de, bugün candlinle damar gördüm. Yani döllenmiş yumurta Hadi bakalım hayırlısı Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
fireman 232 12 Şubat, 2015 gönderildi Güzel bir haber var, yumurtanın şekli hala hoşuma gitmese de, bugün candlinle damar gördüm. Yani döllenmiş yumurta gözün aydın maşallah şimdiden insallah cıkar 3 ay okadarda uzun bir zaman degil . Sagol abi, senin ve Kaan'in gazlamasiyla uzerine dustum, yosunlar da senin zaten:) sen yumurta almaya devam et ben 6 ayda bir tazelerim onları sıkıntı degil inan senin kadar mutlu oldum maşallah şimdiden . umarım sonuç dahada mutlu eder . tr de ilk diye başlıyan konu başlıkları bu hobide istediğim en cok seylerden birisidir üretimde . Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
brkfrt 79 12 Şubat, 2015 gönderildi Güzel bir haber var, yumurtanın şekli hala hoşuma gitmese de, bugün candlinle damar gördüm. Yani döllenmiş yumurta gözün aydın maşallah şimdiden insallah cıkar 3 ay okadarda uzun bir zaman degil . Sagol abi, senin ve Kaan'in gazlamasiyla uzerine dustum, yosunlar da senin zaten:) sen yumurta almaya devam et ben 6 ayda bir tazelerim onları sıkıntı degil inan senin kadar mutlu oldum maşallah şimdiden . umarım sonuç dahada mutlu eder . tr de ilk diye başlıyan konu başlıkları bu hobide istediğim en cok seylerden birisidir üretimde . Sağol abi, yumurtada damarlar var, ama kondisyon olarak bana sorarsanız yetersiz, dişi 1 ayda bu kadar toparladıysa diğer yumurtalar düzgün olacak demektir en azından. Yavru alırsak değmeyin keyfime zaten, Avrupa'dan millet gelir foruma Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Montium 62 15 Şubat, 2015 gönderildi Maşallah anaya da nur topuna da. Damar varsa er ya da geç çıkar sıcaklıkta ciddi değişim olmazsa, korkmaya gerek yok. :nazar: Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
brkfrt 79 16 Şubat, 2015 gönderildi Maşallah anaya da nur topuna da. Damar varsa er ya da geç çıkar sıcaklıkta ciddi değişim olmazsa, korkmaya gerek yok. :nazar: Teşekkürler Buğra, Dün gece bir kontrol yaptım, yumurtada bozulma yok ama şekli hala hoşuma gitmiyor, umarım sağlıklıdır da bana oyle geliyordur Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
pumpfriction 23 16 Şubat, 2015 gönderildi Çıkacak o yumurtadan bir canavar, gönlünü ferah tut! Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
brkfrt 79 17 Şubat, 2015 gönderildi Çıkacak o yumurtadan bir canavar, gönlünü ferah tut! Çıkacaksa da dularla çıkacak bu gidişle:D Zaten eğer çıkmazsa ''secret'' kitabı yalandır. Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
brkfrt 79 21 Şubat, 2015 gönderildi Yumurtada son durum. 12. gününde şekil olarak bir turlu saglikli bulmadim ama gozle gorulur sekilde buyumus. 1 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
fireman 232 21 Şubat, 2015 gönderildi Buna bile 100 kişi talip olmustur maşallah burak Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
ErcanSarıkaya 0 21 Şubat, 2015 gönderildi Olunur, olunmazmı? Maşallah nazar değmesin Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
CyBeRr 1.129 21 Şubat, 2015 gönderildi Inşallah sağlamdır yeni yumurtanın gelmesine Şafak kaç? Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
brkfrt 79 22 Şubat, 2015 gönderildi Teşekkürler, şafak bilmiyorum acikcasi ama şahsi tahminim 50gun civari Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş