Jump to content
sinsitilki

Bu da bizim tank

Önerilen İletiler

Aralık ayında kurduk arkadaşlar. Biraz ağırdan alıyoruz.. Düzenli bakteri girişi yapıyorum. Ancak kayalar yeni coralin kaplamaya başladı. 8 çeşit lps 1 çeşit sps (bu hafta bir de montipora plate coral eklemesi yapacağım) , 1 adette rose anemon'umuz var şimdilik. Her hafta karides ile besliyorum.

Akvaryumu kurduğumuz gün:

e3hJ4k.jpg

Sump:

ZetWKv.jpg

Tankın güncel videosu:

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun, çok güzel... Siz de kuru kayayla kurulum yapmışsınız :) Koralinler bu çok sayıdaki kayayı kapladığında esas o zaman seyrine doyum olmayacak. Bilmiyorum ben en az mercanlar kadar seviyorum o görüntüyü. Sol tabandaki beyazımsı hammerı çok beğendim, yeşil ve turuncumsularını görüyorum daha çok. Bir de pembemsileri var ama bu gördüklerim içinde en güzeli maşallah... Bende arkadaşın hediye ettiği 2 cm çapında pink montipora var, inanılmaz tatlı bir görünüşe sahip siz de eminim daha çok beğeneceksiniz tankınıza koyunca.

Tankın tam ölçüsü ve aydınlatma hakkında da biraz bilgi rica edebilir miyim?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Çok güzel maşallah....Tuzlu sucu sayılarının artması çok güzel...

Diablo,brkft,montium,fireman,cyber sizde geçin özenmiyormusunuz yahu :)

Pembe,mor montilere hayranım evet :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ben daha bitkili akvaryumla ilgilenemiyor ve uygun aydınlatmayı bulamıyorum. :) Resif hiç olmaz gibi uzun bir süre.

Sırf balıklı, karidesli tuzlusu olurdu ama onu da 1 metrelik akvaryumda kurmalıyım (mürenim var), o çok vakit ve para harcanacak iş, o da az-çok sonra. :sigara:

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Brkfrt zaten eski akvaristlerden. Akvaryum portalında hesabı var yıllardır.

Hayırlı olsun, çok güzel... Siz de kuru kayayla kurulum yapmışsınız :) Koralinler bu çok sayıdaki kayayı kapladığında esas o zaman seyrine doyum olmayacak. Bilmiyorum ben en az mercanlar kadar seviyorum o görüntüyü. Sol tabandaki beyazımsı hammerı çok beğendim, yeşil ve turuncumsularını görüyorum daha çok. Bir de pembemsileri var ama bu gördüklerim içinde en güzeli maşallah... Bende arkadaşın hediye ettiği 2 cm çapında pink montipora var, inanılmaz tatlı bir görünüşe sahip siz de eminim daha çok beğeneceksiniz tankınıza koyunca.

Tankın tam ölçüsü ve aydınlatma hakkında da biraz bilgi rica edebilir miyim?

Tank 210 cm 60cm 55cm boyutlarında. Aydınlatma 640 watt. Sağ tarafta ışık sevmeyen ve gerektirmeyen mercanların bakımını yapıyorum.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Tank çok güzel maşallah. Kim demiş brkfrt tuzlu sucu değil diye:) surungenlere gectikten sonra ben de Bugra'nin bahsettigi sebeplerden tuzlu su hobisini minimuma indirgedim.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Benim de çok zor akvaryum hobisine başlamam hele ki tuzlu suya başlamam daha da zor :) sürüngenler yetiyor bana gayet memnunuz şuanda :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Okadar  bos  vakit  malesef  bende yok  emekli olunca  belki . Neden  olmasin . 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bu arada tank da güzelleşmeye başlamış eline sağlık Burak

Teşekkürler. Bu hafta 3 adet Yellow tang eklemesi yapacağım.

Okadar  bos  vakit  malesef  bende yok  emekli olunca  belki . Neden  olmasin .

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Tank çok güzel maşallah. Kim demiş brkfrt tuzlu sucu değil diye:) surungenlere gectikten sonra ben de Bugra'nin bahsettigi sebeplerden tuzlu su hobisini minimuma indirgedim.

Oooo tanıtımı bekliyoruz ozaman ;) bir çok hobi olunca kısmak zorunda kalıyoruz malesef...

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Akvaryumda canlıların çoğalmasıyla katkı tüketimi de bir o kadar artar oldu. :) 3 günde mg 1350'den 1000'e , kh 9'dan 6'ya düşmeye başladı. E tabi olması gereken değerlere yükseltelim derken birden yükseliş olduğu için canlılar bozuyordu. En çok bundan etkilenen ise favia coral oldu.

Protein skimmer'da biraz kuvvetli olduğu için nitrat ve fosfat artmıyor hiç bir şekilde. Bundan en çok etkilenen ise Trachypyllia oldu. Neredeyse fosfat ve nitrattan yoksun bir şekilde 3 ay geçirdi. Yellow tang'ler bu hafta imdada yetişiyor inşallah. Fosfat ve nitrat belli bir oranda artacaktır.

AL8UeG.jpg

SRSFFr.jpg

8St1p4.jpg

goeoe1.jpg

Canlılar ani dozlama yüzünden biraz bozduğu dakikalarda bir video çekmiştim. Pc ise bozulduğu için şu anki halini çekemedim.

Bir de video gelsin :

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun sps'ler de. Bu katkıların etkisini merak ediyorum, geçenlerde araştırmıştım bu markayı. Bakalım sizin görüşleriniz nasıl olacak ileriki dönemde.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun sps'ler de. Bu katkıların etkisini merak ediyorum, geçenlerde araştırmıştım bu markayı. Bakalım sizin görüşleriniz nasıl olacak ileriki dönemde.

Canli miktarina gore su an 0.2 ml dozluyorum vitamino , coral a,b,c 'den. Fazla dozlayinca polip kararmasi ve olume kadar goturuyor.

Bir de mercanlara yem vermeden once 30 ml vitamino atiyorum 30 dk onceden. Oyle oneriliyor.

Bir de mavi , sari renkli spsler icin gunluk 4 damla potasyum / iodine damlatiyorum. Onu damlatmadigim icin montipora baya bir renk kaybetti. Akvaryumcu katki eksikligi dedi.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.