Jump to content
Ocean

Budgett’S Frogs

Önerilen İletiler

Bilinen Adı

Budgett's frog ya da freddy krueger frog

Latince Adı

Lepidobatrachus laevis

İlk Çıkış Noktası

İlk kez John Samuel Budgett tarafından 1899'da bulunmuştur. İlk defa Gran Chaco'dan çıkıyorlar. Bolivya'nın güneydoğu köşesinden Batı Paraguay'a  güneyde Santa Fe'ye , Arjantin'e kadar uzanır.

Boyutları

Yetişkinleri 12-15 cm ye kadar ulaşabilir.

Yaşam Süresi

15-20 yıl kadar yaşadıkları söyleniyor.

Cinsiyet Ayrımı 

Yetişkin erkek kurbağalar ötme eğilimi gösterecektir.

Yaşam Alanı

Tek bir yetişkin budgetts için en az 40 cm genişliğinde ve 50-60 cm yüksekliğinde bir tank yeterli olacaktır. Yaşam alanına koyduğunuz suyun içme suyu olmasında fayda var ve en az 15-20 cm yükseklikte olmalıdır. Karaya çıkabilmesi için bir taş koyulabilir (Ben daha hiç çıktığını görmedim.). Dekor olarak sade olmasında fayda var çünkü çok oburlar ağzına sığan her şeyi yemeye çalışacaktır. Suyun sıcaklığı 25-27 derece idealdir, 30 derece üstü risklidir. Isıyı sabit tutmak için akvaryum ısıtıcısı veya tabanın 3/1 i kadar ısıtıcı ped koyulabilir (Akvaryum ısıtıcısında dikkatli olmak gerek budgetts froglar ağırdır ve yerinden oynatabilir.). Su temizliği de önemlidir haftada bir kez değiştirilebilir ya da su filtreleme sistemi kullanabilirsiniz.

Beslenme

Geceleri aktiflerdir. Yavrular her gün doyasıya kadar beslenmelidir, yetişkinleri haftada 2-3 sefer beslemek uygundur. Hamamböcekleri, bsf larvası, cırcır, tavuk ciğeri-göğsü, küçük balıklar, kırmızı et verilebilir(Benim favorim tavuk ciğeri.). Yine çoğu canlıda olduğu gibi d3'lü kalsiyum verilmelidir. 

Handling

Her kurbağada olduğu gibi ellerinizi iyice yıkayıp kuruladıktan sonra kısa süreli ele alınabilir.

Sosyallik

Çiftleştirmek haricinde tek beslenmelidir. 

Son Söz

Bu kurbağaların en büyük özellikleri sinirlendiklerinde çığlık atıyorlar, geceleyin renkleri çok daha güzel ve gösterişli oluyor, beslemesi çok zevkli canlılar.  

Kullanılan kaynaklar: http://www.reptilesmagazine.com/Frogs-Amphibians/Budgetts-Frogs/

life_on_white-3.jpg

2BB24B17-6599-4D95-85CC-6C96D03E1BB3.jpeg

1FE4F339-ABEC-4F90-812C-AAE360D2AC49.jpeg

• Like 1
  • Thanks 2

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Ocean, 9 saat önce yazdı:

Bilinen Adı

Latince Adı

Lepidobatrachus laevis

İlk Çıkış Noktası

İlk kez John Samuel Budgett tarafından 1899'da bulunmuştur. İlk defa Gran Chaco'dan çıkıyorlar. Bolivya'nın güneydoğu köşesinden Batı Paraguay'a  güneyde Santa Fe'ye , Arjantin'e kadar uzanır.

Boyutları

Yaşam Süresi

Cinsiyet Ayrımı 

Yaşam Alanı

Tek bir yetişkin budgetts için en az 40 cm genişliğinde ve 50-60 cm yüksekliğinde bir tank yeterli olacaktır. Yaşam alanına koyduğunuz suyun içme suyu olmasında fayda var ve en az 15-20 cm yükseklikte olmalıdır. Karaya çıkabilmesi için bir taş koyulabilir (Ben daha hiç çıktığını görmedim.). Dekor olarak sade olmasında fayda var çünkü çok oburlar ağzına sığan her şeyi yemeye çalışacaktır. Suyun sıcaklığı 25-27 derece idealdir, 30 derece üstü risklidir. Isıyı sabit tutmak için akvaryum ısıtıcısı veya tabanın 3/1 i kadar ısıtıcı ped koyulabilir (Akvaryum ısıtıcısında dikkatli olmak gerek budgetts froglar ağırdır ve yerinden oynatabilir.). Su temizliği de önemlidir haftada bir kez değiştirilebilir ya da su filtreleme sistemi kullanabilirsiniz.

Beslenme

Geceleri aktiflerdir. Yavrular her gün doyasıya kadar beslenmelidir, yetişkinleri haftada 2-3 sefer beslemek uygundur. Hamamböcekleri, bsf larvası, cırcır, tavuk ciğeri-göğsü, küçük balıklar, kırmızı et verilebilir(Benim favorim tavuk ciğeri.). Yine çoğu canlıda olduğu gibi d3'lü kalsiyum verilmelidir. 

Handling

Her kurbağada olduğu gibi ellerinizi iyice yıkayıp kuruladıktan sonra kısa süreli ele alınabilir.

Sosyallik

Son Söz

Bu kurbağaların en büyük özellikleri sinirlendiklerinde çığlık atıyorlar, geceleyin renkleri çok daha güzel ve gösterişli oluyor, beslemesi çok zevkli canlılar.  

Kullanılan kaynaklar: http://www.reptilesmagazine.com/Frogs-Amphibians/Budgetts-Frogs/

life_on_white-3.jpg

Eline sağlık en çok beslemek istediğim kurbağa türü :))

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Wildman, 4 dakika önce yazdı:

Eline sağlık en çok beslemek istediğim kurbağa türü :))

Teşekkürler, kesinlikle tavsiye ederim 😀.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Ocean, 26.11.2018 - 21:52 yazdı:

Bilinen Adı

Latince Adı

Lepidobatrachus laevis

İlk Çıkış Noktası

Boyutları

Yaşam Süresi

Cinsiyet Ayrımı 

Yaşam Alanı

Beslenme

Handling

Sosyallik

Son Söz

life_on_white-3.jpg

2BB24B17-6599-4D95-85CC-6C96D03E1BB3.jpeg

1FE4F339-ABEC-4F90-812C-AAE360D2AC49.jpeg

Dünyanın en karizmatik kurbağalarından biri

😀

Alıntı
Alıntı
Alıntı

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.