Jump to content
Elifegerdem

Corn Snake Geleli 1 Hafta Oldu Pinky Yemiyor:( Help!

Önerilen İletiler

Arkadaşlar merhaba 1 hafta önce Corn snake aldım yaklaşık 1,5 aylık falan şuanda. Aldığım kişi size vermeden 1 hafta önce beslemiştim dedi(biliyosunuz ki çok bebek olanların 3-5 güne bi beslenmesi gerekiyor) şuan 15-20 gündür yem yemiyor anlicağınız. Bi halsizlik sezmiyorum yerine mi alışamadı bilmiyorum. Henüz altına ped almadım antalya havası yeterince sıcak ve nemli olduğundan ötürü.2 güne bir deniyorum yaklaşık 4 kez denedim yemiyor şimdi tekrar pink çözdürüyorum(hafif ılıtıp veriyorum yadırgamasın diye) hep akşamları yedirmeyi denedim birazdan yine deneyeceğim beyinleme yöntemine kadar denedim(pinky nin beynine iğne batırıp beyin sıvısı kokusunu almasını sağlıyormuş) eğer böyle devam ederse ağzına açıp cımbızla boğazına mı ittirmeliyim birkaç yöntem okudum ama yinede tecrübesiz ve bilgisizim ölürse çok üzülürüm lütfen yardım :/ 

D647D5C1-90A1-457A-BA23-7A59CF7D638B.jpeg

183CDF4A-2A12-4C30-9187-75C87C7AE336.jpeg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Dangle26, Bir saat önce yazdı:

Sencede pinky ile beslemek için çok küçük değilmi ? 2-3 aylık olasaya kadar çekirge salyangoz gibi böcek türleri ile besleyebilirsin.

Hayır beslemeyin sakın.

• Like 1
  • Thanks 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Ocean, 29 dakika önce yazdı:

Hayır beslemeyin sakın.

Katılıyorum 😊 bende de 3 aylık mısır var bana geldiğinde 10 günlüktü her gün versem yiyor yemekte sınır yok 😄 asist ya da force feding den önce canlı yem ile beslemeyi dene

• Like 1
  • Thanks 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Birkaç gün canlıyı rahatsız etmeyin. Küçük bir kaba pinky ile tek başına bırakıp karanlık bir yere koymayı deneyin, gece yapıp sabaha kadar rahatsız etmeyin, sabaha kontrol edin. Genelde işe yarar. 

Ayrıca arkadaşlar yalan yanlış saçma bilgiler ile yeni hobicilerin aklını karıştırmayın. 1 haftalık bir mısır yılanı bile ilk yem olarak rahatlıkla Pinky yiyebilir. Mısır yılanı böcek ile beslenen bir tür değildir. Yemi kabul etmeyeceği gibi besin değeri olarak canlıya bir katkısı olmayacaktır. 

• Like 2
  • Thanks 2

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Benihime’nin söylediklerini dinleyin, sizdekinin bir kardeşi bende, o da cimbizla yemedi, pinkyi biraktim, sabah kontrol ettigimde yemisti.
Çekirge, böcek falan sakın.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Like 1
  • Thanks 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Merhaba bugün petshop petshop gezerek pinky aradım yeni doğmuş fakat hep 2-3 haftalık yavrular bulabildim o yüzden almadım yarın tekrar birkaç yere daha bakacağım gerekirse talan edip bulacağım. Açıkcası çekirge falan okumuştum ama denemedim denememde çekirgenin bacağındaki dikenler çocuğuma zarar verir falan 🤣🤣 açıkcası arandığını hissediyorum oda aç belli...

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Davranışlarında durgunluk sezmiyorum şuanlık assist feeding gerektirdiğini düşünmüyorum yarın kesin bulurum 

Pinky ile bir kapta gece boyu bırakmayı denediniz mi?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

ARKADAŞLAR İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER EKLEMEK İSTEDİĞİM BİRŞEY DAHA VAR ÖNCEKİ SABİNDE DONDURULMUŞ PİNKY YİYORMUŞ

tarihinde Elifegerdem tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Teraryumda ısı ölçer var mı acaba? Belki aşırı sıcak veya soğuk akımlar hayvanı strese sokuyor ve iştahını 2. Plana atıyor olabilir. Önceki sahibinde pinky yemiş ise sizde yememesi dış etkenlere bağlı olabilir. Forumda Tropheusun yazdığı yılanlarda yem yememe başlığını okumanızı ve dış etkenleri gözden geçirmenizi tavsiye ederim.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Teşekkürler. Ne yaptım ne ettimse en az 10 petshop gezdim pinky bulamadım birinde buldum oda sütten kesilmeden vermem diye diretti alamadım. Çaresiz kaldım yarın tekrar çıkacağım. Açıkcası antalya havası o kadar sıcakki ısıtıcı ped almadım bu aybaşını bekliyodum almak için ölçerim de yok en kısa zamanda edinirim teşekkürler

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Teşekkürler. Ne yaptım ne ettimse en az 10 petshop gezdim pinky bulamadım birinde buldum oda sütten kesilmeden vermem diye diretti alamadım. Çaresiz kaldım yarın tekrar çıkacağım. Açıkcası antalya havası o kadar sıcakki ısıtıcı ped almadım bu aybaşını bekliyodum almak için ölçerim de yok en kısa zamanda edinirim teşekkürler

Sütten kesilmeden satış yapmayan petshop’a saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
Petshop gezerek pinky temin edilip yılan beslenmez. Ya kendiniz yetiştirin ya da en az 2-3 aylik stoklu satin alin derim. Bu konuda gerçekten iyi üreticiler var.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Donmuş yemiyor canlı illa malesef. Hamile anne alacağım yarın. Hiç aklıma gelmemişti hamile anne almak ama kim bilir ne zaman doğuracak bu hayvanın hali ne olacak bilmiyorum allahtan davranışlarında durgunluk yok şimdilik

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Evet bende satmadığı için hiç kızmadım ve eminim yılana onu canlı canlı önüne atınca başka bir odaya gidip düşünmemeye çalışacağım yoksa ağlarım 😬😔

tarihinde Elifegerdem tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Acele etmeyin, cornlar yeme ne olduğunu bile bakmadan sadıran canlilardir. Sizin yerinizde olsam 2 gün hiç bakmam bile yilana, sonra güzelce çözdürürüm pinkyi (sıcak olacak) sonra kapagini acar birakirim yine hic bakmam, sabah kontrol ederim.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Birçok arkadaş demiş yem konusunda en güzel tür Corn snakeler kesinlikle öyle. Milkler Cornlar asla affetmez yerler. İlla canlı almanız gerektiğini düşünmüyorum uygun ısıya getirip biraz önünde cımbız illa sallarsanız alır, almazsa da kabına bırakın dursun biraz müddet verin. Ayrıca çok güzel bir morph benim ilk hobiye başladığım morphla birebir aynı.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar uzun süre olmuştu giremedim. Uzunca bi süre pinky bulamayınca ne yaptım ettim para toparlayıp tekrar donmuş sipariş ettim. Hiç geceyi beklemeden çözdürüp önüne koyup 1 saat uğramadım yanına ve yemiş 🤷🏻‍♀️🤣sağolun herkese

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Konuya ek olarak yazmak istiyorum; ele almama rahatsız etmeme prosedürünü yeteri kadar denememişim sanırsam. Hevesle kapağını açıp “aaa ne güzeel demek” bile onu ne kadar strese soktuğunu fark etmemişim. Birkaç gün bakmayıverdim yanına bile uğramadım pinkyi attığımda 1 saat bile olmadan uğradığımda yemişti. Yarın birgün eğer aynı duruma düşen olursa bunları okuyup tecrübemden fikir üretir umarım. Elime almıyorum ben diyipte kapağını açmak bile sıkıntıymış onun için ama geç fark ettim. Hiç onun gözünden düşünememiştim “Kocaman dev yaratıklar kapalı kaldığım kutunun tepesini açıp başımda dikiliyo beni izliyo nooluyoz lan ben nerdeyim bunlar kim” der adam doğal olarak. Şimdi yeni yer aldım ısıtıcı ped aldım artık daha geniş uzuuuunca bi süre yaşayacağı evi var kısa bi zamandada mağarasını halledeceğim ama ben mağara koysam bile o zaten içine hiç girmiyor bi yemek yiyince mağaraya çekildiğini gördüm. Daha kapalı bi kap koymuştum daha önceden ama ruloyu kullandı onu hiç kullanmadı diye çıkartmıştım. Teşekkürler herkese tekrardan ilgisi için :) 

E8318335-060E-49B1-9E15-136D927EE96B.jpeg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.