Jump to content
Shaco

Crested Gecko Kusması

Önerilen İletiler

Bir kaç gün önce geckomun Teraryumuna dubia görmüştüm çok şaşırmıştım çünkü her zaman tong feeding yapıyorum Teraryuma böcek bırakmıyorum ben de düşmüş olabileceğini düşündüm.dubia canlıyı hayattaydı eziği kırığı yoktu. 

Dün akşam da besledim sabah Bi geldim başka Bi dubia kenarda Duruyo. yine böceği aldım böcek yumuşamış ölü şekilde Duruyo. Bu hayvanın kusmuş olması lazım çünkü dubianın üstünde Multivitamin vardı ve dün Multivitaminli Besleme yaptım gözümün önünde de hepsini yedi. Çok yediğinden mi kustu? 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Dün Un kurdu yedi.sabah dışkı görmedim. Teraryumu temizlediğimden beri yaklaşık 2 gündür dışkı bulamadım sadece dışkının beyaz parçası var o da önceden kalmış olabilir. Bugün yeni sipariş verdiğim Dubialardan verdim. Yemi yakaladı çiğnedi çiğnedi sonra Bi anda deliler gibi koşmaya başladı hemen ardından yemi tükürdü 

yem büyüklüğünden de olmuş olabilir diye düşündümIMG_20191207_084849.thumb.jpg.ff9eeb9348b2e33bfb718d3bb06fa3f7.jpg

2 gün önce çektiğim fotoğrafta Karnı böyle

IMG_20191208_191111.thumb.jpg.16411f5bdee6f7ad2021490008cbf85c.jpg

Bu da tükürdüğü yem fazla mı büyük geldi acaba

Tüm bunların arka arkaya olması beni endişelendiriyor. Napmam gerekiyor

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Gözümün önünde ısırdı ağzına aldı çiğnedi sonra koştu tükürdü. Böceği çıkardığında böcek hareket edemiyordu Nerdeyse ölmüştü. Tabi ardından daha küçük boyu da denedim ama streslendiğinden saldırmadı

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

bi iki gün bırakıp pure ile beslemeyi deneyebilirsin umarım pure yiyordur su an canlı sterese girmiş belliki sen stres yapma uzerini sıyah bir carsafla ort etrafını goremesin teraryumun daha güvende hisedicektir kendini

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

az once ogrendigim bi bilgi bu crested geckolar mevsim sel olarak bocek yemeyi kesebiliyorlarmış ndeni ise bulundukları yer yeni kaledonya bolgesinde yagmur sezonunu başlaması sezon ile birlikte meyveler daha yumusak ve daha lezzetli oldukları icin bocek yemeyi bırakabiliyorlar mış kaynak:CRESTED GECKOS IN THE WILD! Are we keeping them correctly? (New Caledonia, 2018)            Dāv Kaufman's Reptile Adventures

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Crested, 3 saat önce yazdı:

Dün Un kurdu yedi.sabah dışkı görmedim. Teraryumu temizlediğimden beri yaklaşık 2 gündür dışkı bulamadım sadece dışkının beyaz parçası var o da önceden kalmış olabilir. Bugün yeni sipariş verdiğim Dubialardan verdim. Yemi yakaladı çiğnedi çiğnedi sonra Bi anda deliler gibi koşmaya başladı hemen ardından yemi tükürdü 

yem büyüklüğünden de olmuş olabilir diye düşündümIMG_20191207_084849.thumb.jpg.ff9eeb9348b2e33bfb718d3bb06fa3f7.jpg

2 gün önce çektiğim fotoğrafta Karnı böyle

IMG_20191208_191111.thumb.jpg.16411f5bdee6f7ad2021490008cbf85c.jpg

Bu da tükürdüğü yem fazla mı büyük geldi acaba

Tüm bunların arka arkaya olması beni endişelendiriyor. Napmam gerekiyor

Burda ki fotoğraftaki gibi benimkindede al tarafı böyle benekli 2 3 haftadır ama bı sey olmadı

IMG_20191123_212707.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ben genelde senin verdiğin boyuttaki dubialari 40 gram crestedima veriyorum onuda verirken böceğin bacaklarını falan koparıyorum çünkü dubialarin bacaklari dikenli gibi ve böceği ölmeden verdiğimiz için rahatsiz ediyor ve kusmalar olabiliyor biraz daha küçük dubialardan verebilirsin bence 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
kesim1154@gmail.com, 10 saat önce yazdı:

Burda ki fotoğraftaki gibi benimkindede al tarafı böyle benekli 2 3 haftadır ama bı sey olmadı

IMG_20191123_212707.jpg

Teraryuma biraz dal gibi şeyler eklesen daha güzel olabilir sankı ?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

kaantpskl, Bir saat önce yazdı:

Teraryuma biraz dal gibi şeyler eklesen daha güzel olabilir sankı ?

Daha yavru ya çok karmaşık olmasin diye ekli değil yoksa teraryumu dik vaziyete alacagimda ekleyeceğim dal ve hindistan cevizinden saklanma alanı falan hazır 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Kusma durumunu benim yavrularımda da ara sıra görüyorum. Genelde büyük boyutlu yem yediklerinde oluyor. Daha sonra düzeliyorlar, şimdiye kadar ölümle sonuçlanan bir problem olmadı. Canlı yemi verirken ufak boyutlarda tercih yaparsanız kusma gibi problemlerle karşılaşmamış olursunuz. Bence 1-2 gün canlı yem vermeyin, fıs fıs yapın suyu eksik olmasın. 2 gün sonra canlı yem verin yine yemezse mama takviyesi yapın. Biraz zaman geçsin her şey normale dönecektir korkulacak bir durum olmadığını düşünüyorum. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.