

Moseleyyy
Members-
Content count
30 -
Joined
-
Last visited
Community Reputation
11 GoodAbout Moseleyyy
- Birthday 01/03/1996
Converted
-
Admin Teşekkürü
No
-
Hakkımda
True spiders&burrower tarantulas
Recent Profile Visitors
558 profile views
-
Kurtulma ihtimali çok düşük
-
Hobide yeri var hocam, Türkiye'de pek yaygın değil. Bende bir tane vardı, onu da sattım. Yazın ilgi olursa getirebiliriz, topluca:)
-
-
Latince ismi: Portia fimbriata Halk arasında ismi: Püsküllü zıplayan örümcek Gövde boyu:5.2-10.2mm Sıçrama mesafesi:150mm'ye ulaşır. Zehir seviyesi:2/5 Zorluk seviyesi:2/5 Sıcaklık:16-24 derece Nem:%60-80 Bu zıplayan örümceğin diğerlerinden farki ağaçların döküntüsü gibi gözükmesidir. Kamuflaj konusunda iyi olması, onu ilk bakışta bulmanızı zorlaştırıyor. Hareketleri yavaştır. Avı gördüğü takdirde ise değişir. Meyve sineği gibi canlılarla besleyebilirsiniz
-
Önceki sahibine ne ile beslediğini sordunuz mu? Alıştıklarinin dışına çıkılırsa yeme karşı tutumu değişebilir canlının. Sonuçta bu bir tarantula değil ki sadece his tüylerini kullansin
-
300 gr diye biliyorum ben de, hocam
-
Pacman'in çıkardığı ses yeter:)
-
B. hamorii bu hocam, daha çok sabretmeniz gerekecek:)
-
Büyüyüdukce utangaçlığı atar
-
Tarantulalarınız, özellik ile ağaç ve yer türleri ufak bir açıklık bulduğunda kaçabilir. Bu kaçış sonucunda bildiğiniz gibi Hayati organları taşıdığı abdomeni zarar görebilir. Arkadaşımın Car. versicoloru kaçış sırasında abdomenini yara etmiş, tabii korkmuş idi haliyle. Bu gibi durumlarda Urgo sprey yara bandı bulundurmamız gerekiyor. Canlıya zarar vermeden, strese sokmadan kolayca uygulanabilir bir maddedir. Abdomenin yara kısmından 10cm uzaktan sıkabilirsiniz. Kapanmadığını düşündüğünüz zaman 5dk sonra tekrar uygulayın. Kendi tecrübe ettiğim bir durumdur. Canlı şu an sağlıklı ve hâlâ ağaç tepelerinde:) Paylaşmadan önce izin alırsanız sevinirim, teşekkürler.
-
Bilimsel adı: Dysdera crocata Halk arasında adı: Tesbih böceği avcısı Bacak boyu: 11-14mm Gövde boyu: 4mm Zehir seviyesi: 1/5 Büyüme hızı: Yüksek Sefalothoraxları ve bacakları kırmızı, abdomeni ise bej rengindedir. Keliserlero ince ve eğimlidir. Avcılık konusunda ustalığını sergiler bunlar ile. Göz sayısı ise altıdır. Kış- ilkbahar arasında Sub veya adult hale geçer. Isırığı ise medikal açısından sorun teşkil etmez. Kurtlara pek ilgi göstermiyor. Diyetinde küçük hamam böcekleri veya çekirge kullanılması tavsiye edilir. Paylaşırken izin isterseniz sevinirim, teşekkürler.
-
Ortam ısısını düşürmek etkili oluyor
-
Bilimsel adı: Megadolomedes australianus Halk arasında adı: Balıkçı örümcek Gövde boyu: 25mm Bacak boyu: 140mm Zehir seviyesi: 2/5 Zorluk seviyesi: 6 Sıcaklık: 24 Nem:%60-70 Küçük havuz: Zorunlu Suyun üstünde yürüyen bu sevimli ufaklık, tabiatta ufak balıklar, suya düşen böcekler, iribaş(kurbağa evresi) tarzı canlılar ile beslenir. Dış görünüşleri siyah veya kırmızının karanlık tonlarına sahiptir. Bu güzel canlı, orta(Ne çok uzun/kısa) bir süre suyun altında kalıp yemi bekleyebilir. Avlanması için bir küçük havuz bulundurmak gerekir. Su oda sıcaklığında olması tavsiye olunur. Suya, tarsislerini sokar önce, hoşuna gitmesi durumunda metatarsileri de havuzla buluşur. Örümceğimizin hosuna gitmesi durumunda, yüzme eylemini sürdürür. Şu yüzeyine attığınız canlıyı, bir timsah gibi kapışını izleyin sonra. Paylaşım için izin isterseniz sevinirim, teşekkürler.
-
Bilimsel adı: Idiothele mira Halk arasında adı: Mavi ayaklı/botlu baboon Hayat tarzı: Tünelde kendiyle barışık Kategori: Eski dünya türü Bombalama tüyü: Bulunmamaktadır. Zehir seviyesi: 3/5 Gövde uzunluğu: male 2.5cm, female 4cm Bacak uzunluğu:7-8 Büyüme hızı: 4/5 Yaşam süresi: Dişiler 10-12 yıl, erkekler 3-4 yıl arası Davranış şekli: Rahatsız edildiğinde tüneline girme eğilimi gösterir, saklanacağı alan bulunmuyor ise tehdit pozisyonuna geçer sonra dişleri. Bakım zorluk seviyesi: 5/10 Bu tür 2010 yılında keşfedilmiş, trapdoor denen davranışı en güzel sergileyen türlerden biridir. Tarsus ve metatarsusları mavi renktedir, bu onu çizme giymiş sevimli bir tarantula yapmaktadır. Sevimli tabiri kullanılabilir çünkü erkek max 2.5, dişi ise 4cm gibi bir gövde uzunluğuna sahip oluyor. Bu yüzden bazen dwarf denen tabir ile anılmaktadır. Hoşuna giden; Sıcaklık aralığı: Gündüzleri 24-26, geceleri 16 derece Nem: %65-75 Substrat derinliği: Bacak uzunluğunun X2 katı Cins ve tür isimlerini parçalayıp incelersek, idiot-hele ve mira. Idiot kelimesi aptal, hele ise neredeye gibi bir anlam ifade ediyor. Yani Idiothele için şapşal gibi kulağa hoş bir şekilde ifade edebiliriz. Mira kelimesi ise harika anlamı taşıyor. "Harikulade şapşik" diyebiliriz gibi. Artıları: -Trapdoor taktiği konusunda uzman oluşu -Altın/kahverengi gövdesine has 8 çizme -İştahlı olması -Vizelerinize gece çalışıyor iseniz masanın bir köşesinde tıfıl tıfıl mavi çizmeli bir güzelliği görmek Eksileri: -Çizmesine nazar değmesin diye pek gözükmez size -Sabahları günaydın demez -Gece mesaisi sırasında sizin uyuyor olmanız -Endişeli olması Yazacaklarım, çizmeli tari için bu kadar. Başka bir sitede kullanılması için izin isterseniz sevinirim, teşekkürler.
- 1 reply
-
- 2
-
-
Yılan Türleri - Yaşam Süreleri - Zorluk Dereceleri Listesi
Moseleyyy replied to CyBeRr's topic in Yılan
Bush viper için orta seviye denmesine şaşırdım, zor diye düşünüyorum. Panzehirinin olmayışı, çok atak olmaları vs. bunlar önemli noktalar. ld50 oranı da yüksek diye biliyorum.
Copyright © 2013 Reptula.com Tüm hakları saklıdır.
5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@reptula.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.