Jump to content
bozbirbaykus

Floki'ye Merhaba Deyin :)

Önerilen İletiler

Merhabalar. Bu güzel canlımızın adı Floki. Bugün itibariyle bendeki bir haftası doluyor. Birbirimize ısınma sürecindeyiz henüz. Ama beni endişelendiren asıl konu ise Floki'nin bir haftalık süreçte hiç yemek yememesi. Yaklaşık 4  gündür dışkılamıyor da. Kabına koyduysam da elimle göstererek dikkatini çekmeye çalıştıysam da bir sonuç alamadım. Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler :)

WhatsApp Image 2017-11-20 at 16.22.40.jpeg

WhatsApp Image 2017-11-17 at 11.44.59.jpeg

WhatsApp Image 2017-11-20 at 16.19.25.jpeg

WhatsApp Image 2017-11-20 at 16.16.50.jpeg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

bende 2 haftadır gecko besleme işindeyim :)  aynı acemilik dönemlerini geçirdiğim için bilgi vereyim istedim. öncelikle 4-5 gün yer değişikliğinden ötürü abondone oluyorlar. hiç birşey yemiyorlar. sonra kendilerine geliyorlar. acıkınca yiyolar, merak etmeyin. bende endişelenmiştim. len bi geckoya bakamadık moduna girmiştim. sağolsun gecko temin ettiğimiz JKfoxy arkadaşımız konuya hakim ve bilgi konusunda bizi cevapsız bırakmadı.  terrarium ısısına dikkat edin. birde morio kurdu koymuşsunuz. hayvanın yarı boyunda :) biraz daha ufak yem koymayı deneyin bence. ufak morio veya un kurdu olabilir. konuya hakim arkadaşlar daha detaylı bilgi verecektir. ben sadece endişelenmeyin istedim..

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Dentozor, Bir saat önce yazdı:

bende 2 haftadır gecko besleme işindeyim :)  aynı acemilik dönemlerini geçirdiğim için bilgi vereyim istedim. öncelikle 4-5 gün yer değişikliğinden ötürü abondone oluyorlar. hiç birşey yemiyorlar. sonra kendilerine geliyorlar. acıkınca yiyolar, merak etmeyin. bende endişelenmiştim. len bi geckoya bakamadık moduna girmiştim. sağolsun gecko temin ettiğimiz JKfoxy arkadaşımız konuya hakim ve bilgi konusunda bizi cevapsız bırakmadı.  terrarium ısısına dikkat edin. birde morio kurdu koymuşsunuz. hayvanın yarı boyunda :) biraz daha ufak yem koymayı deneyin bence. ufak morio veya un kurdu olabilir. konuya hakim arkadaşlar daha detaylı bilgi verecektir. ben sadece endişelenmeyin istedim..

Un kurdu da koydum uzunca bir süre, morio da koydum. Hatta ortaya karışık bile yaptım ama fayda etmedi malesef :(

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Eğer kaptanda yemezse yeni almışsınız bir önceki sahibi nasıl besliyorsa sizde öyle beslemeyi deneyin hayvan hep cımbızla beslenmeye alışıksa kaptan yemeyebilir

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bende bir acemı olarak kendı tecrubemı ve fıkrımıyazayım.morıo yu 3 bacak dahıl kesıp oyle vermeyı dene neden dersen eger morıo geckonu ısırırsa bır daha morıo yemezmıs.birde eger ımkanın varsa daha hareketlı bır canlı vermeyı dene cekirge vey cırcır.benım onerım cırcır olur cunkı cok hareketli ve cok ılgı cekıcı kesınlıkle saldırıp yıyecektır.ıstahı olmayam gecolara v besıye cekılen gokaşara sıklıkla verılıyormus.ben sahsen verıyorum bugun 7-8 tane yedı.

Antalyacekırge.net te cok değil 20-30 tane alın bir deneyin derim nasıl yemek yıyor gorursunuz.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Öncelikle hayırlı olsun Floki :) sağlıklı görünüyor.Yaşam alanına gelince ısıtıcı pad nem mağarasının altındamı aceba tam göremedim onu ? Öyle ise ısıtıcı pad in üzerine saklanma mağarasını koyun.Nem mağarasına serinlemek için girecek o yüzden nem mağarasını soğuk alana koymalısınız :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
LuCifeR, 2 saat önce yazdı:

Öncelikle hayırlı olsun Floki :) sağlıklı görünüyor.Yaşam alanına gelince ısıtıcı pad nem mağarasının altındamı aceba tam göremedim onu ? Öyle ise ısıtıcı pad in üzerine saklanma mağarasını koyun.Nem mağarasına serinlemek için girecek o yüzden nem mağarasını soğuk alana koymalısınız :)

Fotoğrafta çok blli olmamış ama dediğiniz gibi ısıtıcı pad saklanma mağarasında. Nem mağarası soğuk alanda.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Maşallah Floki'ye :) Biz WhatsApp dan da konuşuyoruz. Orda da söyledim ilk canlı olduğundan böyle üzülmen ve stres yapman normal :)

Ben Jagger'i ilk aldığımda 10 gün boyunca yem yememişti, geceleri kalkıp yem yedi mi acaba veya öldü mü diye bakıyordum sürekli. Doğru dürüst uyuyamıyordum da.

Ama yemeye bir başladı ondan sonra herşey güllük gülistanlık olmuştu :D

Seninkinde de aynı şey olacağını düşünüyorum ki Leopard geckolar'ın en önemli özelliği besinleri depo etmeleri. Bukalemunda 10 gün çok uzun bir süre olabilecek iken Leopard'da çok kısa bir süre.

Bende hep kaptan yiyordu zaten, başlarda un kurdu, sonrasında morioya geçmiştim en son zamanda. Arada da dubia ve tartara veriyordum.

Bu arada zorda kalmadıkça force feeding veya assist feed yapmamak önemli.

Bu tarz zorla beslenmeler sağlıklı olan canlıyı da strese sokup yemden kesilmesine sebep olabiliyor.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Yazan: ozciris
      Arkadaşlar yavru gecko iin beslenmesi nasıl olmalı. günde kaç yem vermeliyim veya her gün vermeli miyim. bunun dışında kalsiyum tozunu ne sıklıkla kullanmalıyım, D3 kalsiyum tozu mu yoksa normal kalsiyum tozu mu kullanmalıyım farkı ne. Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
    • Yazan: dogu
      Geckom yumurtladı, yumurtaları bakabilen birine teslim etmek istiyorum. Nasıl bakacağımı bilmiyorum, internetten araştırdım ama benim karşılayabileceğim şeyler değil. Yumurtalar döllenmiş mi emin değilim ama bakabilen, üretici birine teslim etmek istiyorum. Ankarada yaşıyorum elden verebilirim yumurtaları.
    • Yazan: dogu
      Merhaba, bir leopard geckom var, edineli yaklaşık bir hafta oldu, aldığım kişi daha önce yumurtaladığını söyledi ancak ben üretim amaçlı değil, pet olarak edindim. Geldiği günden beri besleme yapmaya çalışıyorum ama yemiyor. Cımbız ile beslemiş aldığım kişi, kendi başına gidip yemediğini, cımbızla manuel beslediğini söyledi, bir haftadır her gün deniyorum ancak yemek yemedi, teraryumunda saunası, su kabı, yemlerin olduğu bir kap ve mağarası bulunuyor, ısıtıcı sipariş ettim ancak daha gelmedi ben de geçici olarak sıcak su torbası ile teraryumunu ısıtmak gibi bir çözüm buldum, ne kadar işe yarıyor bilmiyorum, un kurdu ve morio ile denedim ancak yemeyi reddediyor. Ne önerirsiniz? Teşekkür ederim. (Edindiğim ilk leopard gecko dolayısı ile yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum) 

• Yazan: senkimsin1234
      Selam arkadaşlar. Ben bir teraryum düzenliyorum leopard gecko için. Ama peçete kullanmak pek hoş gelmiyor çünkü daha doğal bir görüntü istiyorum ne kullanabilirim önerileriniz var mı