Jump to content
Pratensis

Böceğin Türü Konusunda Yardım Lazım

Önerilen İletiler

Bu böcekleri Messorlar avlıyordu. Küçük bir bölgede bunlardan en az 40 50 tane gördüm. Neredeyse hepsi Messorlar tarafından avlanmıştı. Fotoğrafların kötü olduğunun farkındayım ancak bilen birisi belki çıkar. Messor kolonilerime besin olarak vermeyi planlıyorum. 

ec0d16ea-4fdf-40d2-ab54-2025ccb98848.jfif

722c7bf3-c7cd-4ed7-954f-83803da3e9e0.jfif

tarihinde Pratensis tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Prof.Dr.Reptile, 1 dakika önce yazdı:

İlk defa gördüm bu böceği. Emin değilim ama Carabus olabilir ama farklı bir cinsi benziyor.

unnamed.jpg

Bence de carabus ama kabuk deseni carabusu andırmıyor

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Pratensis, 5 saat önce yazdı:

Yok bu değil. Bir mavi rengi bir de kahverengisi vardı, hepsi aynı yerdeler. Ama dediklerimin sırtları falan çok daha farklı. 

Mavi olan mücevher böceği olabilir.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Prof.Dr.Reptile, 10 saat önce yazdı:

İlk defa gördüm bu böceği. Emin değilim ama Carabus olabilir ama farklı bir cinsi benziyor.

unnamed.jpgbende fotoğraf açılmıyor fakat buna benzer bir böcek ise haziran böceği olabilir karadenizde dozirik diyorlar

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Karayels, 3 saat önce yazdı:

fotoğraflar açılmıyor 

MYondem0, 15 saat önce yazdı:
Prof.Dr.Reptile, 09.02.2021 - 13:29 yazdı:

unnamed.jpgbende fotoğraf açılmıyor fakat buna benzer bir böcek ise haziran böceği olabilir karadenizde dozirik diyorlar

en net olan bu buradan bakabiilirsiniz.

111111.PNG

tarihinde Prof.Dr.Reptile tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Curculionidae familyası içinde araştırabilirsiniz böceğin türünü. Karıncaların genellikle herbivor ve tarım zararlısı türlerden oluşan bu familyaya ait bir türü çok miktarda avlama davranışı baya ilginç.. Gözlem yaptığınız Messor ve bu kınkanatlının türlerini teşhis etmek bu açıdan baya ilginç bir konu.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Merhaba, böcekler ( insexta ) içersinde en fazla türü içeren takım Coleoptera ( kın kanatlılar ) takımı olduğundan bahsetmek isterim. Bu takım içersinde çok fazla tür olmakla birlikte bunlarda depo zararlısı, bitki zararlıları, nötr böcekler ve yararlı türler bulunmaktadır. Curculionidae famılyası genellikle depo zararlılarının bulunduğu bir familyadır bu familyadaki böcekler biraz daha küçük böceklerdir ve depolarda daha çok bulunur. Türü belirlemek amacıyla bulunduğunuz lokasyaındaki bitkileri ve ortamdan bahsederseniz ( ortamda var olan bitkilerden ) depo zararlısı yada bitki zararlısı olduğunu saptayarak daha kolay bir teşhis yapmış oluruz. 

İyi hobiler dilerim..

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Curculionidae ile ilgili görsel sonucu
Bu fotoğraftakilere çok benziyor kahverengi olan, en azından morfolojik özellikler bakımından. Bir de aynı şekle sahip olan ancak rengi mavi olanları vardı. Kahverengi ve mavi renkliler beraber bulunuyorlardı. Dişi-erkek olabilir. Sadece yorum yapıyorum. Bitkilerden pek anlamam ama bir dahaki gidişimde tekrar bu böceklere denk gelirsem daha net fotoğraflar çekmeye çalışırım. Bitkileri de incelerim. Karıncaaslanıyla hiçbir alakası yok. Teşekkür ederim herkese yardımlarından dolayı. Dediğim gibi daha net fotoğraflar çekebilirsem atacağım. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Elveriel, 5 saat önce yazdı:

Curculionidae familyası içinde araştırabilirsiniz böceğin türünü. Karıncaların genellikle herbivor ve tarım zararlısı türlerden oluşan bu familyaya ait bir türü çok miktarda avlama davranışı baya ilginç.. Gözlem yaptığınız Messor ve bu kınkanatlının türlerini teşhis etmek bu açıdan baya ilginç bir konu.

Evet Messorların türlerini teşhis edebilecek donanıma ve ekipmana sahip olsaydım oldukça güzel olurdu. Ancak ikisine de sahip değilim. Böceğin türü yine net fotoğraflar ile belirlenebilir ama messor biraz zor. Yine de elimden geleni yapacağım bu konuda. Benim de oldukça dikkatimi çekti. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.