Jump to content
Bino007

Archachatina Marginata Ovum

Önerilen İletiler

Beslediğim 2 adet archachatina marginata ovum türü hakkında kendi bilgilerimi aktarmak istiyorum. İlk geldiklerinde 16cm kabuk uzunluğu ve fotoğraftaki ağırlığa sahiptiler henüz yeni bir tartım yapmadım ilerleyen zamanda onlarıda ekleyeceğim.

Salyangozlarda yurtdışı forumlarda gördüğüm kadarıyla kabuk uzunluğu değilde kabuk dışına çıktıklarında ölçüm yapıyorlar, ancak bu ölçünün kesin olacağını düşünmediğim için kabuk ölçüsünü yazdım. 

Beslenmelerine geçecek olursak bir çok meyve sebze denedim, elma, marul, havucu severek tükettiklerini gördüm. lahana, salatalık, ayvayi tuketmediklerini gozlemledim, bu konu hakkında ikisininde tuketmedigini düşünürsek biraz seçici olduklarını düşünüyorum. Kalamar kemiği (mürekkep balığı kemiği) toz haline getirmeden önlerine koyduğum da yemediler. Toz haline getirip meyve sebzelerin üstüne serpildiği zaman tüketiyorlar, ama ben genellikle mermer tozu serpiyorum yiyeceklerin üzerine bu benim kendi denediğim birşey çiftlik hayvanlarında kalsiyum kaynagi olarak mermer tozu kullanıyoruz, denemek istedim herhangi bir sakıncasını görmedim, severek tüketiyorlar ama gelisimleri nasıl oluyor bende merak ediyorum, burada paylaşacağım. 

Bakim konusunda ise achatina fulica türü ile aynı bakım şartlarına sahipler. Gözlemlediğim özelliklerini burada paylaşmaya devam edeceğim. Henüz çiftleşmelerini gozlemleyemedim gözden kaçırmışta olabilirim, yumurtladiklari zaman bilgilendirme yapacağım. Umarım faydalı bir konu olmuştur.

IMG_20180128_223415.jpg

IMG_20180128_223513.jpg

IMG_20180316_154235.jpg

IMG_20180318_194329.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Mermer tozu genel olarak kullanılmakta ama tabi ki beyaz mermer tozu olduğuna dikkat edilmesi gerekir çünkü diğer mermerlerin karışımlarında demir oranı standartların üzerinde olabiliyor. Bu tarz canlılarda kullanan pek yok gibi ama bir sıkıntı yaratacağını zannetmiyorum. Konu bence gayet güzel elinize sağlık :) 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
yek0665, Bir saat önce yazdı:

Mermer tozu genel olarak kullanılmakta ama tabi ki beyaz mermer tozu olduğuna dikkat edilmesi gerekir çünkü diğer mermerlerin karışımlarında demir oranı standartların üzerinde olabiliyor. Bu tarz canlılarda kullanan pek yok gibi ama bir sıkıntı yaratacağını zannetmiyorum. Konu bence gayet güzel elinize sağlık :) 

Teşekkürler, yurtdışı forumlarında görmüştüm kullanıldığını normal katki maddesi olmayan mermer tozu kullanıyorum ama dediğiniz gibi fazla kullanılmaması daha iyi gelişime çok etkisi olmuyor ancak kalsiyum ihtiyacını karşılıyor çok gerek kalmadikca kullanılabilir. Benim kullanmamin nedeni cok buyukler kalamar kemiğini toz haline getirmek baya uğrastiriyor arada kalamar kemiği kullaniyorum.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
taylan, 6 saat önce yazdı:

Bunların yumurta boyutu nasıl? 

Ortalama 20 mm boyutunda oluyormuş. Bıraktığı yumurta sayısı ortalama 8, en fazla 16, en az 4 yumurta olarak geçiyor. Yılda ortalama 2 defa çiftleştiği söyleniyor

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Bino007, 3 saat önce yazdı:

Ortalama 20 mm boyutunda oluyormuş. Bıraktığı yumurta sayısı ortalama 8, en fazla 16, en az 4 yumurta olarak geçiyor. Yılda ortalama 2 defa çiftleştiği söyleniyor

Görünüşe göre fazla üremiyorlar.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
YushyLeN1, 36 dakika önce yazdı:

Görünüşe göre fazla üremiyorlar.

Forumlarda yazan bu şekilde artık bakacaz üremelerinide gözlemleriz.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
CyBeRr, 23.03.2018 - 00:15 yazdı:

Güzel bir konu olmuş eline sağlık :) Bu devlerin daha da devleştiğini umarım bu başlık altında göreceğiz.

Teşekkür ederim Kaan abi :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
taylan, 02.04.2018 - 00:15 yazdı:

Hayırlı olsun boyutları çok iyiymiş.

Teşekkürler yumurta boyutları cidden diğer salyangoz turlerine göre baya iri.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
kanatiszkus, 02.04.2018 - 00:43 yazdı:

Çoğu salyangozdan büyük yumurtular maşallah 😁

MEC-2099, 20 saat önce yazdı:

Hayırlı olsun.

Teşekkürler.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.