Leopard Gecko Cinsiyet Ayrımında Yardımcı Olur Musunuz?
Oluşturan:
geckomari, in Diğer Geckolar
-
Konuyu Görüntüleyenler 0 kullanıcı
Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
-
Etiket tabanlı benzer içerikler
-
Yazan: Eymen SAMUR
öncelikle ben leopard gecko sahiplenmek istiyorum ama ailem izin vermiyor yaşım 13 14 olacağım şu anda bu hayvanı alabilecek olsam yavu mu almalıyım yetişkin mi korkularımdan biri canlı yemler dökülüp etrafa saçılırsa veya evde bir problem açarsa diye korkuyorum ve dişi ile erkek arasında ne gibi farklılıklar var erkek mi daha uysal yoksa dişi mi veya öyle bir durum yok mu bir de hangi morfu tercih etmeliyim galiba boşa heves yapıyorum ailem izin vermeyecek gibi ama olsun
-
Yazan: Günah Keçisi
Yöntem#1 : Kabuk
Tarantulaların kabuğu cinsiyet tayininde en iyi ve en kesin yöntemdir.
Eğer tarantulanızın epigynum* bölgesi resimdeki gibi pürüzsüzse tarantulanız erkek, eğer dışta rahim ve spermatheca görünüyorsa resimdeki gibi tarantulanız dişidir.
*Epigynum : genital bölge
**Spermatheca : kese
Her tarantu türünün spermatheca, yani kesesi farklıdır. Gelin bir de onlara bakalım :dogy:
Yöntem#2 : Ventral*
Ventral yolla cinsiyet tespiti için tarantulanın alt, karın bölgesindeki yarığa odaklanılır. Lakin bu yol tam yetişkin olmayan tarantulalarda yanılcı olabilir.
Yukarıdaki fotoğraf yetişkin bir Lasiodora parahybana dişisinin karın fotoğrafıdır. Yarık belirgin bir şekilde bize gülümsüyor. (Bu açıklığa da gonoslit deniyormuş ayrıca)
Yukarıdaki fotoğraf yarı yetişkin bir Grammostola pulchripes erkeğinin fotoğrafıdır.
*Ventral : Karın Bölgesi
Yöntem#3 : Eşey Ayrılığı
Yetişkin erkekler, yetişkin dişilerden çok daha farklı görünür, anlayacağınız üzere bu yöntemi yetişkin canlılar da rahat bir biçimde kullanabiliriz.
-Erkeklerin yetişkinlerinin hepsinde bulbslar oluşacaktır, hobide buna "boks eldivenleri" denilmektedir. Bunun yanında çoğu erkekte tibial hooks gelişecektir. Erkekte gelişen bütün bu parçalar çiftleşmeye girmeden kendini dişiden korumak için gelişmektedir. Yazık canıım erkekler burada da ezilmekte ve hor görülmektedir. :cry:
Yetişkin bir Aphonopelma hentzi erkeği.
Yukarıda da bahsettiğimiz tibial hooks gelişmeyen tarantula erkeklerimiz aşağıda sıralanmıştır,
Annandaliella Hirst, 1909 (Selenogyrinae)
Anoploscelus Pocock, 1897 (Eumenophorinae)
Augacephalus Gallon, 2002 (in part): A. junodi (Simon, 1904) (Harpactirinae)
Chilobrachys Karsch, 1891 (Selenocosmiinae)
Citharischius Pocock, 1900 (Eumenophorinae)
Coremiocnemis Simon, 1892 (Selenocosmiinae)
Euphrictus Hirst, 1908 (Selenogyrinae)
Heteroscodra Pocock, 1899 (Stromatopelminae)
Heterothele Karsch, 1879 (Ischnocolinae)Hysterocrates Simon, 1892 (Eumenophorinae)
Ischnocolus Ausserer, 1871 (Ischnocolinae)
Lyrognathus Pocock, 1895 (Selenocosmiinae)
Metriopelma Becker, 1878 (Theraphosinae)
Nhandu Lucas, 1981 (in part): N. carapoensis Lucas, 1981 (Theraphosinae)
Orphnaecus Simon, 1892 (Selenocosmiinae)
Pachistopelma Pocock, 1901 (shield of spines only) (Aviculariinae)
Phlogiellus Pocock, 1897 (Selenocosmiinae)
Phoneyusa Karsch, 1884 (Eumenophorinae)
Phormingochilus Pocock, 1895 (Ornithoctoninae)
Plesiophrictus Pocock, 1899 (in part): some males may possess tibial apophyses (Ischnocolinae)
Poecilotheria Simon, 1885 (Selenocosmiinae)
Selenocosmia Ausserer, 1871 (Selenocosmiinae)
Selenotholus Hogg, 1902 (Selenocosmiinae)
Selenotypus Pocock, 1897 (Selenocosmiinae)
Sericopelma Ausserer, 1875 (Theraphosinae)
Stromatopelma Karsch, 1881 (Stromatopelminae)
Theraphosa Thorell, 1870 (in part): T. blondi (Latreille, 1804) (Theraphosinae)
Thrigmopoeus Pocock, 1899 (Thrigmopoeinae)
Xenodendrophila Gallon, 2003 (Stromatopelminae).
Not: Bazı türler de tibial hooks gelişse bile küçüklüğünden dolayı farkedilmeyebilir, ona da dikkat etmek lazım. Örneğin; Avicularia'lar..
-Olgun erkekler dişilere göre daha uzun bacaklı ve daha ince gövdeye sahiptirler. Bu da yine vahşi dişilerden korunmak için evrimleşmiştir. Ah dişiler.
Dişi ve erkek Lasiodora parahybana
-Bazı türler de eşey ayrımı, renk farklılıklarıyla çok daha net şekilde sergilenmektedir.
Erkek ve dişi Psalmopoeus irminia. Grimsi olan erkek, güzelce beslenmiş serilip serpilmiş olan güzellik ise dişi.
Derleme/çeviri Reptula 'ya aittir.
Lütfen izinsiz paylaşım yapmayınız.
-
Yazan: Yiğit Alp Çalışkan
Herkese iyi hobiler. Üretici bir tanıdığımdan aldığım iki yavru geckomdan birisi hiç yem yemiyor. İkiside aynı ebeveynden yavrulardır. Ben onları dört haftalıkken aldım ve alalı 3 hafta oldu ikiside aynı teraryumda ve teraryum ikisi içinde yeterince geniş içeride 3 tane saklanma alanı su ve d3 kalsiyumlu yem kabı, ısıtıcı ped var sıcaklık gündüzleri 30 geceleri 28 civarı oluyor soğuk ve sıcak alan var. Teraryumda tahminimce bir sorun yok yani ama bir gecko sağlıklı büyüdüğü ve gayet yediği halde bir tanesi hiç yemiyor. Not: kırmızı ışığın zararlı olduğunu öğrendikten sonra çıkardım teraryumdan.
küçük olan sadece cırcır böceği yiyor (dubia,un kurdu ve çekirge de denedim)
1 hafta öncesinde bir gün beni şaşırtıp 3 cırcır birden yediği halde 1 haftadır hiç yemekle ilgilenmiyor bugün bir cırcır böceği avladı ama avlanırken ağzını tam açmıyor böceğin bir kısmı ağzına giriyor ve geveleyip tükürüyor. Kuyruğu iyice küçüldü kolları bacakları deri kemik kaldı.. geckoyu elime alıp sakinleştirip (ele alışık) yem yedirmeye çalıştım un kurdunun kafasını koparıp onun kokusuyla dikkatini çekmeye çalıştım nafile.. ancak ağzını açıp zorla içine bir şey koyunca yutuyor onun dışında kendisi yemiyor (sağlıklı bir yöntem olmadığını biliyorum) 3-4 gün kardeşiyle ayırmayı denedim ama ikiside daha çok strese girdi sudan yemden kesildiler hatta saklanma alanlarına bile girmiyorlardı bende tekrar bir araya getirmeye karar verdim. Ne yapacağımı bilmiyorum yardımlarınızı acilen bekliyorum. Teşekkürler
-
Yazan: alaca017
Arkadaşlar elimde satılık multivitamin var. Çok çok az kullanıldı. Canlılarımı kaybettiğim için satıyorum. Multivitaminin fiyatını aşağı yukarı biliyorsunuzdur. Görsel sizi yanıltmasın. Daha detaylı bir şekilde bilgi almak için lütfen bana ulaşın.
Fiyat: 30TL (Fiyata aldanmayın sadece elimden çıkmasını istiyorum çünkü her geçen gün elimde çürüyor)
Skt:07/2021
Tel:05455949569
Ins:enes.yuceer17
Face:fb.com/enes.yuceer14
-
Yazan: Alperentpt
Herkese merhabalar yaklaşık 2 yıldır beslediğim leopard geckomu yeni terraryumuna aldıktan sonra sürekli farklı farklı yerlere dışkı yapmaya başladı önceki yuvasında hiçbir zaman böyle bir problem yaşamadım yuvasının fotoğrafını da yükledim bu durumu daha önce yaşayan veya konu hakkında bilgisi olan varsa bilgilendirirse çok sevinirim herkese iyi forumlar
-