Jump to content
FiiQZ

Kraliçe Mi?

Önerilen İletiler

Dışarıda bi karınca buldum vücudu kraliçeye aşırı derecede benziyo ama aynı zamanda boyutu çok küçük bu kraliçe mi? db1b26b96bbd5afc4f848735b55ee973.jpg

Kraliçeye benziyor daha yakından fotoğraf atabilir misiniz?

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

üstünde kanat yaraları gördüm belki kanadı kopmuş bir prens olabilceği aklıma geldi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

o da olabilir biraz önce inceledim bişeye dokunurken antenlerini hafiften kırıyo ama yürürken dümdüz garip bir şey

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

b57c6dd6fe09fd9ae887cc3f18807e35.jpg
ARKADAŞLAR HAYATIMDA HİÇ BU KADAR KÜÇÜK Bİ KRALİÇE GÖRMEMİŞTİM GÖRECEĞİMİ DE TAHMİN ETMİYORDUM AÇIKÇASI. BU GÜN BAKTIĞIMDA KRALİÇEM YUMURTLAMIŞTI VE YUMURTALARIYLA İLGLENİYODU CİDDEN GARİP BİR ŞEY. sizce türü nedir? :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
b57c6dd6fe09fd9ae887cc3f18807e35.jpg
ARKADAŞLAR HAYATIMDA HİÇ BU KADAR KÜÇÜK Bİ KRALİÇE GÖRMEMİŞTİM GÖRECEĞİMİ DE TAHMİN ETMİYORDUM AÇIKÇASI. BU GÜN BAKTIĞIMDA KRALİÇEM YUMURTLAMIŞTI VE YUMURTALARIYLA İLGLENİYODU CİDDEN GARİP BİR ŞEY. sizce türü nedir? smile.png

Türünü bilmiyorum ama çok daha küçük türler var. bende dün dolaşırken uçlu kalem ucu kadar hatta daha küçük, nerdeyse milimlik kraliçeler gördüm. Kaldırım üzerinde dolaşıyorlardı. Her boyutta olabiliyor yani karıncalar

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Arkadaslar bugun yolda yururken kanadi var fakat ucamayan bi kralice gordum aldim fest tupune koydum ancak herseyi uyuyor kralice tarifine  yuva agzinda da bulmadim ama kanatlari sanki kuculmus yenilmis gibi sizce ciftlesme ucusundan inmis midir?

1591100355613-105924384.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

kraliçenin döllü olduğunu anlamanın tek bi yolu var. test tüpünde 1-2 hafta bekletirsin eğer yumurtalarını bir arada toplayıp besliyorsa ve bakıyorsa o kraliçe döllüdür fakat yumurtaları test tüpünün içinde dağınık şekildeyse ve kraliçe yumurtalarıyla alakadar değilse o kraliçe dölsüzdür bizzat kendim test edip gördüm.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Arkadaslar bugun yolda yururken kanadi var fakat ucamayan bi kralice gordum aldim fest tupune koydum ancak herseyi uyuyor kralice tarifine  yuva agzinda da bulmadim ama kanatlari sanki kuculmus yenilmis gibi sizce ciftlesme ucusundan inmis midir?
1591100355613-105924384.thumb.jpg.a8380d0876e40c6df425ca258e70a389.jpg
Test tüpü hazırlamayı biliyorsundur diye umuyorum bilmiyorsan internette yapılışları var. (Normal su ile hazırlanıyor) kraliçeyi test tüpüne koy bir hafta karanlık bir yerde kalsın hiç rahatsız etme. Yumurtlamışsa veya kanat dökmüşse döllenmiştir. Genelde zaten bikaç gün içerisinde yumurtlar döllenmiş kraliçe. Döllenmemişler yumurtlamaz, kanat da dökmez. O zaman doğaya salabilirsin bir işine yaramaz. Alttaki karıncanın cinsi de cataglyphis olması lazım. alt türlere pek hakim değilim ama nodus olabilir. Deve karıncası felan da deniyor sanırım. Bakımı zor bir türdür. Benim de istediğim bir tür kendisi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

kanka benim bildiğim ve gözlemlediğim kadarıyla döllenmemiş yumurtalar prens oluyo çünkü geçen sene başıma geldi test tüpüne deney amaçlı yuvadan yeni çıkmış kanatlı bi kraliçe koydum ve yumurtaları prens olarak bana geri döndü

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
kanka benim bildiğim ve gözlemlediğim kadarıyla döllenmemiş yumurtalar prens oluyo çünkü geçen sene başıma geldi test tüpüne deney amaçlı yuvadan yeni çıkmış kanatlı bi kraliçe koydum ve yumurtaları prens olarak bana geri döndü

Tabiki, erkekler partenogenezle üretiliyor. Döllenmiş döllenmemiş bütün kraliçelerin erkek üretme yeteneği var. Ama bir hafta içinde kolay kolay partenogenez için yumurtlamazlar. Baya bir döllenmemiş kraliçeyle denedim bir hafta içinde yumurtlayan görmedim. Döllenmişler ise 3-4 gün içinde birsürü yumurta bırakıp varsa kanatlarını koparıyorlar.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.