geckolizim 10 Oluşturuldu: 16 Ocak, 2018 Meyve sineği nasıl üretilir bi yerden temin mi etmemiz lazım meyveler çürüyünce mi oluşuyorlar. Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Montium 62 16 Ocak, 2018 gönderildi Meyveleri ılıman ve sıcak mevsimlerde dışarıda bırakırsanız gelip yumurtlayabilir çeşitli meyve sinekleri türleri. Aldığınız ılıman ve sıcak iklimden gelen meyvelerde (muz mesela) yumurtalar zaten mevcut olabilir, buzdolabı yerine dışarda bırakılırsa adete "oluşuyormuş" gibi meyve sinekleri çıkabilir. Ancak bütün bu sinekler mükemmel şekilde uçarlar. Uçamayan mutasyonlu meyve sineklerini satın almalısınız (D. hydei ve D. melanogaster türüdürler genellikle). Türkiye'de bulmak zor, canlı yem ilanlarınıt takip etmelisiniz. Biyoloji departmanlarında tanıdığınız varsa onlardan sinek bulmanız da mümkün olabilir (D. melanogaster deneylerde kullanılır çoğunlukla). "Terraristik kleinanzeigen" gibi sitelerdeki satıcılardan alanlar var. Bunu yapanlar genelde tarantula, mantis, sopa böceği vs. getirten kişiler. Onların ilanlarını bulup sorabilirsiniz meyve sineği de getirtip getirtemeyeceklerini. Kendiniz de alabilirsiniz ama gümrüğe takılma riski var, önermem. Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
LuCifeR 80 16 Ocak, 2018 gönderildi Bir ara enesle çok aradık kültürü fakat bulamayınca pes ettik @saydemir hocamda olabilir belki Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Guest Enes G. 16 Ocak, 2018 gönderildi Ben halettim o işi @LuCifeR 😁 500 kap kültür stokladım lazım olur diye 😁 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
saydemir 65 16 Ocak, 2018 gönderildi Bir ara hiç yoktu ama şimdi üreten birkaç kişi daha var çok şükür. 2 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
CyBeRr 1.129 17 Ocak, 2018 gönderildi @raven de de vardır. Ne güzel sinekçiler çoğalıyor 😂 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
raven 33 18 Ocak, 2018 gönderildi CyBeRr, 17.01.2018 - 23:06 yazdı: @raven de de vardır. Ne güzel sinekçiler çoğalıyor 😂 Sinek her eve lazım Bir de şu mite olayına kalıcı çözüm bulabilsem. Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Montium 62 19 Ocak, 2018 gönderildi raven, 10 saat önce yazdı: Sinek her eve lazım Bir de şu mite olayına kalıcı çözüm bulabilsem. Kaplarda sinek ölüsü olmazsa mite neredeyse hiç göremiyordum ben, eğer sinekleri yaşlanıp ölmeye bırakırsam mite kaynıyordu. Belki sizdeki durum da aynıdır, tabi azcık mite bile nymph omurgasızlara tehdit ise napılabilir pek bilemiyorum. Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
raven 33 19 Ocak, 2018 gönderildi Montium, 12 saat önce yazdı: Kaplarda sinek ölüsü olmazsa mite neredeyse hiç göremiyordum ben, eğer sinekleri yaşlanıp ölmeye bırakırsam mite kaynıyordu. Belki sizdeki durum da aynıdır, tabi azcık mite bile nymph omurgasızlara tehdit ise napılabilir pek bilemiyorum. Aynen kültürü çok tutmayıp, sürekli tazeleyince pek olmuyor mite ama bazen zaman olmuyor veya unutuluyor o zaman hiç kaçırmıyorlar. aslında beyaz mite lar kültürü çökertmek ve beni sinir etmek dışında tehlikeli değiller. Kırmızı mite gelmesin yeter Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Montium 62 20 Ocak, 2018 gönderildi raven, 20 saat önce yazdı: Aynen kültürü çok tutmayıp, sürekli tazeleyince pek olmuyor mite ama bazen zaman olmuyor veya unutuluyor o zaman hiç kaçırmıyorlar. aslında beyaz mite lar kültürü çökertmek ve beni sinir etmek dışında tehlikeli değiller. Kırmızı mite gelmesin yeter Kırmızı mite sadece tropik iklimlerde sürüngen kanıyla besleniyor sanıyorum, Türkiye'de, hele ki böcek kültüründe olacağını sanmam (tabi tamamen yanlış bilmiyorsam ). Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
dorukunal 0 7 Ocak, 2022 gönderildi saydemir, 16.01.2018 - 22:17 yazdı: Bir ara hiç yoktu ama şimdi üreten birkaç kişi daha var çok şükür. @saydemir Hocam merhaba sizde kültür var mıdır acaba? Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
saydemir 65 8 Ocak, 2022 gönderildi Merhabalar evet hala üretiyorum. Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
m4kl3n38 0 10 Haziran, 2022 gönderildi @@saydemir@saydemir merhaba meyve sineği hala üretiyorsan 0530 462 75 37 ulaşırmısın Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
saydemir 65 11 Haziran, 2022 gönderildi Evet elimde drosophylla hydei türü uçamayan meyve sineği mevcut. Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Canlı yem izmir 0 18 Temmuz, 2022 gönderildi saydemir, 11.06.2022 - 18:52 yazdı: Evet elimde drosophylla hydei türü uçamayan meyve sineği mevcut. selam bana ulaşabilir misiniz 05538753566 LuCifeR, 16.01.2018 - 21:05 yazdı: Bir ara enesle çok aradık kültürü fakat bulamayınca pes ettik @saydemir hocamda olabilir belki Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Guest JumpingSpider 22 Haziran, 2023 gönderildi saydemir, 11.06.2022 - 18:52 yazdı: Evet elimde drosophylla hydei türü uçamayan meyve sineği mevcut. Hala drosophylla hydei sizde mevcutsa size ulaşabileceğim bir mail adresi yazar mısınız? Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş