Jump to content
Dopeboy

Yavru Leopard Gecko Aldım Fakat Çok Saldırgan

Önerilen İletiler

Merhaba arkadaşlar. Bugün yavru bir leopard gecko satın aldım. Yaklaşık 2-3 saat yol çekti ayrıca bende 4-5 saat evde yoktum ve acilen evden çıkmam gerekiyordu. Bu yüzden kapalı bir ayakkabı kutusuna koydum kendisini. 5-6 saat sonra açtığımda farklı büyük kendim hazırladığım bir kaba taşıyacaktım kendisini fakat dokunduğumda ve elimi yaklaştırdığımda tıslayıp elime saldırıyor. Kafası değiyor fakat ısırmıyor. Isıtıcı pedini suyunu ve küçük bir alan yaptım ona fakat onun da içine girmiyor. Bazen su kabının yanlarına giriyor. Bu neden oluyor bir bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun.

123123123.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

bildiğim kadar yavru leopard geckolar yumurtadan çıktıkları zaman biraz saldırgan olabiliyor çünkü asıl doğalarında kendinden büyük hayvanları bir tehdit bir avcı olarak görüyorlar ama saklanma kabına girmiyorsa strese girmiş olabilir yani bizim tabirimize (yerini yadırgamış olabilir:D) yavaş yavaş yeni yuvasına alışacaktır 

yardım edebildiysem ne mutlu bana herkse iyi hobiler.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Yavrularda çığlık çok görülüyor. Yapmanız gereken bütün düzeni uygun şekilde bırakıp bir süre sadece suyunu yemini tazeleyip öylece bırakmanız. Fazla temas etmeyin mümkün olmadıkça. Yerine alışıp yem yemeye başladıktan sonra daha rahat olacaktır.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
bungone, Bir saat önce yazdı:

olabilir sizden korkuyordur benimkide benden hep kaçıyor

mesut kalan, Bir saat önce yazdı:

bildiğim kadar yavru leopard geckolar yumurtadan çıktıkları zaman biraz saldırgan olabiliyor çünkü asıl doğalarında kendinden büyük hayvanları bir tehdit bir avcı olarak görüyorlar ama saklanma kabına girmiyorsa strese girmiş olabilir yani bizim tabirimize (yerini yadırgamış olabilir:D) yavaş yavaş yeni yuvasına alışacaktır 

mesut kalan, Bir saat önce yazdı:

Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar. Bir sorum daha olacaktı. Ben ısıtıcı ped'i koydum fakat ısıtıcı ped aşırı derecede sıcak oluyor bu yüzden sıcak alanı 27-32 arasında tutmaya çalışırken 3-4 tane kitap koydum üstüne onun üstünde de teraryum var. Kitap biraz riskli geliyor bana çok ısındığı için. Farklı yöntemler yollar deneyen var mı acaba?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
CyBeRr, Bir saat önce yazdı:

Yavrularda çığlık çok görülüyor. Yapmanız gereken bütün düzeni uygun şekilde bırakıp bir süre sadece suyunu yemini tazeleyip öylece bırakmanız. Fazla temas etmeyin mümkün olmadıkça. Yerine alışıp yem yemeye başladıktan sonra daha rahat olacaktır.

Sizi de üstteki postta yanıtlayacaktım fakat 2 kez diğer arkadaşı yanıtlamışım :) ''Düzenlemeyi bulamadım''

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
mesut kalan, 1 dakika önce yazdı:

termostat kullanabilirsin

Elimde bir derece var onunla derecesini ölçebiliyorum zaten zeminin benim anlatmak istediğim şu zemini nasıl çözebilirim. Bir ton kitap koydum sıcak olmaması için zeminin. Şuan 30 derece.

IMG_8182.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Termostat belli ısıya geldiğinde ped’in kapanmasını sağlayan sistem. Veya ısıtıcı pad de de ayar tuşu olabilir ordan ayarlayabilirsin varsa. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

aynen kaan abinin dediği gibi . isterseniz sürüngenler için olanını alabilirsiniz veya hırdavatçılarda bulunan dijital olanları alabilirsiniz ama kesinlikle tüplü veya gazlı olanı almayın 346660855_tn50_0.jpg.14c738c0f40bf3587da0da0174cdb49b.jpg işte burdaki dijital olanı albilirsiniz

tarihinde mesut kalan tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Yazan: ozciris
      Arkadaşlar yavru gecko iin beslenmesi nasıl olmalı. günde kaç yem vermeliyim veya her gün vermeli miyim. bunun dışında kalsiyum tozunu ne sıklıkla kullanmalıyım, D3 kalsiyum tozu mu yoksa normal kalsiyum tozu mu kullanmalıyım farkı ne. Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
    • Yazan: alperentozer
      Geckom sabah uyandığımda deri değiştirmişti sadece kafasının üstünde kalmıştı bende cımbız yardımıyla ona yardım ettim kafasının üstündeki büyük parçayı aldım ve bi sorun yoktu aksama kadar gece eve geldiğimde gözü kapalıydı açamıyordu öğlen oldu hala aynı hareket ediyor fakat görmüyor önünü gözü tamamen kapalı lütfen yardım edin 
    • Yazan: KarincaClub
      Leopard geckomun gözünde deri parçası kaldı 1 aydır duruyor nasıl alabilirim
      İltihab değil gibi hiçbir büyüme yok gözün kenarında

• Yazan: dogu
      Geckom yumurtladı, yumurtaları bakabilen birine teslim etmek istiyorum. Nasıl bakacağımı bilmiyorum, internetten araştırdım ama benim karşılayabileceğim şeyler değil. Yumurtalar döllenmiş mi emin değilim ama bakabilen, üretici birine teslim etmek istiyorum. Ankarada yaşıyorum elden verebilirim yumurtaları.