Jump to content
saydemir

Extatosoma tiaratum

Önerilen İletiler

Yaprak böceklerini denemelerinden artık sıkılmaya başlamıştım ki bu canlıya tanıştım. Buda sopa böcekleri (phasmid) ailesinden bir tür Avustralya kökenli bir tür. Üzeri yaşadığı dikenli bitkilerin deseninde ve görünümünde çıkıntılarla kaplı. Tamamen zararsız olan bu tür böğürtlen, gül yapraklarıyla besleniyor. Alev ağacı, meşe gibi bitkilerin yapraklarıyla da beslense de bu türleri daha kolay bulduğum için şimdilik diğerlerine gerek duymadım.  Yaklaşık 20 cm kadar uzunluğa ulaşabiliyor.

dW8Ez4.jpg

k1GR3W.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bu arkadaşı görmemişim, duruyor mu hala? Alev ağaçları da şu an kıpkırmızı heryerde, ne zevkli olur onlardan toplayıp bunu beslemek :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bu arkadaş bende bir süre misafir oldu. Şu an bende değil malesef. Ama çok ilginç bir canlı. Ghost mantis gibi taklitçi bir tür evet. Hatta bu kızdığında akrep gibi kuyruğunu kaldırıyordu. Zehirli bir canlıyı taklit ederek savunma yapıyor yani.  Çok da nazlı bir tür değil.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Birisi baya obur galiba. :) İlk o çıktı sanırım yumurtadan.

Yaprakları ne kadar sürede değiştiriyorsun? Yoksa canlı böğürtlen bitkisi mi bulunduruyorsun? Canlılar çok olunca yaprak toplamak sürekli zor oluyor. Gerçi benim bir tane canlı böğürtlen bitkisi var yaprak böcekleri onda da yaprak bırakmadılar.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Birisi baya obur galiba. :) İlk o çıktı sanırım yumurtadan.

Yaprakları ne kadar sürede değiştiriyorsun? Yoksa canlı böğürtlen bitkisi mi bulunduruyorsun? Canlılar çok olunca yaprak toplamak sürekli zor oluyor. Gerçi benim bir tane canlı böğürtlen bitkisi var yaprak böcekleri onda da yaprak bırakmadılar.

Evet o ilk çıkanlardan ama bir boy daha büyüğü var :)

Valla hocam o konuda ben biraz şanslıyım (en azından yaz için) bizim bahçede ahududu, gül vs çok. Kışında çevrede böğürtlenler var bakacağız artık bir çaresine. Şu an 11 tane var bu türden 30-40cmlik bir ahududu dalı 10-14 gün yetiyor, belki biraz zorlansa daha fazla da idare edebilirler ama şimdilik gerek olmadı hiç zorlamaya.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.