Jump to content
CrazyREptile

Yem Yiyip Kusma Problemi

Önerilen İletiler

geckom yem yiyip kusuyor ve yeni de gelmedi geleli 2 ayı geçti ve bu problem son 15 gündür var artık endişelenmeye başlıyorum cımbızla önüne veriyorum hala takmıyo yedikten 6 saat sonra ortalama kusuyor kış olduğu için çok nemlendirmiyorum  acaba bu yüzden mi

tarihinde CrazyREptile tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Yetersiz ısıtma ilk akla gelen. Diğeri de nem kabı ve içme suyu bir kapta mutlaka bulunmalı. Dehidre kaldıklarında doğrudan iştaha yansıyor. Bir de farklı yem çeşitleri sunmalısınız en kısa zamanda. Geldikleri yerdeki yem alışkanlıkları çok farklı olabiliyor.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bence de ısı kaynaklı. Hatta nem kabı haricinde teraryumun tamamını nemlendiriyor iseniz o da soğuğa yol açacak bu da sindirim sıkıntısı yaratacaktır 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Alıntı

Besleme

Beslenmeye geldiğimizde, yavrular ve juvenileler, yetişkinlere göre daha sık beslenirler çünkü büyük ve sağlıklı bir kuyruk yetiştirmeleri için bu önemlidir. En iyi beslenme aralığı 1-1,5 yaşına kadar olan geckolar için günde bir kere olmakla beraber yetişkinler için iki günde birdir. 15 dakika içinde geckonuzun yiyebildiği kadar yemesine izin vermelisiniz. Ne kadar yiyebileceklerine kendileri karar verebilirler ve yiyebileceklerinden daha fazla yemezler. Geckolar küçükken gereğinden fazla yiyebilirler ve kusabilirler. Bu sadece öğrenme sürecidir ve bebeğinize zarar vermez, bu onlara gereğinden fazla yememeleri gerektiğini öğretir. Geckonuz büyüdüğünde de 15 dakika içinde besleyebileceğiniz kadar beslemeye devam etmeniz gerekir, tek fark günde bir değilde iki günde bir beslemenizdir. Beslerken vereceğiniz yem ise geckonuzun iki gözünün arasından veya kafasının 3/4'ünden daha uzun olmamalıdır. Genelde kusmalarına rağmen bu geckonuzun çok büyük birşeyi yutmasından dolayı boğulmasından korur.

Şöyle bir bilgide mevcut forumda, ısınmada sonuç vermez ise dikkate değer bir yorum tabi yavru ise !

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.