Jump to content
Rutheniu

Crested Ve Gargoyle Gecko Hakkında Sorular (Yeni Başlıyorum)

Önerilen İletiler

Merhabalar ilk kez bir gecko besliycem gerekli her türlü araştırmayı yaptım crested ve gargoyle geckoları özellikle sevdim tek bi endişem var crested için o da kuyruğunu bırakması uzun yıllar bana dost olabilicek bi hayvan istiyorum ve açıkçası kuyruğunu kaybederse bu beni fazlasıyla üzer. Gargoyle ların kuyruklarının orjinali kadar iyi çıkıyor oluşu beni oraya yöneltti crestedlar kadar da güzeller. Birkaç çekincem var bu iki gecko türüyle ilgili :

1-) Ben canlı yemle beslemeyi çok düşünmüyorum(ailevi sebepler) en fazla haftada 1 gün belki canlıyla beslerim (moria veya un kurdu belki dubia), mama ile besliycem ağırlıklı olarak multi vitamini kalsiyumunu eksik etmezsem herhangi bi sağlık veya gelişim sorunu yaşarmıyım ? 

2-) Özellikle dokunmayı elimde sevmeyi istiyorum handling için küçüklükten alıp mı yetiştirmeliyim yoksa büyük de alsam fark etmez mi uysallık ve sahibine alışma konusunda ?

3-) Bir gargoyle geckoyu nasıl bulabilirim türkiyede bunu alabiliceğim yer var mı ? Netten hiç bulamadım (gerek güzelliği gerek kuyruk rejenerasyonu olduğundan favorim)

4-) Yurt dışında sitelerden alışveriş yaparak bi gecko getirtebilir miyim bu ne kadar sağlıklı olur ?

5-) Teraryumunu kendim yaptırsam (daha ekonomik olması hasebiyle) exo terra nın 30x30x50 terraryumları gibi yaptırabilir miyim bunu orjinaline yakın kalitede yaptırabiliceğim yerler var mı ?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

1) Haftada biri arttırıp karma beslemeniz gelişim ve sağlığı açısından önemli diye düşünüyorum.
2)Sanırım crestedlar da büyük de alsanız uysallar alışmada problem yaşamazsınız ama gargoylenin handling için ne tepki verdiğini bilmiyorum.

3)Gargoyle en son Nihat abi satıyordu ama elinde yavru kalmamıştı. Bir daha olur mu, ne zaman olur bilmiyorum. Facebooktan sitenin sayfasını takip etmenizi gruba katılmanızı öneririm.
4)Gelme süresi uzun oluyor, bence çok riskli.
5)Erdem Güleyin, Yine facebooktan ulaşabilirsiniz veya forumda da ilanı vardır. Egoterra, el yapımı pleksi , kullanışlı ve estetik , fiyatlarda çok uygun.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ooBoo, 1 dakika önce yazdı:

1) Haftada biri arttırıp karma beslemeniz gelişim ve sağlığı açısından önemli diye düşünüyorum.
2)Sanırım crestedlar da büyük de alsanız uysallar alışmada problem yaşamazsınız ama gargoylenin handling için ne tepki verdiğini bilmiyorum.

3)Gargoyle en son Nihat abi satıyordu ama elinde yavru kalmamıştı. Bir daha olur mu, ne zaman olur bilmiyorum. Facebooktan sitenin sayfasını takip etmenizi gruba katılmanızı öneririm.
4)Gelme süresi uzun oluyor, bence çok riskli.
5)Erdem Güleyin, Yine facebooktan ulaşabilirsiniz veya forumda da ilanı vardır. Egoterra, el yapımı pleksi , kullanışlı ve estetik , fiyatlarda çok uygun.

Çok teşekkürler 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

1- Yetişkin bir geckoda bsf larva unu gibi ek protein ilavesi yaparsanız sadece mama bile yeterli olabilir. Ama yavru iken canlı yem genelde daha önemli oluyor gelişimi için.

2- Sahibine alışma pek söz konusu değil. Gargoyle lar biraz daha vahşi oluyorlar yapı itibari ile ama crestedlar genelde uysal.

3- Forum, grup ve surungenpazari gibi yerlere bakabilirsiniz. Zaman zaman oluyor.

4- Maalesef

5- Plastik kaptan bile yapabilirsiniz. Onun dışında ilanlar kısmında @erdemguleyin'in Ego terralar var, aynı zamanda cam isterseniz @UfukBh'ın yaptırdığı camlar var. Onun dışında Exo terra alacaksanız atakanpetshop da bulabilirsiniz. 

• Like 1
  • Thanks 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
On 10/3/2018 at 9:02 PM, Rutheniu said:

Merhabalar ilk kez bir gecko besliycem gerekli her türlü araştırmayı yaptım crested ve gargoyle geckoları özellikle sevdim tek bi endişem var crested için o da kuyruğunu bırakması uzun yıllar bana dost olabilicek bi hayvan istiyorum ve açıkçası kuyruğunu kaybederse bu beni fazlasıyla üzer. Gargoyle ların kuyruklarının orjinali kadar iyi çıkıyor oluşu beni oraya yöneltti crestedlar kadar da güzeller. Birkaç çekincem var bu iki gecko türüyle ilgili :

1-) Ben canlı yemle beslemeyi çok düşünmüyorum(ailevi sebepler) en fazla haftada 1 gün belki canlıyla beslerim (moria veya un kurdu belki dubia), mama ile besliycem ağırlıklı olarak multi vitamini kalsiyumunu eksik etmezsem herhangi bi sağlık veya gelişim sorunu yaşarmıyım ? 

2-) Özellikle dokunmayı elimde sevmeyi istiyorum handling için küçüklükten alıp mı yetiştirmeliyim yoksa büyük de alsam fark etmez mi uysallık ve sahibine alışma konusunda ?

3-) Bir gargoyle geckoyu nasıl bulabilirim türkiyede bunu alabiliceğim yer var mı ? Netten hiç bulamadım (gerek güzelliği gerek kuyruk rejenerasyonu olduğundan favorim)

4-) Yurt dışında sitelerden alışveriş yaparak bi gecko getirtebilir miyim bu ne kadar sağlıklı olur ?

5-) Teraryumunu kendim yaptırsam (daha ekonomik olması hasebiyle) exo terra nın 30x30x50 terraryumları gibi yaptırabilir miyim bunu orjinaline yakın kalitede yaptırabiliceğim yerler var mı ?

canlı yem hiç olmadan besleyen hobiciler var ne kadar doğru olduğu tartışılır ama ben şahsen canlı yem verilmesini daha sağlıklı buluyorum özellikle yavrularda bence çoğu besleme canlı yem ile yapılmalı adult boyda bir canlı için ise haftada bir gibi olması avlanma içgüdülerini korumalarını sağlıyor

ele alıştırmak için bence yerli üretim bir yavru alman en iyi seçenek zaten şuan ithalat da pek yok ama... yavru haldeyken dikkat etmelisin çünkü baya hızlı ve küçük oluyorlar kaçarsa bidaha bulamaya bilirsin hele bide evde kedi gibi başka bir hayvan varsa

gargoyle şuan bulması zor baya ithalat olmadığından ama eğer facebook gruplarına instagram sayfalarına vs. düzenli olarak bakıyorsan belki bulabilirsin

yurt dışından gecko getirtmek imkansız gibi birşey çoğu site zaten uluslar arası kargolama yapmıyor ve çok uzun olduğundan canlı için de tehlikeli ayrıca büyük ihtimalle bulup canlıya el koyarlar

instagramda ve facebookta ego terra'ya bakabilirsin exo terra kadar kaliteli ve daha ekonomik teraryumlar yapıyor ve nerdeyse her boyutta yapıyor

son olarak crestedlardaki kuyruk olayına değinmek istedim crestedların kuruklarını bırakması gayet normal hatta yeni kaledonyadaki geckoların nerdeyse hepsi kuyruksuz onun dışında bence kuyruksuz daha tatlı gözüküyorlam ama tabi herkesin zevki farklı :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
armut, 2 saat önce yazdı:

canlı yem hiç olmadan besleyen hobiciler var ne kadar doğru olduğu tartışılır ama ben şahsen canlı yem verilmesini daha sağlıklı buluyorum özellikle yavrularda bence çoğu besleme canlı yem ile yapılmalı adult boyda bir canlı için ise haftada bir gibi olması avlanma içgüdülerini korumalarını sağlıyor

ele alıştırmak için bence yerli üretim bir yavru alman en iyi seçenek zaten şuan ithalat da pek yok ama... yavru haldeyken dikkat etmelisin çünkü baya hızlı ve küçük oluyorlar kaçarsa bidaha bulamaya bilirsin hele bide evde kedi gibi başka bir hayvan varsa

gargoyle şuan bulması zor baya ithalat olmadığından ama eğer facebook gruplarına instagram sayfalarına vs. düzenli olarak bakıyorsan belki bulabilirsin

yurt dışından gecko getirtmek imkansız gibi birşey çoğu site zaten uluslar arası kargolama yapmıyor ve çok uzun olduğundan canlı için de tehlikeli ayrıca büyük ihtimalle bulup canlıya el koyarlar

instagramda ve facebookta ego terra'ya bakabilirsin exo terra kadar kaliteli ve daha ekonomik teraryumlar yapıyor ve nerdeyse her boyutta yapıyor

son olarak crestedlardaki kuyruk olayına değinmek istedim crestedların kuruklarını bırakması gayet normal hatta yeni kaledonyadaki geckoların nerdeyse hepsi kuyruksuz onun dışında bence kuyruksuz daha tatlı gözüküyorlam ama tabi herkesin zevki farklı :)

3 sene olmuş be eskiler hey gidi...

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Yazan: Egzotik karıncam
      Merhabalar Crested geckom için bir Biyoaktif teraryum kurma kararı aldım. hem yapım aşamalarını göstericeğim hemde fikirlerinizi alıcağım

Teraryum ölçüleri 40x40x55 cam bir teraryum aradaki bölme ise 10 cm geride ve 12 cm yüksekliğinde

Önce pvc boruyu ve dalı akvaryum silikonu ile sabitledim silikon kuruduktan sonra poliüretan köpük sıkıp üzerine ağaç kabukları ve saksıları yerleştirdim 

Köpük kuruduktan sonra üstüne akvaryum silikonu bulayıp üzerine torf ve orkide toprağı döktüm (küçük sarmaşıklar yapmak için ipin üzerine torfla kapladım)

Köpük kuruduktan sonra halatı yapıştırdım.

Drenaj katmanı için lav kırığı kullandım ve üzerine tül serip kömür ve aktif karbon döktüm. 
      Subsrat katmanı için torf, ince lav kırığı, orkide toprağı ve aktif karbonun karışımını kullandım.

Sonra bitkileri ektim.(Eğrelti otu, Tül kuşkonmaz, Telegraf çiçeği, Areka, Fittonia ve türünü bilmediğim bir tür sarmaşık )

Şimdilik bu kadar ilerledikçe yazmaya devam ediceğim ...
    • Yazan: mustafa42
      @CyBeRr selam videodan duydum hemen buraya geldim yoksa yeni gelişmeler crestedlar mı olucak merakla bu haberi bekliyorum bir umut var mı ?
    • Yazan: H4desh1
      6-7 yaşlarında erkek bir crested gecko, 1,5 yaşlarındaki bir dişiyle çiftleşebilir mi? Geckolar ağırlığa göre çiftleştiriliyor, biliyorum ama yaşın da bir etkisi var mı sormak istedim.
    • Yazan: XgecXO
      Merhaba geckomla üremesi için dişi adaylarını bekliyorum sadece bursa içi olur,ilgilenenler için numaram 05493405050 morphu yellow tiger .
    • Yazan: baranuslu
      Crested geckomun teraryumu için pet shoptan böyle bir şey aldım, pet shoptaki kişi "mango kökü" dedi  ama bu bir mangrove kökü mü yoksa yati kökü mü emin olamadım. Birkaç kez kaynar suya koydum ve suyun rengini sarı yaptı, teraryumuma eklemek için ne yapmalıyım?