Jump to content
Secox

Acilll Yardim Lütfen Dil Enfeksiyonu

Önerilen İletiler

MertEfe, 11 dakika önce yazdı:

Not : görsel canlıyı bırakmadan yanlış hatırlamıyorsam 1 gün önce çekildi biraz kilo alınca Mersin/Kuyuluk ormanına bırakılmıştır.

Size sonuna kadar katılıyorum sizde doğru olanı yapmışsınız lakin siz sağlıklı bir hayvanı sağlıklı bi şekilde saldınız... Benim sorum bunu nasıl iyi edelim de salalım doğaya size de iyi akşamlar.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

2 gün olduysa sizden kaynaklı olmayabilir durum. Ama yukarıda bahsettiklerim maalesef gerçekler. Ben iyi yapmışsınız veya kötü yapmışsınız demedim. Kısa süreli de misafir edecekseniz ekipmanları tam, kalsiyum vitamin ilaveli yemler ile beslemelisiniz. Ama dil hep dışarıda ise muhtemelen bir kaç güne kuruyup düşecektir. Ya da bir veteriner vasıtası ile alınması gerekecektir. Çok yapılabilecek birşey yok dil ile ilgili. Video vs atma şansınız var mı?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
CyBeRr, 3 dakika önce yazdı:

2 gün olduysa sizden kaynaklı olmayabilir durum. Ama yukarıda bahsettiklerim maalesef gerçekler. Ben iyi yapmışsınız veya kötü yapmışsınız demedim. Kısa süreli de misafir edecekseniz ekipmanları tam, kalsiyum vitamin ilaveli yemler ile beslemelisiniz. Ama dil hep dışarıda ise muhtemelen bir kaç güne kuruyup düşecektir. Ya da bir veteriner vasıtası ile alınması gerekecektir. Çok yapılabilecek birşey yok dil ile ilgili. Video vs atma şansınız var mı?

Kuruyup düşmemesi için devamlı su ve veterinerin verdiği spreyi sıkıyorum. Video yarın atarım. Kısa süreli misafir etmeme rağmen bütün gerekli malzemeleri sipariş ettim ısıtıcı lamba Uvb termometre nem ölçer çekirge ve Morio..  Elime ulaşması 1 2 günü alacak yemlerim  var sadece ben öldürüp ağzına bırakıyorum o şekilde besleniyor şu durumda.. Eminim ki dışarı bıraksam avlanamayacak ve ısrarla doğal ortama bırak diyen arkadaşlar şu halde bıraksam ölümünü hızlandırmış olacağım...

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
CyBeRr, 6 saat önce yazdı:

Evet bu şekilde bırakırsanız yaşaması çok zor olacaktır. Şehir neresi peki? İstanbul ise veteriner hekim önerebilirim 

Antalya hocam 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
bartusen, 26 dakika önce yazdı:

bence bukadar çok bukalemun beslemek istiyorsanız akdeniz değil yemen bukalemunu beslemenizi tavsiye ederim

Hocam beslemek değil amacım tedavisini yapıp doğaya salmak. Bu nedenle postu açtım nasıl bir an önce sağlığına kavuştururum diye yardım istiyorum 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İyi niyetinizden zerre şüphe yok. Doğup büyüdüğü ormanda direk güneş ışınlarıyla kendine gelme, tekrar beslenmeye başlama ihtimali daha yüksek. Dediğiniz gibi biri almış, bakamayınca yol kenarına bırakmış olabilir. Refleks olarak o halini görünce büyük ihtimalle bende alabilirdim. Konuya yorum yapan arkadaşlar tecrübeli kişiler, kulak vermenizi öneririm. Neden niçin alındığından çok şu an en doğrusu ne ona odaklanmanın daha doğru olduğunu düşünüyorum.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Secox, 23 saat önce yazdı:

2 gün oldu büyük bi 10 lt su şişesi kesip içine dal ve ağaç parçaları koydum hemen çekirge ve un kurdu ile besledim dediğim gibi biraz kendine gelince amacım doğaya salmaktı ama durumu böyle olunca bende sağlığına kavuştuktan sonra bırakmayı düşünüyorum. Söyleyin bana bunun neresinde zararlı bi hareket var??? Ben onu sıcak asfaltın üzerinde takla atarken sıcaktan heryeri yanarken gidip aldım ve çok halsiz di. Araştırdım Sprey le dallara su sıkarak su ihtiyacını karşıladım. Öyle körü körüne bakmadım yani. Ama hal bu olunca eminim  sizde onu bu halde doğaya salmazdınız...

Keşke yolun kenarına bıraksaydın...

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Wendora35, 9 saat önce yazdı:

Keşke yolun kenarına bıraksaydın...

Çarpılıp hemen ölseydi değil  mi??? Gerçekten bu şekilde olaya yaklaşıyorsunuz ya diyecek bişey bulamıyorum sizlere. Ben nasıl iyi ederim diye çırpınırken sırf burdaki arkadaşların baskısı yüzünden götürüp bıraktım o hayvan tedavi olmadan doğaya salındı sayenizde vebali sizin.... Bu yorumum herkes için geçerli değildir bunu da belirteyim.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Dilini içeri sokabiliyor muydu peki bıraktığınızda?

Şöyle bir durum da olabilir belli yaştan sonra dil kasları yeterince sağlam çalışmayabiliyor o yüzden dilini hiç kullanamayan veya alınması gereken bukalemunlar olabiliyor.

Bunlarda avlanma tabi normale göre biraz daha zor da olsa kendi bu eksikliğini farkedip avına daha yakından yaklaşarak bir sakallı ejder veya gecko gibi direkt yakalama yoluyla erişebilir.

Secox, 3 saat önce yazdı:

Çarpılıp hemen ölseydi değil  mi??? Gerçekten bu şekilde olaya yaklaşıyorsunuz ya diyecek bişey bulamıyorum sizlere. Ben nasıl iyi ederim diye çırpınırken sırf burdaki arkadaşların baskısı yüzünden götürüp bıraktım o hayvan tedavi olmadan doğaya salındı sayenizde vebali sizin.... Bu yorumum herkes için geçerli değildir bunu da belirteyim.

Sizde kalsaydı da maalesef tedavi için yapılabilecek pek birşey yoktu. @TUCO REPTILES'ın dediği gibi belki de uzun süre evde hapis edilip böyle bir sorunu oluştuğunda da kendi haline bırakmak için doğaya salınmış olabilir. O kadar uğraşsak da bilgilendirmeye ve anlatmaya hala Türkiye'de bu konuda -belki de- en çok işkence çeken canlı olma ünvanını elinde tutuyor Akdeniz bukalemunları. Umarım bu durum değişir ileride.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
CyBeRr, 16 dakika önce yazdı:

Dilini içeri sokabiliyor muydu peki bıraktığınızda?

Şöyle bir durum da olabilir belli yaştan sonra dil kasları yeterince sağlam çalışmayabiliyor o yüzden dilini hiç kullanamayan veya alınması gereken bukalemunlar olabiliyor.

Bunlarda avlanma tabi normale göre biraz daha zor da olsa kendi bu eksikliğini farkedip avına daha yakından yaklaşarak bir sakallı ejder veya gecko gibi direkt yakalama yoluyla erişebilir.

Sizde kalsaydı da maalesef tedavi için yapılabilecek pek birşey yoktu. @TUCO REPTILES'ın dediği gibi belki de uzun süre evde hapis edilip böyle bir sorunu oluştuğunda da kendi haline bırakmak için doğaya salınmış olabilir. O kadar uğraşsak da bilgilendirmeye ve anlatmaya hala Türkiye'de bu konuda -belki de- en çok işkence çeken canlı olma ünvanını elinde tutuyor Akdeniz bukalemunları. Umarım bu durum değişir ileride.

Keşke herkes sizin gibi yapıcı yaklaşsa bu konu hakkında. Evet insan olarak alıp tedavi etmek iyi niyet göstergesi ben hayvanı bulduğumda da dili dışardaydı ben çarpıldıgını ya da sıcaktan öyle olduğunu düşündüm sonuçta sıcacık asfaltın üstünde sırtüstü dönüp duruyordu. Umarım başarır...

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Secox, 4 saat önce yazdı:

Keşke herkes sizin gibi yapıcı yaklaşsa bu konu hakkında. Evet insan olarak alıp tedavi etmek iyi niyet göstergesi ben hayvanı bulduğumda da dili dışardaydı ben çarpıldıgını ya da sıcaktan öyle olduğunu düşündüm sonuçta sıcacık asfaltın üstünde sırtüstü dönüp duruyordu. Umarım başarır...

Uslup farklı olsa da herkes aynı duyguları besliyor. Doğru harekete yönlendirmeye çalışmalarının sebebi de şu; bugün belki bir bukalemun hayatına mal olur fakat yapılan doğru hareket "haa bak yapılabiliyomuş" algısını yıkarak yarın yüzlercesinin doğadan alıkonulmasına engel olur. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Venom, 17 saat önce yazdı:

Uslup farklı olsa da herkes aynı duyguları besliyor. Doğru harekete yönlendirmeye çalışmalarının sebebi de şu; bugün belki bir bukalemun hayatına mal olur fakat yapılan doğru hareket "haa bak yapılabiliyomuş" algısını yıkarak yarın yüzlercesinin doğadan alıkonulmasına engel olur. 

Kesinlikle size katılıyorum ve bu hayvanlar en çok doğaya yakışıyor. Lakin insan yüreği onu o halde yolun ortasında nereye gideceğini bilmeden yaralı halde acı çekerken görünce bırakamıyor.. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

Copyright © 2013 Reptula.com Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@reptula.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.