-
Konuyu Görüntüleyenler 0 kullanıcı
Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
-
Etiket tabanlı benzer içerikler
-
Yazan: serifloyt
viyollerin üstünde hoplaya zıplaya gezdiklerini gördüğümde pek önemsememiştim ama
severek yaptığım hobiyi böceklerin uçmaya başlayıp eve yayılması sonucu bırakıyorum
-
Yazan: tarantula_Yusuf
İyi günler, geçenlerde internetten 500 adet adult larva un kurdu sipariş etmiştim. Canlı yem olarak kullanabileceğim canlım olmadığı için üretmeyi düşündüm. Site üzerinden hazır yataklıkta satın almıştım. Denk geldikçe havuç, ama çoğunlukla patates ile besledim. Un kurtları zamanla yavaş yavaş pupalara dönüşmeye başladı. Pupalarıda ayrı kaba aldım bende. Zamanla pupalarda yavaş yavaş böceğe dönüşmeye başladı. Böcekleri de ayrı kaba aldım. Aklımda birkaç soru ve sorun var. Sadece patates vermem bir sorun oluşturur mu? Günde yaklaşık olarak 2-3 adet ölü un kurdu çıkarıyorum, ölenler siyahlaşıp kuruyarak ölüyor genelde, sebebi ne olabilir? Un kurdu böcekleri henüz yeni böcek oldular biliyorum ama nedense sürekli ters dönüyorlar ve tek başlarına düzelemiyorlar, birde bazılarının bir ve ya birkaç bacağı eksik (dikkatli bakınca farkettim), sebebi ne olabilir, döngü sırasında dış müdahalede bulunmadım. Birde hesaplarıma göre hepsi böceğe dönüştüğünde elimde yaklaşık 300-350 böcek olacak, bunların üreme potansiyeli nedir, ayda kaç yavru alırım, onları da larvalar gibi patates, havuçla mı besliyeyim?
-
Yazan: Ardacan
evimde 2 koloni besliyorum 1. kolonimin suyu bitti transfer yapıcaktım fakat karıncalar aşırı hareketsiz ama yaşıyolar acaba kış uykusuna yatmış olabilirler mi? istanbulda yaşıyorum hava durumu 14 derece gösteriyo ev daha sıcaktır sıcaklığı ölçücek bi aletim olmadığı için tam sıcaklığı söyleyemiyorum fakat evin içi soğuk değil.Eğer kış uykusunu yattılarsa susuz bi şekilde havaların ısınmasınımı beklemeliyim veya haftada birkaç kere deney tüpünün içine sumu damlatmalıyım ya da transfermi denemeliyim?
2. kolonimin suyu var fakat pamukları sipsiyah oldu onun dışında bi sorunları yok 2 kolonimde lasius niger
karışık veya eksik anlatmış olabilirim eğer sorunuz varsa lütfen yazın cevap veririm lütfen yardım edin.
-
Yazan: tarantula_Yusuf
Un kurdu ve bufalo kurdu üretmek istiyorum. Elimde zaten bir tane l2 rosea var beslediğim. Un kurdu ve bufalo kurdunu üretmek için Ankara canlı yem den almayı düşünüyorum. Üretmek için pupa halini mi almalıyım yoksa böcek halini mi? Kaçar tane almalıyım? Böcek halini alırsam yaşlı gelme olasılığı var mı? Böcek halleri kaç ay yaşar normalde, pupa mı böcek mi almak daha mantıklı, başka önerdiğiniz site var mı?