Jump to content
sekizli

Güçsüz Ayaklar

Önerilen İletiler

İyi günler,

Sağ ön ve sağ arka ayağı çok güçsüz olan bir iguanam var. İyileşmesi mümkün bir durum mudur yoksa hep bu şekilde mi kalır ? Ayakların kırık olup olmadığını nasıl anlayabilirim ? Elimle düzelttiğim zaman üstüne basabiliyor, ayaklarda güç var ama kullanamıyor. Beslenmesinde sıkıntı yok. Dere otu, roka, kabak, çilek, elma, salatalık, marul yiyor. Salatalık ve marul birkaç kere verdim, genelde besleyici olan gıdaları veriyorum. 45 cm boylarında, 2 günde bir exo-terra kalsiyum + d3 veriyorum(exo terra kalsiyuma yeni başladım, daha 3 kez verdim). Sürekli olarak balkonda direkt güneş ışığı görüyor. Teşekkürler.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Aklıma ilk başta mbd geldi ama kalsiyum veriyormuşsunuz. Fakat uvb yok sadece camdan gelen güneş ışığı varsa bu sebeple de mbd olmuş olabilir. Camdan gelen ışınların çoğu kırılacak ve iguanaya yeterli miktarda uvb ulaşmayacaktır. Bu sebeple uvb ampül almanızda fayda var. Yaşam alanı ve iguananın fotoğrafları da var mı acaba? 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
CyBeRr, 6 dakika önce yazdı:

Aklıma ilk başta mbd geldi ama kalsiyum veriyormuşsunuz. Fakat uvb yok sadece camdan gelen güneş ışığı varsa bu sebeple de mbd olmuş olabilir. Camdan gelen ışınların çoğu kırılacak ve iguanaya yeterli miktarda uvb ulaşmayacaktır. Bu sebeple uvb ampül almanızda fayda var. Yaşam alanı ve iguananın fotoğrafları da var mı acaba? 

B vitamini eksikliği kaynaklı olabilir mi acaba? 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Gözde Gülseven, Şimdi yazdı:

B vitamini eksikliği kaynaklı olabilir mi acaba? 

Olabilir sen daha iyi bilirsin açıkçası. Ama Fotoğraflar gelir ise daha net birşeyler söylemek mümkün. Yine de Aminosol alınıp uygun dozda verilebilir. Sonuçta bir zararı yok. Halsizliğini giderebilir belki 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
CyBeRr, 2 dakika önce yazdı:

Olabilir sen daha iyi bilirsin açıkçası. Ama Fotoğraflar gelir ise daha net birşeyler söylemek mümkün. Yine de Aminosol alınıp uygun dozda verilebilir. Sonuçta bir zararı yok. Halsizliğini giderebilir belki 

Estağfurullah deneyim önemli 😊 daha önce bi bukalemunda da b vitamini eksikliğine bağlı geliştiğini düşündüğümüz kısmi felç ile karşılaşmıştık. Çok farklı canlılar ama yine de benzer durum olabilir. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Gözde Gülseven, 3 dakika önce yazdı:

Estağfurullah deneyim önemli 😊 daha önce bi bukalemunda da b vitamini eksikliğine bağlı geliştiğini düşündüğümüz kısmi felç ile karşılaşmıştık. Çok farklı canlılar ama yine de benzer durum olabilir. 

Aslında İstanbul’da ise bir veteriner hekime görünmekte fayda var. Röntgen çekilebilir 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İstanbul üniversitesi veteriner fakültesi egzotik hayvan bölümü açıldı buraya da getirilebilir. Bunun yanında bir de yine İstanbul'da Veteriner hekim Gözde Hanım varmış, ama soyadını kliniğinin ismini vs bilmiyorum, bilen arkadaşlar yazarlarsa sevinirim. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Ben Şanlıurfa' dayım. Aslında bu iguanayı alalı yaklaşık 1 ay oldu. İguanayı iyi bakamadığını söyleyen, daha doğrusu vakit ayıramadığını söyleyen bir arkadaştan aldım. Almadan önce zayıf kalmış bir iguana olduğunu bilerek aldım. Daha önceleri yaklaşık 10 yıl kadar önce üniversite zamanında bir iguanam vardı, çok sağlıklıydı. 2 yıl kadar ona baktıktan sonra, gençliğin ve o zamanlar böyle güzel forum siteleriden habersiz olmamın etkisiyle büyük bir yanlış yaptım ve onu doğaya saldım. Sonra çok pişman oldum ama.. Neyse bu iguanayı görünce tekrar iguana beslemeye karar verdim, tabi zayıf bir canlı olduğu için önceki sahibine uygun bir fiyat teklif ettim, o da kabul etti ve güzel bir iguanam oldu. Şimdi dediğiniz gibi sağ tarafı sanki kısmi felç gibi, sabah cam arkasından, öğleden sonra ise bulunduğu tel kafesten (cam arkasından değil) direkt güneş ışığı alıyor, akşam güneş batana kadar. Çeşitli sebze ve meyveler ile besliyorum. Aslında halsiz değil, yemesinde de sorun yok. Umarım düzelir. Fotoğrafları yarın yüklerim ama, fotoğraflarda herhangi bir sıkıntısı olduğu anlaşılmıyor. İyi akşamlar.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İguanayı bu forumdan aldıysanız tam tarifinize yakın bir ilan gördüğümü hatırlıyorum teraryumuyla birlikte mi veriyordu satıcı ?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Evet bu forumdan aldım. Teraryumu almadım, sadece iguanayı aldım.

Yazımda da belirttiğim gibi, durumunu bilerek aldım bu iguanayı. Yani satıcı arkadaşımla herhangi bir problemim yok, kendisiyle telefonda da görüştüm.

Zayıf bir canlı olduğunu bilerek aldığım için sorun yok, zaten uygun fiyatlı aldım. Amacım bu canlıyı sağlığına kavuşturmak, umarım başarabilirim.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Amacıma ulaştım, aslında bir arkadaşım benden daha çok ilgilendi bu iguanayla ve sonuçta canlı sağlığına kavuştu. Canlıyı satıyorum, ilanını ekledim.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İguananın iyileşme sürecinde benden çok ilgilenen arkadaşım canlıya talip oldu. Arkadaşımın satmaya gönlü elvermedi, kendisi bakacağını söyledi. Bu sebeple canlının satış ilanını kaldırdım.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.