Ocean 61 Oluşturuldu: 26 Kasım, 2018 Bilinen Adı Budgett's frog ya da freddy krueger frog Latince Adı Lepidobatrachus laevis İlk Çıkış Noktası İlk kez John Samuel Budgett tarafından 1899'da bulunmuştur. İlk defa Gran Chaco'dan çıkıyorlar. Bolivya'nın güneydoğu köşesinden Batı Paraguay'a güneyde Santa Fe'ye , Arjantin'e kadar uzanır. Boyutları Yetişkinleri 12-15 cm ye kadar ulaşabilir. Yaşam Süresi 15-20 yıl kadar yaşadıkları söyleniyor. Cinsiyet Ayrımı Yetişkin erkek kurbağalar ötme eğilimi gösterecektir. Yaşam Alanı Tek bir yetişkin budgetts için en az 40 cm genişliğinde ve 50-60 cm yüksekliğinde bir tank yeterli olacaktır. Yaşam alanına koyduğunuz suyun içme suyu olmasında fayda var ve en az 15-20 cm yükseklikte olmalıdır. Karaya çıkabilmesi için bir taş koyulabilir (Ben daha hiç çıktığını görmedim.). Dekor olarak sade olmasında fayda var çünkü çok oburlar ağzına sığan her şeyi yemeye çalışacaktır. Suyun sıcaklığı 25-27 derece idealdir, 30 derece üstü risklidir. Isıyı sabit tutmak için akvaryum ısıtıcısı veya tabanın 3/1 i kadar ısıtıcı ped koyulabilir (Akvaryum ısıtıcısında dikkatli olmak gerek budgetts froglar ağırdır ve yerinden oynatabilir.). Su temizliği de önemlidir haftada bir kez değiştirilebilir ya da su filtreleme sistemi kullanabilirsiniz. Beslenme Geceleri aktiflerdir. Yavrular her gün doyasıya kadar beslenmelidir, yetişkinleri haftada 2-3 sefer beslemek uygundur. Hamamböcekleri, bsf larvası, cırcır, tavuk ciğeri-göğsü, küçük balıklar, kırmızı et verilebilir(Benim favorim tavuk ciğeri.). Yine çoğu canlıda olduğu gibi d3'lü kalsiyum verilmelidir. Handling Her kurbağada olduğu gibi ellerinizi iyice yıkayıp kuruladıktan sonra kısa süreli ele alınabilir. Sosyallik Çiftleştirmek haricinde tek beslenmelidir. Son Söz Bu kurbağaların en büyük özellikleri sinirlendiklerinde çığlık atıyorlar, geceleyin renkleri çok daha güzel ve gösterişli oluyor, beslemesi çok zevkli canlılar. Kullanılan kaynaklar: http://www.reptilesmagazine.com/Frogs-Amphibians/Budgetts-Frogs/ 1 2 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Wildman 56 26 Kasım, 2018 gönderildi Ocean, 9 saat önce yazdı: Bilinen Adı Budgett's frog ya da freddy krueger frog Latince Adı Lepidobatrachus laevis İlk Çıkış Noktası İlk kez John Samuel Budgett tarafından 1899'da bulunmuştur. İlk defa Gran Chaco'dan çıkıyorlar. Bolivya'nın güneydoğu köşesinden Batı Paraguay'a güneyde Santa Fe'ye , Arjantin'e kadar uzanır. Boyutları Yetişkinleri 12-15 cm ye kadar ulaşabilir. Yaşam Süresi 15-20 yıl kadar yaşadıkları söyleniyor. Cinsiyet Ayrımı Yetişkin erkek kurbağalar ötme eğilimi gösterecektir. Yaşam Alanı Tek bir yetişkin budgetts için en az 40 cm genişliğinde ve 50-60 cm yüksekliğinde bir tank yeterli olacaktır. Yaşam alanına koyduğunuz suyun içme suyu olmasında fayda var ve en az 15-20 cm yükseklikte olmalıdır. Karaya çıkabilmesi için bir taş koyulabilir (Ben daha hiç çıktığını görmedim.). Dekor olarak sade olmasında fayda var çünkü çok oburlar ağzına sığan her şeyi yemeye çalışacaktır. Suyun sıcaklığı 25-27 derece idealdir, 30 derece üstü risklidir. Isıyı sabit tutmak için akvaryum ısıtıcısı veya tabanın 3/1 i kadar ısıtıcı ped koyulabilir (Akvaryum ısıtıcısında dikkatli olmak gerek budgetts froglar ağırdır ve yerinden oynatabilir.). Su temizliği de önemlidir haftada bir kez değiştirilebilir ya da su filtreleme sistemi kullanabilirsiniz. Beslenme Geceleri aktiflerdir. Yavrular her gün doyasıya kadar beslenmelidir, yetişkinleri haftada 2-3 sefer beslemek uygundur. Hamamböcekleri, bsf larvası, cırcır, tavuk ciğeri-göğsü, küçük balıklar, kırmızı et verilebilir(Benim favorim tavuk ciğeri.). Yine çoğu canlıda olduğu gibi d3'lü kalsiyum verilmelidir. Handling Her kurbağada olduğu gibi ellerinizi iyice yıkayıp kuruladıktan sonra kısa süreli ele alınabilir. Sosyallik Çiftleştirmek haricinde tek beslenmelidir. Son Söz Bu kurbağaların en büyük özellikleri sinirlendiklerinde çığlık atıyorlar, geceleyin renkleri çok daha güzel ve gösterişli oluyor, beslemesi çok zevkli canlılar. Kullanılan kaynaklar: http://www.reptilesmagazine.com/Frogs-Amphibians/Budgetts-Frogs/ Eline sağlık en çok beslemek istediğim kurbağa türü :)) Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Ocean 61 26 Kasım, 2018 gönderildi Wildman, 4 dakika önce yazdı: Eline sağlık en çok beslemek istediğim kurbağa türü :)) Teşekkürler, kesinlikle tavsiye ederim 😀. Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
CyBeRr 1.129 26 Kasım, 2018 gönderildi Eline sağlık çok güzel bir konu olmuş 😊👏🏻🙌🏻 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Ocean 61 27 Kasım, 2018 gönderildi CyBeRr, 7 saat önce yazdı: Eline sağlık çok güzel bir konu olmuş 😊👏🏻🙌🏻 Teşekkürler Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Grtrs 29 2 Aralık, 2018 gönderildi Ocean, 26.11.2018 - 21:52 yazdı: Bilinen Adı Budgett's frog ya da freddy krueger frog Latince Adı Lepidobatrachus laevis İlk Çıkış Noktası İlk kez John Samuel Budgett tarafından 1899'da bulunmuştur. İlk defa Gran Chaco'dan çıkıyorlar. Bolivya'nın güneydoğu köşesinden Batı Paraguay'a güneyde Santa Fe'ye , Arjantin'e kadar uzanır. Boyutları Yetişkinleri 12-15 cm ye kadar ulaşabilir. Yaşam Süresi 15-20 yıl kadar yaşadıkları söyleniyor. Cinsiyet Ayrımı Yetişkin erkek kurbağalar ötme eğilimi gösterecektir. Yaşam Alanı Tek bir yetişkin budgetts için en az 40 cm genişliğinde ve 50-60 cm yüksekliğinde bir tank yeterli olacaktır. Yaşam alanına koyduğunuz suyun içme suyu olmasında fayda var ve en az 15-20 cm yükseklikte olmalıdır. Karaya çıkabilmesi için bir taş koyulabilir (Ben daha hiç çıktığını görmedim.). Dekor olarak sade olmasında fayda var çünkü çok oburlar ağzına sığan her şeyi yemeye çalışacaktır. Suyun sıcaklığı 25-27 derece idealdir, 30 derece üstü risklidir. Isıyı sabit tutmak için akvaryum ısıtıcısı veya tabanın 3/1 i kadar ısıtıcı ped koyulabilir (Akvaryum ısıtıcısında dikkatli olmak gerek budgetts froglar ağırdır ve yerinden oynatabilir.). Su temizliği de önemlidir haftada bir kez değiştirilebilir ya da su filtreleme sistemi kullanabilirsiniz. Beslenme Geceleri aktiflerdir. Yavrular her gün doyasıya kadar beslenmelidir, yetişkinleri haftada 2-3 sefer beslemek uygundur. Hamamböcekleri, bsf larvası, cırcır, tavuk ciğeri-göğsü, küçük balıklar, kırmızı et verilebilir(Benim favorim tavuk ciğeri.). Yine çoğu canlıda olduğu gibi d3'lü kalsiyum verilmelidir. Handling Her kurbağada olduğu gibi ellerinizi iyice yıkayıp kuruladıktan sonra kısa süreli ele alınabilir. Sosyallik Çiftleştirmek haricinde tek beslenmelidir. Son Söz Bu kurbağaların en büyük özellikleri sinirlendiklerinde çığlık atıyorlar, geceleyin renkleri çok daha güzel ve gösterişli oluyor, beslemesi çok zevkli canlılar. Kullanılan kaynaklar: http://www.reptilesmagazine.com/Frogs-Amphibians/Budgetts-Frogs/ Dünyanın en karizmatik kurbağalarından biri 😀 Alıntı Alıntı Alıntı Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş