Jump to content
efesko52

Hayallerim Suya Düştü:(

Önerilen İletiler

atakankvk, 3 saat önce yazdı:

Hangi ildesin bilmiyorum ama havalar kötü ve soğuk seyrediyor(en azından ankarada böyle) şu sıralar bulman zor. Kraliçeyi geçtim işçi bile zor bulursun soğuk havada. biraz bekle havalar ısınsın özellikle güneşli ve sıcak bir günde yağacak küçük bir yağmur karıncalar için uçuş bayramı olur. Yine de yaşadığın yer ılımansa şansını dene.

LG-H850 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sen hiç bulabildinmi? Ben hep çiftleşmemiş kraliçelere denk geldim

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Sen hiç bulabildinmi? Ben hep çiftleşmemiş kraliçelere denk geldim
Yukarda da yazdım zaten :) 3 tane messor var şuan bu sezondan 1.5-2 hafta felan önce buldum. 10-15 yumurtalıydı en son, işçi çıkmasını bekliyorum. Kanatlı da birsürü kraliçe varda döllenmemiştirler büyük ihtimal bir hafta daha tutup yumurtlamazlarsa salıcam onlarıda. Kanatsız bulmak lazım ya 2 tane kanatsız buldum 2side yumurtladı 20ye yakın kanatlı topladım 1 tane yumurtladı sadece. Şans biraz.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
atakankvk, 9 saat önce yazdı:

Yukarda da yazdım zaten :) 3 tane messor var şuan bu sezondan 1.5-2 hafta felan önce buldum. 10-15 yumurtalıydı en son, işçi çıkmasını bekliyorum. Kanatlı da birsürü kraliçe varda döllenmemiştirler büyük ihtimal bir hafta daha tutup yumurtlamazlarsa salıcam onlarıda. Kanatsız bulmak lazım ya 2 tane kanatsız buldum 2side yumurtladı 20ye yakın kanatlı topladım 1 tane yumurtladı sadece. Şans biraz.

Bende denk gelirim umarım bi messora artık

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Merhabalar,

Bu konuda 

RedCanTV, 31.03.2020 - 21:43 yazdı:

kanka sana ilan buldum sürüngen pazarında 20TL solenopsis invicta türü kraliçe bu tür ateş karıncalarıdır bir çok sayıya çıkabilirler bu türün bakım videosu karınca çiftliğimde yok ama yabancı kanallarda vardır belkide türk kanallarındada vardır bu arada bu kraliçeyi alıcaksan başlık aç bu sitede solenopsis invicta (ateş karıncası) bakımı zormudur adında başlık aç sana %100 cevap verirler bilgi sahibi kişiler http://www.surungenpazari.com/Ilanlar/solenopsis-invicta-kralicesi-7377 bir de bu var Cataglyphis Nodus http://www.surungenpazari.com/Ilanlar/cata-nodusbol-yumurtali-6697

Bu ilanların tarihlerine baktınız mı hiç? Neredeyse 1 yıl öncesine ait. Kraliçe karınca istiyorsanız bulunduğu zaman almalısınız. 15-20 tl lik kraliçeler ile 40-50 tl lik kraliçeleri bir tutmayın derim. Zaten cata nodusu 20 tl satan var mı ki bulacaksınız. Elime cata kralçesi geçse 70 tl den alıcısı hazırda bekliyor.  20 tl den satılan kraliçeleri alında görün ne oluyor. 

Her zaman denilen laf vardır. Ucuz mal alacak kadar zengin değilim diye. 

Burada bana ait özel mesajlar paylaşıldığı için bana da cevap verme hakkı doğdu.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ayrıca bu özel mesajımı paylaşan kişiye konuşmanın devamında ''biraz daha araştırırsan daha ucuza bulabilirsin'' şeklinde bahsettim. Sanki silah zoruyla satıyoruz. Pahalı geliyorsa daha ucuza satanlardan alabilirsiniz. Ama sonra geri dönüp keşke senden alsaydım diyeceksiniz.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
MehmetD, 15 dakika önce yazdı:

Merhabalar,

Bu konuda 

Bu ilanların tarihlerine baktınız mı hiç? Neredeyse 1 yıl öncesine ait. Kraliçe karınca istiyorsanız bulunduğu zaman almalısınız. 15-20 tl lik kraliçeler ile 40-50 tl lik kraliçeleri bir tutmayın derim. Zaten cata nodusu 20 tl satan var mı ki bulacaksınız. Elime cata kralçesi geçse 70 tl den alıcısı hazırda bekliyor.  20 tl den satılan kraliçeleri alında görün ne oluyor. 

Her zaman denilen laf vardır. Ucuz mal alacak kadar zengin değilim diye. 

Burada bana ait özel mesajlar paylaşıldığı için bana da cevap verme hakkı doğdu.

Raporlama’dan geliyorum. Açıkçası burada bir sorun göremedim. Numaranız vs paylaşılmamış. Ama dilerseniz fotoğrafları düzenleyip adınızı da silebiliriz. Fakat dediğiniz gibi fiyatlar alıcı ve satıcıya göre değişebilir. İşçili koloniler verilen emek karşılığında biraz daha yüksek fiyata satılması gayet normal. Ki zaten bizim forum üzerinde işçisi olmayan kolonilerin satışına izin de vermiyoruz. Çünkü işçi çıkıp çıkmayacağı belli olmayan kolonilere az bir para da olsa verilip dolandırılmanın pek anlamı yok.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
CyBeRr, 4 dakika önce yazdı:

Raporlama’dan geliyorum. Açıkçası burada bir sorun göremedim. Numaranız vs paylaşılmamış. Ama dilerseniz fotoğrafları düzenleyip adınızı da silebiliriz. Fakat dediğiniz gibi fiyatlar alıcı ve satıcıya göre değişebilir. İşçili koloniler verilen emek karşılığında biraz daha yüksek fiyata satılması gayet normal. Ki zaten bizim forum üzerinde işçisi olmayan kolonilerin satışına izin de vermiyoruz. Çünkü işçi çıkıp çıkmayacağı belli olmayan kolonilere az bir para da olsa verilip dolandırılmanın pek anlamı yok.

Numaramın olmaması sorun değil mi? Adım soyadım paylaşılmış ve sitemin linki paylaşılmış. Ayrıca wp konuşmasının bir kısmı paylaşılmış. Numaraya gerek kalmadı ki zaten. Bu şekilde savcılık yolunu tutsam tamamen haklıyım. Konuşmanın esas metni ve her şey bende var zaten. 

Forum kurallarınızı araştırdım ama nedense bulamadım. Özel mesajların paylaşılması ile ilgili durumlardaki yaptırımlarınız neler merak ettim. 

Ayrıca dediğiniz gibi işçisi olamayan kraliçeleri satmak yerine koloni olarak satmayı mesaj atan herkese tavsiye ediyorum. Fakat insanlarda haklı o kadar para yok. Peki neden pahalı Çünkü talep fazla. Siz almasanız da alan insanlar fazlasıyla mevcut. Ekonomide her zaman derler bir şeye talep fazlaysa fiyatı artar.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hakkınızda kötü bir yorum veya hakaret içermiyor mesaj. Ben mi yanlış gördüm yoksa?

Sadece fiyat konusu var onda da kimine pahalı gelir kimine ucuz. Bunda yapılacak birşey yok. Referanslar kısmında bir sürü ekran görüntüsü var dolandırıcılık vs sebebiyle de.
İlk mesajımda da dediğim gibi isminizin sitenizin geçtiği yeri kaldırabilirdim. Gerçi ben müdahale edene kadar silinmiş.

Bu forumda da diğer mecralarda olduğu gibi tamamen post sahibine aittir yazılanların sorumluluğu. Dilerseniz tabi işlem yaptırabilirsiniz bu sizinle o postu yazan arasında bir durum. Ama birşey çıkacağını sanmam. Hakaret vs içeren bir metin yok. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ben ne olur ne olmaz diye ekran görüntüsü aldım zaten. Kaldırsa da problem değil. 

Zaten ben hakaret içeriyor falan demedim. Özel mesajlaşmalarımı paylaşmış. Özel konuşmalarımı benim iznim olmadan nasıl paylaşabilir ki. 

Ayrıca bunun için uğraşacak değilim. Sadece sosyal medyayı bilinçsizce kullanan çocukların kendilerine daha dikkat etmesi gerekli. Her şeyi aklınıza estiği gibi yazıp paylaşmamalısınız. 

Haberleşmenin gizliliğini ihlal

TCK MADDE 132. (1) Kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini ihlal eden kimse,bir yıldan üç yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Bu gizlilik ihlali haberleşme içeriklerinin kaydı suretiyle gerçekleşirse, verilecek ceza bir kat arttırılır.

(2) Kişiler arasındaki haberleşme içeriklerini hukuka aykırı olarak ifşa eden kimse, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(3) Kendisiyle yapılan haberleşmelerin içeriğini diğer tarafın rızası olmaksızın hukuka aykırı olarak alenen ifşa eden kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.

İfşa edilen bu verilerin basın ve yayın yoluyla yayımlanması halinde de aynı cezaya hükmolunur.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
efesko52, 31.03.2020 - 18:28 yazdı:

2 gündür sabah akşam kraliçe arıyorum ve hiç bulamadım bulduğum karınca işçiymiş geri bıraktım ben bu hobiyi yapmayı çok istiyorum annem Covid-19 nedeni ile dışarıya çıkmamı yasakladı evden çıkıp kraliçe arayamıyorum ama beslemeyi çok istiyorum ne yapıcam messor kraliçesini 50 liraya satıyolar çok pahalı benim beslemeye hakkım yokmu 50 lira ne bi karınca için ya of yer bile yaptım bakın ne güzel yer yaptım legolardan

15856684493228321231748497536852.jpg

Bu arada hala koloni bulamadıysan bana bir yazabilir misin? Messor kolonilerim var bir kaç tane. Ücretsiz gönderim yapayım elinde malzemeler hazır ise. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
CyBeRr, 02.05.2020 - 13:23 yazdı:

Bu arada hala koloni bulamadıysan bana bir yazabilir misin? Messor kolonilerim var bir kaç tane. Ücretsiz gönderim yapayım elinde malzemeler hazır ise. 

suan hala bulamadim dun bitane buldum cocuk geldi ezdi sinir oldum

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

3 ay aradım dostum uçuş bulamadım bu sezon zor arıda yakalayamadık bu sezon geçen sene 13 koloni arı yaklamıştık bu sezon 2 karıncca ise bir tane bulabildim oda nasıl bir kraliçeyse gözükmüyor bile lasius işçileri daha büyük

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
hulagu, 1 dakika önce yazdı:

3 ay aradım dostum uçuş bulamadım bu sezon zor arıda yakalayamadık bu sezon geçen sene 13 koloni arı yaklamıştık bu sezon 2 karıncca ise bir tane bulabildim oda nasıl bir kraliçeyse gözükmüyor bile lasius işçileri daha büyük

Resim koyabilir misiniz?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
efesko52, 31.03.2020 - 18:28 yazdı:

2 gündür sabah akşam kraliçe arıyorum ve hiç bulamadım bulduğum karınca işçiymiş geri bıraktım ben bu hobiyi yapmayı çok istiyorum annem Covid-19 nedeni ile dışarıya çıkmamı yasakladı evden çıkıp kraliçe arayamıyorum ama beslemeyi çok istiyorum ne yapıcam messor kraliçesini 50 liraya satıyolar çok pahalı benim beslemeye hakkım yokmu 50 lira ne bi karınca için ya of yer bile yaptım bakın ne güzel yer yaptım legolardan

15856684493228321231748497536852.jpg

Kardeşim benim ya şuan o kadar sevindim ki dün doğum günümdü. Ulan insan rastgele forumları dolaşırken günü gününe yaşıtını bulurmu yav 😂

Geçmiş doğum günün kutlu olsun. Ne yaptın bulabildin mi kraliçe

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
efesko52, 31.03.2020 - 19:02 yazdı:

Abi çok heycanlı ve hevesliyim yaa

Dostum bence sen yağmur sonrası sabah ve öğlenleri balkonunu bir kontrol et , şehir içindeysen tetramorium kraliçesi konması baya muhtemel ( ilk yavru veren kraliçem balkonuma gelmişti 😶)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Kargo ile componotus ve lasius gönderebilirim elimde fazla var istersen
Çok mutlu olurum lasius olursa yani yeni baslicagim icin lasius daha uygun diye dusunuyorum

Iphone 11 Pro Max cihazımdan güzel bi şekilde gönderildi :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
2sindende gönderim yaparım sıkıntı yok. Sana mesaj yazarken önüme havadan componotus düştü ne uğurlu adamsın ya smile.png
ozelden yazdim agam

Iphone 11 Pro Max cihazımdan güzel bi şekilde gönderildi :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
atakankvk, 23 saat önce yazdı:

2sindende gönderim yaparım sıkıntı yok. Sana mesaj yazarken önüme havadan componotus düştü ne uğurlu adamsın ya :)

Şansa bak yav. Ben 2 yıldır arıyorum yeni buldum 1 tane milletin önüne kendisi düşüyor😂

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.