Jump to content
arda_dolgun

Crested Gecko Yumurta Taşıma

Önerilen İletiler

merhaba ben bu hafta için evden ayrılıp araba ile başka bir yere geçeceğim crested gecko yumurtam nerdeyse çıktı 1 hafta içinde çıkacağını düşünüyorum sizce yanıma alsam bir problem olurmu araba ile götürsem

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
arowana heco, 22 dakika önce yazdı:

Sıcaklığı ve nemi muhafaza edebilecekseniz ve yumurta yerinden oynamayacaksa problem olmaz. Bende daha önce başka şehire yanımda taşımak zorunda kalmıştım. 

sıcaklı ve nemde bir problem olacağını düşünmüyorum birde arabının içinde küçük sarsıntılardan problem olur mu

 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

  • Etiket tabanlı benzer içerikler

    • Yazan: dogu
      Geckom yumurtladı, yumurtaları bakabilen birine teslim etmek istiyorum. Nasıl bakacağımı bilmiyorum, internetten araştırdım ama benim karşılayabileceğim şeyler değil. Yumurtalar döllenmiş mi emin değilim ama bakabilen, üretici birine teslim etmek istiyorum. Ankarada yaşıyorum elden verebilirim yumurtaları.
    • Yazan: alaca017
      Arkadaşlar elimde satılık multivitamin var. Çok çok az kullanıldı. Canlılarımı kaybettiğim için satıyorum. Multivitaminin fiyatını aşağı yukarı biliyorsunuzdur. Görsel sizi yanıltmasın. Daha detaylı bir şekilde bilgi almak için lütfen bana ulaşın.
       
      Fiyat: 30TL (Fiyata aldanmayın sadece elimden çıkmasını istiyorum çünkü her geçen gün elimde çürüyor)
      Skt:07/2021
       
      Tel:05455949569
      Ins:enes.yuceer17
      Face:fb.com/enes.yuceer14



    • Yazan: erayyildiz58
      Herkese Merhaba,
       
      Haftasonu crested geckom ve Ball pythonum için hazırladığım teraryumları paylaşıyorum.
       
      Hobiye teşvik etmek ve güzel fikirlerinizi almak amacıyla paylaşıyorum.
       
       
       
      20191221_085702000_iOS.mp4
      20191221_090155000_iOS.mp4

    • Yazan: EMEGEN
      hobiye yeni başladım.Kraliçemin bugün yumurtladığını gördüm ve çok güzel bir duyguymuş.
    • Yazan: KorayBcn
      Un Bitleri
      Tribolium Confusum (karışık un böceği ) - Tribolium Castaneum (Kırmızı un böceği)
       
      Giriş
       
      Kırmızı ve karışık un böcekleri un, tahıl, yemek, kraker, fasulye, baharat, makarna, kek karışımı, kurutulmuş hayvan yemi, kuru çiçekler, çikolata, fındık, tohumlar ve hatta kurutulmuş müze örnekleri gibi depolanmış tahıl ürünlerine saldırırlar ve beslenirler.
      Kırmızı un böceği alerjik bir yanıt ortaya çıkarabilir, ancak hastalık yaydığı ve bir ev veya mobilya yapısına zarar verip vermediği bilinmemektedir. Bu böcekler, evde ve marketlerde depolanan ürünlerin en önemli iki zararlılarıdır. Karışık un biti, ilk bakışta kırmızı un bitine çok benzer olduğu için kimliği hakkında kafa karışıklığı nedeniyle bu ismi almıştır.
       
       

      Şekil 1. Bir yetişkin kırmızı un biti, Tribolium castaneum(solda)
       ve bir yetişkin karışık un biti, Tribolium confusum(sağda).
       
      Dağılım
      Kırmızı Un Biti : Hint-Avustralya kökenlidir ve ılıman bölgelerde bulunur, ancak soğuktan korunan yerlerde kışın hayatta kalabilir.
      Karışık Un Biti : Başlangıçta Afrika kökenli karışık un biti, dünyanın daha soğuk iklimlerinde farklı bir dağılıma sahiptir.
      Tanımlama ve Yaşam Döngüsü
      Bu böcekler, yaklaşık 3 mm uzunluğunda küçücük olsalar da, yetişkinler uzun ömürlüdür ve üç yıldan fazla yaşayabilirler.
       

      Şekil 2. Mısır taneleri üstünde gösterilen karışık un biti, (Tribolium confusum)
       
       
      Kırmızı unu biti kırmızımsı-kahverengidir ve antenleri üç bölümlü bir grupla son bulur. Şaşkın un böceği aynı renk olmasına karşın, anten ucu dört bölümden oluşan grupla son bulur.
       
       
       

      Şekil 3. Yetişkin kırmızı un bitinin (Tribolium castaneum) üç bölümlü anteni ve
      yetişkin bir karışık un bitinin (Tribolium confusum) dört bölümlü anteni.
       
       
      Kırmızı un böceğinin başı yukarıdan görülebilir, gagası yoktur ve toraks hafif kıvrımlı taraflara sahiptir. Şaşkın un böceği benzerdir, ancak toraksın kenarları daha paraleldir.
       
       

      Şekil 4. Kırmızı un biti (solda), Tribolium castaneum ve karışık un biti (sağda), Tribolium confusum
      yetişkinlerinin karşılaştırması. Kırmızı un bitinin anteni 3 bölümlü bir kulübün
      ucunda sona eriyor ve toraksın kenarları hafifçe kıvrılıyor. Şaşkın un bitinin
      antenleri üzerinde belirgin bir gruba sahip değildir ve toraksın kenarları daha düzgündür.
       
       
       
      Kırmızı ve karışık un böcekleri aynı ortamda yaşar ve kaynaklar için rekabet ederler. Kırmızı un böceği özellikle bir fırtınadan önce uçabilir, ancak karışık un böceği uçmaz. Her iki türden yumurta, larva ve pupa birbirine çok benzer ve benzer ortamlarda bulunur. Yumurtalar beyaz, mikroskobik ve genellikle yüzeylerine yapışmış un parçalarına sahiptir. İnce larvalar kremsi sarı renkte açık kahverengidir. Son vücut segmentinde iki siyah sivri çıkıntısı bulunur.
       
       

      Şekil 5. Un bitinin Larvası
       
       
      Bu böcekler yıl boyunca sıcak bölgelerde üreyebilir. Yaşam döngüsü 40 ila 90 gün sürer ve yetişkinler üç yıl yaşayabilir. Yaşam döngüsünün tüm biçimleri(yumurta, larva, pupa...) aynı zamanda istila edilmiş tahıl ürünlerinde bulunabilir.
       
       

      Şekil 6. Un bitinin yaşam döngüsü
       
       
      Alışkanlıklar
      Un bitleri, istila edilmiş tahılda çok sayıda mevcut olabilir. Yetişkinler ışığa çekilir, ancak rahatsız ettikleri zaman saklanırlar.Tipik olarak, bu böcekler yalnızca istila edilmiş tahıl ürünlerinde değil, aynı zamanda hububatın döküldüğü çatlaklarda da bulunabilir. Yüksek nem içeriğine sahip tanelere çekilirler ve istila ettikleri tahıllara gri tonlamaya neden olabilirler. Böcekler rahatsız edici bir koku verirler ve mevcudiyetleri tahıldaki küf gelişimini destekler.
       
      Başa Çıkma Yolu
      Bir istilayı bitirmenin ilk adımı, istilanın kaynağını bulmak ve ve ortadan kaldırmaktır. Un bitleri, en küçük tahıl parçalarıyla bile besleyebilir ve hayatta kalabilir, bu nedenle temizlik, bu zararlıları kontrol etmenin önemli bir parçasıdır. Kaynağı bulmaya çalışırken, kuru evcil hayvan yemi, kuru çiçekler, kuruyemiş, kuşburnu ve tüm tahıl ürünleri de dahil olmak üzere tüm olası gıda maddelerini dikkatle aradığınızdan emin olun. "Sızan paketler" aradığınızdan emin olun. Bir paketten dökülen küçük parçalar ya da tahıllar, genellikle bir istilanın var olduğuna dair bir işarettir.  İstila edilmiş tüm malzemeleri aldığınızdan emin olun ve malzemeyi mühürlü bir torbaya yerleştirerek, dış çöp konteynerına atın. İstenilen malzemeyi dört ila beş gün boyunca bir dondurucuya da yerleştirebilirsiniz bu da bir yöntemdir.
       
      Bu böceklerin kiler dışındaki alanlarda bulunabileceğini unutmayın. Baharatları, evcil hayvan yiyeceklerini ve çiçek aranjmanlarını kontrol ettiğinizden emin olun. Ayrıca, mobilya veya doldurulmuş hayvanlarda bu böceklerin beslenebileceği doğal ürünler olabileceğini unutmayın. Ayrıca, buzdolabının, sobanın, ocağın vb. altına dökülen yiyecekler olup olmadığını kontrol edin.Bu böcekler çok küçük yiyecek parçalarını bulabilirler.
      İstila edilmiş malzemenin tamamı temizlendikten sonra, istila çevresindeki alanın vakumlandığından ve temizlendiğinden emin olun. Duvar kağıdınız varsa, onu çıkarıp, sabun ve sıcak su ile iyice temizleyin ve yeni kağıtla değiştirin. Herhangi bir yerin çatlaklarına dikkat ettiğinizden emin olun. Yeniden istilayı önlemek için tüm hububat ürünleri, sıkı geçme kapaklı kaplarda veya dondurucuda saklanmalıdır. Ayrıca istilanın nereden geldiğini de düşünün. Aynı yerden istila edilmiş tahıl ürünlerini satın alarak yeniden istila edilebilecek olmanız muhtemeldir. Alışveriş yaparken, bu "sızan paketleri" arayın. Bir böcek istilasından şüphelenirseniz, ürünü satın almayın.
       
       
          Referanslar
       
      Alanko K, Tuomi T, Vanhanen M, Pajari-Backas M, Kanerva L, Havu K, Saarinen K, Bruynzeel DP. 2000. Occupational IgE-mediated allergy to Tribolium confusum (confused flour beetle) Allergy 55: 879-882.
      Anonymous. 1986. Stored-Grain Insects U.S.D.A. Agricultural Handbook 500.
      Arbogast RT, Kendra PE, Mankin RW, McGovern JE. 2000. Monitoring insect pests in retail stores by trapping and spatial analysis. Journal of Economic Entomology 93: 1531-1542.
      Bousquet Y. 1990. Beetles associated with stored products in Canada. Canadian Government Publishing Centre, Ottawa 189-192.
      Cotton RT. 1950. Insect damage to stored grain and its prevention. Pest Control 18: 8-10.
      Granousky TA. 1997. Stored Product Pests. In Handbook of Pest Control, 8th Ed. Hedges SA, Moreland D (editors). Mallis Handbook and Technical Training Company. pp. 635-728.
      Hinton HE. 1948. A synopsis of the genus Tribolium Macleay, with some remarks on the evolution of its species-groups (Coleoptera: Tenebrionidae). Bulletin of Entomological Research 39: 13-55.
      Koehler PG. (April 2003). Pantry and Stored Food Pests. EDIS. http://edis.ifas.ufl.edu/IG095 (27 May 2003).
      Ryan MF, Park T, Mertz DB. 1970. Flour beetles: responses to extracts of their own pupae. Science 170: 178-180.
      Smith EH, Whitman RC. 1992. Field Guide to Structural Pests. National Pest Management Association, Dunn Loring, VA.
      Tripathi AK, Prajapati V, Aggarwal KK, Kumar S. 2001. Toxicity, feeding deterrence, and effect of activity of 1,8,-Cineole from Artemisia annua on progeny production of Tribolium castaneum (Coleoptera: Tenebrionidae). Journal of Economic Entomology 94: 979-983.
      Via S. 1999. Cannibalism facilitates the use of a novel environment in the flour beetle, Tribolium castaneum. Heredity 82: 267-275.
      Walter VE. 1990. Stored product pests. In Handbook of Pest Control Story K, Moreland D. (editors). Franzak & Foster Co., Cleveland, OH. pp. 526-529.
      Weston PA, Rattlingourd PL. 2000. Progeny production by Tribolium castaneum (Coleoptera: Tenebrionidae) and Oryzaephilus surinamensis (Coleoptera: Silvanidae) on maize previously infested by Sitotroga cerealla(Lepidoptera: Gelechiidae) Journal of Economic Entomology 93: 533-536.
      Willis ER, Roth LM. 1950. The attraction of Tribolium castaneum to flour. Journal of Economic Entomology 43: 927.  
       
      Çevirisi ve araştırması tarafımdan yapılmıştır. izinsiz kopyalanamaz. !

Copyright © 2013 Reptula.com Tüm hakları saklıdır.


5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@reptula.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

×