Shaco 132 Oluşturuldu: 7 Aralık, 2019 Bir kaç gün önce geckomun Teraryumuna dubia görmüştüm çok şaşırmıştım çünkü her zaman tong feeding yapıyorum Teraryuma böcek bırakmıyorum ben de düşmüş olabileceğini düşündüm.dubia canlıyı hayattaydı eziği kırığı yoktu. Dün akşam da besledim sabah Bi geldim başka Bi dubia kenarda Duruyo. yine böceği aldım böcek yumuşamış ölü şekilde Duruyo. Bu hayvanın kusmuş olması lazım çünkü dubianın üstünde Multivitamin vardı ve dün Multivitaminli Besleme yaptım gözümün önünde de hepsini yedi. Çok yediğinden mi kustu? Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Shaco 132 7 Aralık, 2019 gönderildi Başka Bi forumda impaction belirtisi olabilir yazmışlar bu ciddi bişey ne yapmalıyım Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Shaco 132 8 Aralık, 2019 gönderildi Dün Un kurdu yedi.sabah dışkı görmedim. Teraryumu temizlediğimden beri yaklaşık 2 gündür dışkı bulamadım sadece dışkının beyaz parçası var o da önceden kalmış olabilir. Bugün yeni sipariş verdiğim Dubialardan verdim. Yemi yakaladı çiğnedi çiğnedi sonra Bi anda deliler gibi koşmaya başladı hemen ardından yemi tükürdü yem büyüklüğünden de olmuş olabilir diye düşündüm 2 gün önce çektiğim fotoğrafta Karnı böyle Bu da tükürdüğü yem fazla mı büyük geldi acaba Tüm bunların arka arkaya olması beni endişelendiriyor. Napmam gerekiyor Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
TeaxyWolf 27 8 Aralık, 2019 gönderildi yem tam cignenmeis gibi geldi bana üzerinde ki toz hla duruyor bir tık kıcık yemle beslemeyi deneyebilirsin belki hasas tartın varsa günlügünü tutmaya basla Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Shaco 132 8 Aralık, 2019 gönderildi Gözümün önünde ısırdı ağzına aldı çiğnedi sonra koştu tükürdü. Böceği çıkardığında böcek hareket edemiyordu Nerdeyse ölmüştü. Tabi ardından daha küçük boyu da denedim ama streslendiğinden saldırmadı Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
TeaxyWolf 27 8 Aralık, 2019 gönderildi bi iki gün bırakıp pure ile beslemeyi deneyebilirsin umarım pure yiyordur su an canlı sterese girmiş belliki sen stres yapma uzerini sıyah bir carsafla ort etrafını goremesin teraryumun daha güvende hisedicektir kendini Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Shaco 132 8 Aralık, 2019 gönderildi Uzun zamandır püre vermedim yarın da böcek deneyeceğim yemezse püre veririm. Dışkılasa o kadar rahat Edicem ki Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
TeaxyWolf 27 8 Aralık, 2019 gönderildi az once ogrendigim bi bilgi bu crested geckolar mevsim sel olarak bocek yemeyi kesebiliyorlarmış ndeni ise bulundukları yer yeni kaledonya bolgesinde yagmur sezonunu başlaması sezon ile birlikte meyveler daha yumusak ve daha lezzetli oldukları icin bocek yemeyi bırakabiliyorlar mış kaynak:CRESTED GECKOS IN THE WILD! Are we keeping them correctly? (New Caledonia, 2018) Dāv Kaufman's Reptile Adventures Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
kesim1154@gmail.com 79 8 Aralık, 2019 gönderildi Crested, 3 saat önce yazdı: Dün Un kurdu yedi.sabah dışkı görmedim. Teraryumu temizlediğimden beri yaklaşık 2 gündür dışkı bulamadım sadece dışkının beyaz parçası var o da önceden kalmış olabilir. Bugün yeni sipariş verdiğim Dubialardan verdim. Yemi yakaladı çiğnedi çiğnedi sonra Bi anda deliler gibi koşmaya başladı hemen ardından yemi tükürdü yem büyüklüğünden de olmuş olabilir diye düşündüm 2 gün önce çektiğim fotoğrafta Karnı böyle Bu da tükürdüğü yem fazla mı büyük geldi acaba Tüm bunların arka arkaya olması beni endişelendiriyor. Napmam gerekiyor Burda ki fotoğraftaki gibi benimkindede al tarafı böyle benekli 2 3 haftadır ama bı sey olmadı Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
kaantpskl 63 8 Aralık, 2019 gönderildi Ben genelde senin verdiğin boyuttaki dubialari 40 gram crestedima veriyorum onuda verirken böceğin bacaklarını falan koparıyorum çünkü dubialarin bacaklari dikenli gibi ve böceği ölmeden verdiğimiz için rahatsiz ediyor ve kusmalar olabiliyor biraz daha küçük dubialardan verebilirsin bence Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
kaantpskl 63 9 Aralık, 2019 gönderildi kesim1154@gmail.com, 10 saat önce yazdı: Burda ki fotoğraftaki gibi benimkindede al tarafı böyle benekli 2 3 haftadır ama bı sey olmadı Teraryuma biraz dal gibi şeyler eklesen daha güzel olabilir sankı ? Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
kesim1154@gmail.com 79 9 Aralık, 2019 gönderildi kaantpskl, Bir saat önce yazdı: Teraryuma biraz dal gibi şeyler eklesen daha güzel olabilir sankı ? Daha yavru ya çok karmaşık olmasin diye ekli değil yoksa teraryumu dik vaziyete alacagimda ekleyeceğim dal ve hindistan cevizinden saklanma alanı falan hazır Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
arowana heco 222 9 Aralık, 2019 gönderildi Kusma durumunu benim yavrularımda da ara sıra görüyorum. Genelde büyük boyutlu yem yediklerinde oluyor. Daha sonra düzeliyorlar, şimdiye kadar ölümle sonuçlanan bir problem olmadı. Canlı yemi verirken ufak boyutlarda tercih yaparsanız kusma gibi problemlerle karşılaşmamış olursunuz. Bence 1-2 gün canlı yem vermeyin, fıs fıs yapın suyu eksik olmasın. 2 gün sonra canlı yem verin yine yemezse mama takviyesi yapın. Biraz zaman geçsin her şey normale dönecektir korkulacak bir durum olmadığını düşünüyorum. 2 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş