Jump to content

Canlılar Neden Bu Kadar Pahalı?

Önerilen İletiler

Bir adult tarantula için bir yılda 100 tllik yem gitmiş midir? Sanmıyorum bile peki neden 400 tlden aşağı da adult tarantula yok? 

Adult leopard geckolarda da durum aynı. 600 TL'den aşağı canlı yok.

Hele Snake'leri hiç anlamıyorum. Türkiye'de o kadar snake üreticisi olmasına rağmen 1000 TL'nin altında nasıl Ball Pyhton olmaz?

Dun yurtdışında yaşayan bir arkadaşın videosuny izledim, küçük bir arkadaşımız, çok küçük miktarda parayla 20'ye yakın adult-subadult-sling karışık tarantula almış.

Türkiye'de ki fiyatların bu kadar yüksek olmasına mantıklı bir açıklama bulamıyorum, hobi adı altında ticaret dönüyorsa, biz de ona göre tavır alalım fakat tanıdığım iki üç kişi dışında pek de hobi sayan yok gibi. 

tarihinde Blank tarafından düzenlendi
  • Like 1
  • Thanks 3

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

En büyük nedenlerden biri ülkemizde yasal olmaması, üretim için ithal olarak getirilen anaçların dolar kurundan dolayı yüksek fiyatlarda olması yetişkinliğe geç ulaşmaları ve ülkemizde hobinin çok yaygın olmaması buna benzer birçok durum.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ve üreticilerin, fiyatlarını yüksek fiyatlı satış yapan üreticilere yakın tutmasıda artışa neden oluyor, üretici sayısının az olmasıda eklenebilir

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Bino007, Şimdi yazdı:

En büyük nedenlerden biri ülkemizde yasal olmaması, üretim için ithal olarak getirilen anaçların dolar kurundan dolayı yüksek fiyatlarda olması yetişkinliğe geç ulaşmaları ve ülkemizde hobinin çok yaygın olmaması buna benzer birçok durum.

Yurt dışından getirilen '1000' dolar olmasa bile, 1000 dolar kabul etmek istediğim pyhtonun en az 6 canlısı sağlıklı çıkıyor. Kaldı ki artık Türkiye'de, yurt dışından getirilmeye gerek duyulmayacak kadar pyhton, corn var. Hala mantıklı bir sebep gibi gelmiyor bu.

Yasal olsa değişen ne olacak? 400+KDV falan yazılacak gibi geliyor. Belki yasal olsa üretim bir tık daha fazla artar ama ilgi duymayan insan, yasal olsa dahi ilgi duymaz bu canlılara ve yine toplumun ufak bir parçasının ellerinde ürerler. Legal veya illegal cevabı kendi ufak topluluğumuzda biçtiğimiz fiyatları malesef ki bana açıklıyormuş gibi gözükmüyor.

Hobinin çok yaygın olmaması konusunda açıklama yaptım;

Geç olgunluğa erişmesi de pek bir şey açıklıyormuş gibi gelmiyor çünkü bu hobi ise, kimse kar amacı gütmüyorsa ben subadult bir tarantulayı adult hale gelene kadar bakıyorsam, geç olgunluğa erişmesi, fiyat bazında fark yaratmamalı.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

O zaman şöyle açıklayayım adı üstünde 'hobi' keyfi amaçlı yapılan birşey zorunluluk yok çoğu hobide olduğu gibi buda ister istemez pahalı dünyanın neresinde olursa olsun diğer canlılarla kıyaslandığında pahalı, serbest piyasada olunca maalesef fiyatları düşürmek tek kişiyle olmuyor uyguna alan daha pahalıya satmak istiyor bu sorun hiçbir zaman çözülmedi çözülmeyecekte yani çokta mantıklı bir açıklaması yok, sizin mantığınızla düşünecek olursak, anacın parası çıktıktan sonra diğer yavruları ücretsiz dağıtmak gibi birşey oluyor bu. Bu davranışı herkes uygulamadığı zaman sorun olur her sektörde olduğu gibi 1000tl ye alınan bir anacın yavrusunu 100tl ye satacak o parayla başkasından canlı bulamayınca ne olacak peki? Birde son olarak al satçı tükenmediği sürece bu dediğiniz çok zor yani baştada dediğim gibi pahalı bir hobi mecburen parası olan yapıyor hobiler hep böyledir.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Bino007, 17 dakika önce yazdı:

O zaman şöyle açıklayayım adı üstünde 'hobi' keyfi amaçlı yapılan birşey zorunluluk yok çoğu hobide olduğu gibi buda ister istemez pahalı dünyanın neresinde olursa olsun diğer canlılarla kıyaslandığında pahalı, serbest piyasada olunca maalesef fiyatları düşürmek tek kişiyle olmuyor uyguna alan daha pahalıya satmak istiyor bu sorun hiçbir zaman çözülmedi çözülmeyecekte yani çokta mantıklı bir açıklaması yok, sizin mantığınızla düşünecek olursak, anacın parası çıktıktan sonra diğer yavruları ücretsiz dağıtmak gibi birşey oluyor bu. Bu davranışı herkes uygulamadığı zaman sorun olur her sektörde olduğu gibi 1000tl ye alınan bir anacın yavrusunu 100tl ye satacak o parayla başkasından anaç bulamayınca ne olacak peki? Birde son olarak al satçı tükenmediği sürece bu dediğiniz çok zor yani baştada dediğim gibi pahalı bir hobi mecburen parası olan yapıyor hobiler hep böyledir.

Dediklerinize kesinlikle katıldığım noktalar var lakin hobinin pahalılığı zaten terraryumlarla, yağmurlama sistemleriyle, timerlarla ödeniyor. Hobinin yaygın olduğu toplumlarda da pahalı kısım bu kısım. Bizde üstüne canlı da pahalı. Tekrardan, bahsettiğiniz gibi al-satcılar olduğu sürece bu böyle devam edecek. 

Kısacası hobinin pahalılığı zaten hissediliyor, en azından hissedilmesini düşündüğüm alanda.

Üretilen yavrunun bedava verilmesi de asla sözkonusu olmamalı. Birincisi; bu canlının ihtiyaçları karşılanmadan sahip olunmaya, ikincisi üretim maliyetinin karşılanmamasına tekabül ediyor. Ama yine de hala görüşlerimin arkasındayım çünkü 1000 TL'ye, bu kadar yaygın olmasına rağmen Pyhton olmamalı.

Anaç konusuna gelince, eğer kar güdülmese ya da al satcılar olmasa bence üreticilere anaç her türlü bulunur. 

Bu arada; fiyatların düşük olması üretim sayısını da arttıracağı için otomatik olarak zaten bizim toplumumuzda canlıların sayısı artacak. Kendimden örnek vermem gerekirse, leopard geckom var ve bu ocak gibi çiftleşmeye hazır olacak fakat ben ona bir erkek gecko daha satın alamam çünkü gecko fiyatı, hem terraryum hem de yem masrafından çok daha pahalı. Fakat, eğer bu fiyat düşük olsaydı, ben ve benim gibi pek çok kişi de üretim yapabilir, böylelikle canlı sayısı da artardı.

Sizi de anladığımı söyleyerek fakat açıklamalar yeterli / mantıklı gelmediğinden dolayı maalesef size katılamıyorum. Teşekkür ederim zaman ayırıp, açıklamaya çalıştığınız için dostum.

tarihinde Blank tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Blank, 1 saat önce yazdı:

Dediklerinize kesinlikle katıldığım noktalar var lakin hobinin pahalılığı zaten terraryumlarla, yağmurlama sistemleriyle, timerlarla ödeniyor. Hobinin yaygın olduğu toplumlarda da pahalı kısım bu kısım. Bizde üstüne canlı da pahalı. Tekrardan, bahsettiğiniz gibi al-satcılar olduğu sürece bu böyle devam edecek. 

Kısacası hobinin pahalılığı zaten hissediliyor, en azından hissedilmesini düşündüğüm alanda.

Üretilen yavrunun bedava verilmesi de asla sözkonusu olmamalı. Birincisi; bu canlının ihtiyaçları karşılanmadan sahip olunmaya, ikincisi üretim maliyetinin karşılanmamasına tekabül ediyor. Ama yine de hala görüşlerimin arkasındayım çünkü 1000 TL'ye, bu kadar yaygın olmasına rağmen Pyhton olmamalı.

Anaç konusuna gelince, eğer kar güdülmese ya da al satcılar olmasa bence üreticilere anaç her türlü bulunur. 

Bu arada; fiyatların düşük olması üretim sayısını da arttıracağı için otomatik olarak zaten bizim toplumumuzda canlıların sayısı artacak. Kendimden örnek vermem gerekirse, leopard geckom var ve bu ocak gibi çiftleşmeye hazır olacak fakat ben ona bir erkek gecko daha satın alamam çünkü gecko fiyatı, hem terraryum hem de yem masrafından çok daha pahalı. Fakat, eğer bu fiyat düşük olsaydı, ben ve benim gibi pek çok kişi de üretim yapabilir, böylelikle canlı sayısı da artardı.

Sizi de anladığımı söyleyerek fakat açıklamalar yeterli / mantıklı gelmediğinden dolayı maalesef size katılamıyorum. Teşekkür ederim zaman ayırıp, açıklamaya çalıştığınız için dostum.

Teraryumlar ve diğer malzemeler dediğiniz gibi pahalı ancak bunun sadece üreticilere ve satıcılara yüklenerek canlının fiyatının düşürülmesiyle çözüleceğini düşünmek biraz haksızlık olur sonuçta canlı hayvan diğeri ise bir nesne çok fazla bir riski yok.

Bazı istisnalar dışında çoğu canlı yurtdışı fiyatlarındanda ucuz şuan sizin dediklerinize katılıyorum pahalı olanlarda var elbet hem al satçılık hemde bazı üreticilerin pahalı satışından kaynaklı öncesindede dediğim gibi serbest piyasa bu yüzden engel olmak zor

Üreticilere anaç bulma kısmına gelecek olursak yurtdışında morph a göre fiyat biçilir ülkemizde ne yazıkki durum pekte öyle değil üretici demek yavru alıp direk satmak değildir bunada değinmek istiyorum üretici üretimde işine yarayacak değerli morphları kendine ayırır kalanları ise satışa çıkarır. Kar güdülmeside gerekli bir durum çünkü üreticiler hep aynı morphlar üzerinden üretime devam etmek zorunda kalabilir ne kadarda yeterli desek şuan ülkede bulunan canlılar üretim için yeterli değil diğer ülkelerden çok gerideyiz, ithalatçılarında geliş fiyatından canlı getirecek hali olmayacağına göre buda anaçların ve yeni canlıların pahalı olmasına bir etken, yeni kan her zaman şart ben ülkedekilerle üretime devam ederim diye düşünürsek ebeveynlerini araştırmadan bu işe devam edersek bilinçsiz bir üretim oluşur türkiyedede genel anlamda durum bu dişi erkek varsa olay bitmiştir herkes için demiyorum tabiki buda satış için yapılan üretime giriyor.

Üretimin çok olması daha kötü durumları ortaya çıkarabilir az önce değindiğim gibi bilinçsiz üretim, üretim bir erkek bir dişi ile olacak iş değil bence

Yani fiyatlar konusunda her canlıda olmasada size katılıyorum bazı canlı türlerinde fiyatlar yüksek olabilir haklısınız o konuda.

• Like 3
  • Thanks 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Diğer canlıları bilmem ama tarantula fiyatlarının pahalı olduğunu düşünüyorum, slingleri 150 liraya bile satmak isteyenler oluyor, ha türü çok nadirse ve az yavru kurtarıliyosa fiyat ona göre olabilir, ama bu durum sanki bütün türlerde varmış gibi uçuk fiyatlar var.  ben 100-110 lira civarina sling boy tigrinawesseli aldim, bence buna bu fiyat değer çünkü çok güzel nadir bir tür, size en başta yaptigim masrafı söyleyeyim torf+un kurdu+teraryum+tarantula=150 ve  yaklaşık 5 aydir bakıyorum daha hiç masraf çıkmadı, un kurtlarını kendim uretiyorum. Allahtan @Stozenn

@Unicorn87 gibi ureticiler var hem cok guzel türler uretiyorlar hemde cok uygun fiyatlar. Böyle kişiler sayesinde hobi daha da yayılacak

tarihinde Eb.bh tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Blank, 7 saat önce yazdı:

Bir adult tarantula için bir yılda 100 tllik yem gitmiş midir? Sanmıyorum bile peki neden 400 tlden aşağı da adult tarantula yok? 

Adult leopard geckolarda da durum aynı. 600 TL'den aşağı canlı yok.

Hele Snake'leri hiç anlamıyorum. Türkiye'de o kadar snake üreticisi olmasına rağmen 1000 TL'nin altında nasıl Ball Pyhton olmaz?

Dun yurtdışında yaşayan bir arkadaşın videosuny izledim, küçük bir arkadaşımız, çok küçük miktarda parayla 20'ye yakın adult-subadult-sling karışık tarantula almış.

Türkiye'de ki fiyatların bu kadar yüksek olmasına mantıklı bir açıklama bulamıyorum, hobi adı altında ticaret dönüyorsa, biz de ona göre tavır alalım fakat tanıdığım iki üç kişi dışında pek de hobi sayan yok gibi. 

Yani haklısınız ama bence fiyatların yüksek tutulması iyi her gelen giden her canlıyı almaması gerekir.Şartları karşılayabilecek insanların alması daha iyi olur ve hevesle yani alayım çok tatlı paylaşayım diye alınacak canlılar değiler bu fiyatlar da bunu önlüyor bence ve bu hobiden ticaret yapılabileceğini düşünmüyorum çünkü ülkemizin durumu belli çok gelişmiş bir hobi değil yani bir insan geçimini bunla sağlayamaz. 

herkese keyifli hobiler

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Canlı fiyatları çok düşük olursa gelen geçen bir tane alıyım der bu yüzden çoğu canlı iyi bakılmaz bence canlıların fiyatlarının çok düşük olmaması gerekir. Bir insan verdiği canlıya ne kadar fazla para öderse canlıyı o kadar umursar.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ben konuya katılmıyorum

Yıllardır bu hobiye yolum bi şekilde kesişiyor

Zamanında 25 TL ye pamphobeteus platyomma aldığımı biliyorum eskiler belki bilir bitane Sven reyis vardı ondan

Gün geçtikçe ülkemizin halı kur farkı derken paramız oldukça değersizlesti

Dahada anlaşılır ve gündemden bı örnek vermemi isterseniz 

Araç piyasası gibi düşünebilirsiniz

Elde çok olan üretimi kolay türler yada fazla yavru veren türler uygun zaten adamlar daha ne yapsın murinus 15 TL pulchripes 25 TL ikiside keyif verecek türler gidip bi metallicayi bu fiyatlara kimse veremez leopard geckolar crestedlar beardlar aynı şekilde 300,400 aralığında bulabiliyorsun yeri geliyor 225 TL lere kadar leopard bulunabiliyor 

Ball phyton ve corn snake konusuna gelmiyorum bitek bunlarin çok ama cok pahali olduğunu düşünüyorum

Demek istedigim aslında şu hepimiz iyi bmw ye binmek isteriz ama maalesef Almanya'da değiliz ya paraya kiyip BMW ye binecegiz yada Tofaş alıp yolların yaşlı ve haşin çocukları olacağız 

Bu hobi pahalı bı hobi ufak tefek pazarlıklarla çoğu canlıyı hakkıyla alabilmek mümkün bence 

İyi hobiler dilerim

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

Copyright © 2013 Reptula.com Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@reptula.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.