Jump to content
kenisey

Crested Gecko Morph Ları

Önerilen İletiler

Herkese merhaba ben bazı insanların crestedların leopardlar kadar ilgi çekici olmadığını tespit ettim.Şimdi bu güzellikleri müthiş morphları ilede beğenmesinler!

maxresdefault-1.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
YushyLeN1, 2 dakika önce yazdı:

Leo larda daha güzel renkler var 

İşte insanların bu bakış açısını kırmak için açmıştım ama düzenleme zamanı yetmedi düzenlenmiyor.

tarihinde kenisey tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
kenisey, Şimdi yazdı:

😇

DSC_0800-1.jpg

4dd652fe68c3e1fd768094513368406d.jpg

Evet crestedlerde de çok güzel renkler var ama en çok morph kombinasyonlarına sahip sürüngenlerin başlarında leopard gecko var.Çok ilgi çekici ve güzel renkleri var.Crestedler bu kadar renkli olmuyor

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
YushyLeN1, 2 dakika önce yazdı:

Evet crestedlerde de çok güzel renkler var ama en çok morph kombinasyonlarına sahip sürüngenlerin başlarında leopard gecko var.Çok ilgi çekici ve güzel renkleri var.Crestedler bu kadar renkli olmuyor

Evet haklısınız ama bunun sebebi crestedların sonradan hobiciler tarafından üretilmesi.Mesela leopardlar doğada birçok rengi ile bulunuyor hobiciler bunu çaprazlamalarla 50 60 katına çıkarıyor.Crestedlardada artık yeni morphlar üretilmeye başlandı mesela axanthic.Keşke Türkiye'de de yurt dışındaki gibi bir üretim olsa.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Crestedlarda da çok ilgi çekici morphlar var bence de ve her geçen gün artıyor. Ama tabii ki yurtdışında Leopard gecko da olduğu gibi Crested geckoda da bizden öndeler. Biraz geriden geliyoruz ama ileride umarım bu düzen değişir :D 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Yazan: Egzotik karıncam
      Merhabalar Crested geckom için bir Biyoaktif teraryum kurma kararı aldım. hem yapım aşamalarını göstericeğim hemde fikirlerinizi alıcağım

Teraryum ölçüleri 40x40x55 cam bir teraryum aradaki bölme ise 10 cm geride ve 12 cm yüksekliğinde

Önce pvc boruyu ve dalı akvaryum silikonu ile sabitledim silikon kuruduktan sonra poliüretan köpük sıkıp üzerine ağaç kabukları ve saksıları yerleştirdim 

Köpük kuruduktan sonra üstüne akvaryum silikonu bulayıp üzerine torf ve orkide toprağı döktüm (küçük sarmaşıklar yapmak için ipin üzerine torfla kapladım)

Köpük kuruduktan sonra halatı yapıştırdım.

Drenaj katmanı için lav kırığı kullandım ve üzerine tül serip kömür ve aktif karbon döktüm. 
      Subsrat katmanı için torf, ince lav kırığı, orkide toprağı ve aktif karbonun karışımını kullandım.

Sonra bitkileri ektim.(Eğrelti otu, Tül kuşkonmaz, Telegraf çiçeği, Areka, Fittonia ve türünü bilmediğim bir tür sarmaşık )

Şimdilik bu kadar ilerledikçe yazmaya devam ediceğim ...
    • Yazan: mustafa42
      @CyBeRr selam videodan duydum hemen buraya geldim yoksa yeni gelişmeler crestedlar mı olucak merakla bu haberi bekliyorum bir umut var mı ?
    • Yazan: H4desh1
      6-7 yaşlarında erkek bir crested gecko, 1,5 yaşlarındaki bir dişiyle çiftleşebilir mi? Geckolar ağırlığa göre çiftleştiriliyor, biliyorum ama yaşın da bir etkisi var mı sormak istedim.
    • Yazan: XgecXO
      Merhaba geckomla üremesi için dişi adaylarını bekliyorum sadece bursa içi olur,ilgilenenler için numaram 05493405050 morphu yellow tiger .
    • Yazan: ozciris
      Arkadaşlar yavru gecko iin beslenmesi nasıl olmalı. günde kaç yem vermeliyim veya her gün vermeli miyim. bunun dışında kalsiyum tozunu ne sıklıkla kullanmalıyım, D3 kalsiyum tozu mu yoksa normal kalsiyum tozu mu kullanmalıyım farkı ne. Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.