Jump to content
Sauron

Forumu Canlandırma Hk

Önerilen İletiler

Herkese Merhaba

Bu konuyu okuyan herkes için orada kimse var mı ? 

Dostlar sayımızı bilelim ve bu değerli forumu ayaklandıralım çünkü burada bir bilgi birikimi var taze kanlara, taze bilgilere ihtiyacımız var. zamanında bir çok dostumuz buradan faydalandı iyi yada kötü dostluklarımız oldu artık vefa zamanı hadi bakalım kimler burada kimler forum dostu ? 

• Like 3
  • Thanks 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Ejderhan Ustuner, Bir saat önce yazdı:

Herkese Merhaba

Bu konuyu okuyan herkes için orada kimse var mı ? 

Dostlar sayımızı bilelim ve bu değerli forumu ayaklandıralım çünkü burada bir bilgi birikimi var taze kanlara, taze bilgilere ihtiyacımız var. zamanında bir çok dostumuz buradan faydalandı iyi yada kötü dostluklarımız oldu artık vefa zamanı hadi bakalım kimler burada kimler forum dostu ? 

+1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Merhabalar 🐢
Yasal sürüngenler gelmiş birkaç defa ithalatla, umarım devamı gelir.
Ve umarım sürüngen bakım ürünleri de 10-15 yıl önce olduğu gibi tekrar bulunabilir hale gelir ama onlarda bir ithalat haberi duymadım...

Yeni sürüngen sahibi olan insanlar bu forumu bulurlar ise, umarım yazılmış olan bilgiler faydalı olur. Soruları varsa da sorarlar, hatta fotoğraf ve video paylaşırlarsa da harika olur tabi ki. Şahsen çok hoşlanıyorum sevimli bukalemunları, geckoları ve diğer sürüngenleri görmekten.

tarihinde Montium tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ben de burdayım 😅 tabi artık gecko dan çok çocuk beslesek de :)

Aslında en başından beri yasal olsun diye düşündüğüm crested gecko ve panter ile Yemen Bukalemunu da yasal oldu ama şu ara gerekli zamanı ayırabilir miyim ve eskisi kadar hevesim var mı onlara emin değilim. Yoksa bi yemen Bukalemunu ve crested gecko fena olmazdı 🥲

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Benim de hayatın yoğun olduğu yıllarda bukalemun veya gecko besleme güvenim olmamıştı, günlük besleme ve nispeten sık temizlik zor geliyordu.
Şimdi hem heves hem zamanım var şahsen ama UVB lamba hiçbir yerde bulamamış olmam ve mucizevi bir şekilde bulsam bile şuan tam da 5 parasız olduğum bir ayda ithalatın olması büyük talihsizlik oldu.

Umarım tekrar panter gelir veya jackson gibi şahsen çok sevdiğim başka bir tür gelir... Day geckoları da çok seviyorum ama açıkçası onlara geri döner miyim bilemiyorum. Bukalemundan çok daha zorlu geliyorlar bana temizlik konusunda... 😅 🤣 Bukalemun çifti alabilirsem muhtemelen sonrasında temizliğine razı olup herhangi bir tür gelince day gecko da alırım.

Umarım bunlar hayal değildir de gerçekten daha fazla bukalemun ve gecko türleri gelir önümüzdeki aylarda, olmadı yıllarda.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
CyBeRr, 29.08.2025 - 20:59 yazdı:

Ben de burdayım 😅 tabi artık gecko dan çok çocuk beslesek de :)

Aslında en başından beri yasal olsun diye düşündüğüm crested gecko ve panter ile Yemen Bukalemunu da yasal oldu ama şu ara gerekli zamanı ayırabilir miyim ve eskisi kadar hevesim var mı onlara emin değilim. Yoksa bi yemen Bukalemunu ve crested gecko fena olmazdı 🥲

Bence en azından bir crested yakışır Şöyle güzel bir teraryumla , aslında değişik türlerde gelmiş ama fiyatlar baya uçuk özellikle bukalemunların ama zamanla daha uygun olur Her ne Kadar yasal olması çok güzel olsada yasal olmayanlarla aradaki fark çok fazla ama muhtemelin yok vergisi belgesi derken adamada çok masraf çıkıyodur yoksa o graas lizerdlar baya hoşuma gitti

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
romedon, 2 dakika önce yazdı:

konu açıyoruz on saatte onaylanmıyor. hiç bir forumda konunun onaylanması gerektiğini görmemiştim. nasıl canandırıcan :)

Misafir kullanıcı olduğunuz için gönderileriniz onay gerektiriyor, her onay bildirim olarak gelmediği için gözden kaçıyor kusura bakmayın. Sanırsam telefon ya da mailinizi onaylayarak onay gerektirmeden mesaj atabilirsiniz.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
romedon, 9.09.2025 - 20:31 yazdı:

konu açıyoruz on saatte onaylanmıyor. hiç bir forumda konunun onaylanması gerektiğini görmemiştim. nasıl canandırıcan :)

Botlar yüzünden maalesef misafir kullanıcılarda böyle bir onay sistemi var. Bot saldırısını bir türlü çözemedik. O sebeple böyle bir yöntem kullanıyoruz. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Montium, 29.08.2025 - 20:01 yazdı:

Merhabalar 🐢
Yasal sürüngenler gelmiş birkaç defa ithalatla, umarım devamı gelir.
Ve umarım sürüngen bakım ürünleri de 10-15 yıl önce olduğu gibi tekrar bulunabilir hale gelir ama onlarda bir ithalat haberi duymadım...

Yeni sürüngen sahibi olan insanlar bu forumu bulurlar ise, umarım yazılmış olan bilgiler faydalı olur. Soruları varsa da sorarlar, hatta fotoğraf ve video paylaşırlarsa da harika olur tabi ki. Şahsen çok hoşlanıyorum sevimli bukalemunları, geckoları ve diğer sürüngenleri görmekten.

Abi çok sıkıntıdayım bu konuda. Isıtıcı ped kablo asla bulamıyorum en son kendim rexvadan yaptım mecburen. 3 aydır kullanıyodum bugün örtü battaniye geckonun kabı yanmış halde buldum. Zaman ayarlı prize takılıydı ki daha da büyümeden önlenmiş kendi kendine. Isıtma için şimdi ne yapacağım kara kara düşünüyorum. Ailem ayrı bir dert olacak zaten. Yanan onların yatak oldu😂 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Isıtıcı kablo olarak Prodac ürünleri vardı Betta marketim de ve ısı olarak da tam istenilen derecelerde kalıyor aşırı ısınma yapmıyor. Tabi yine de termostat bağlanabilir.

Flatsarn, 14.10.2025 - 02:48 yazdı:

Abi çok sıkıntıdayım bu konuda. Isıtıcı ped kablo asla bulamıyorum en son kendim rexvadan yaptım mecburen. 3 aydır kullanıyodum bugün örtü battaniye geckonun kabı yanmış halde buldum. Zaman ayarlı prize takılıydı ki daha da büyümeden önlenmiş kendi kendine. Isıtma için şimdi ne yapacağım kara kara düşünüyorum. Ailem ayrı bir dert olacak zaten. Yanan onların yatak oldu😂 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.