Jump to content
deaply

Dikkat Büyük Dolandırıcı

Önerilen İletiler

Bu şahıs reptuladan banlandığı için nickini koymuyorum ismi koray olması lazım 13 yaşında yaşı küçük bir arkadaşımızdan adult dişi albo göndereceğim diyerek 350 tl para alıp daha sonra canlıyı göndermeyip konuyu ben devralıp ısrarla parayı istememe ramen ne canlıyı nede parayı arkadaşa atmayıp iğrenç birşekilde anne bacı katarak küfür etmiştir.

Bu şahısın youtubede egzotic çiftliğim adlı kanalı vardır.

Üstüne üstelik ben bunları gruplarda paylaşınca yüzsüz gibi kendi facesinden haklı çıkmak için beni karalayıcı laflar söylemiştir. Kanıtları aşağıda buyrun.

Screenshot_20210204-190829_WhatsApp.jpg

Screenshot_20210204-190820_WhatsApp.jpg

Screenshot_20210204-014133_WhatsApp.jpg

Screenshot_20210203-025650_WhatsApp.jpg

20210204_191210.jpg

tarihinde deaply tarafından düzenlendi
Fotoğraflar gitmedi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Kargoyu teslim almayacağım deme sebebim adım kadar eminim kargoyu boş yollayacaktı. Zaten artık kargoda yollamadı parada kaldı bu şahısda bilginize.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
kağan.karacoroglu, Şimdi yazdı:

Bu geçen hobiyi bırakıyorum diyip canlıları satmak isteyen adam dimi az kalsın ben de alış veriş yapıyordum adam çok şüpheli davranıyorum ben de en son canlı gelince para atıcam dedim o da kabul etmedi😅 İyi kurtulmuşum

Ta kendisi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Misafir

Suç duyurusunda bula bilirsiniz bu sene bende 1.500 TL dolandırıldım polise gittim 15 gün içinde param geri geldi 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
deaply, 54 dakika önce yazdı:

Kargoyu teslim almayacağım deme sebebim adım kadar eminim kargoyu boş yollayacaktı. Zaten artık kargoda yollamadı parada kaldı bu şahısda bilginize.

O canlıyı alan bendim bende hiç güvenmeyerek aldım albopilosumu,kargoladı açtım sağsalim aldım başka şeyler satmak istedi 500 e corn vermek istedi iyiki almamışım dolandıracakmış herhalde 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Misafir
SürüngenSever, 12 dakika önce yazdı:

O canlıyı alan bendim bende hiç güvenmeyerek aldım albopilosumu,kargoladı açtım sağsalim aldım başka şeyler satmak istedi 500 e corn vermek istedi iyiki almamışım dolandıracakmış herhalde 

Kural budur soyları kurumuyor adamların ilk güven kazanırlar 2 tekrar 3 tekrar 4 dolandır engeler

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
gecktuğkan, 30 dakika önce yazdı:

Suç duyurusunda bula bilirsiniz bu sene bende 1.500 TL dolandırıldım polise gittim 15 gün içinde param geri geldi 

Suç duyurusunda bulunamaz. Yasal olmayan canlıların alış verişi söz konusu ve yasal olmayan yani illegal bir durumda yapılan dolandırıcılığa devlet herhangi bir hüküm uygulayamaz. Aynı zamanda birebir sohbetlerde karşı tarafın izni olmadan mesajlar, numara, isim, soyisim gibi bilgilerin paylaşılması; kişisel bilgileri koruma kanununa aykırı bir durumu ortaya çıkardığı için açılan bir davada her halükarda bu başlığı açan kişi zararlı çıkacaktır. Sizin bulunduğunuz suç duyurusu legal bir konu içerisinde gerçekleştirilen dolandırıcılıktandır muhtemelen. 

tarihinde Pratensis tarafından düzenlendi
Yazım yanlışını düzeltmek.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Misafir
Pratensis, 12 dakika önce yazdı:

Suç duyurusunda bulunamaz. Yasal olmayan canlıların alış verişi söz konusu ve yasal olmayan yani illegal bir durumda yapılan dolandırıcılığa devlet herhangi bir hüküm uygulayamaz. Aynı zamanda birebir sohbetlerde karşı tarafın izni olmadan mesajlar, numara, isim, soyisim gibi bilgilerin paylaşılması; kişisel bilgileri koruma kanununa aykırı bir durumu ortaya çıkardığı için açılan bir davada her halükarda bu başlığı açan kişi zararlı çıkacaktır. Sizin bulunduğunuz suç duyurusu legal bir konu içerisinde gerçekleştirilen dolandırıcılıktandır muhtemelen. 

Metallica satan bir herif wep sitesinde tanıştım wp yolu ile konuştuk anlaştık yolamadı engeledi bende gidip suç duyurusu yaptım adamlar parayı alıp bana geri verdiler her hangi bir problem yapmadılar 

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İlginç bir durummuş. Dava açılamayacağı kesin de polise gidince nasıl bir sonuç çıkar orasını bilmiyorum. Size yapıldığı gibi olur belki de ama yine de illegal bir işlem olduğu için suç duyurusunda bulunacak kişinin riske girmeyi göze alması gerekiyor. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Misafir
Pratensis, 17 dakika önce yazdı:

İlginç bir durummuş. Dava açılamayacağı kesin de polise gidince nasıl bir sonuç çıkar orasını bilmiyorum. Size yapıldığı gibi olur belki de ama yine de illegal bir işlem olduğu için suç duyurusunda bulunacak kişinin riske girmeyi göze alması gerekiyor. 

Ya ilagal ufak kadeslerimden özür diliyorum silah uyuşturucu satmak içmek gibi davranıslardır biz sağdece hayvan besliyoruz suda var sen evide son ses müzik ile komsunu rahatsız edersen ses sitemini alıyorlar buda aynı sen alırsa hayvanı komşularının gözüne sokarsa şikayet edilirse şikayet üzerine alırlar yoksa kimin umrunda senin hayvan beslemen 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Kelimenin anlamını mantığınıza göre yorumlamanız saçma. Nesnel bir göz ile bakmanız gerekiyor. İllegal kelimesi yasa dışı işleri kapsıyor, yani hukuka aykırı olan. Bahsi geçen canlının alım, satımı hukuka aykırıdır. Bundan dolayı da illegal kavramının içeriğine girer. Bu kadar basit. Hukuka aykırı bir konuda yapılan dolandırıcılığa herhangi bir dava açamazsınız. Dava açmak için yaptığınız başvuru her halükarda reddedilecektir. Fakat sizin yaptığınız gibi polise gidilebilir ancak polis, bu canlının alış verişinin yapılmasının hukuka aykırı olduğunun elbet bilincinde olacaktır ve bununla alakalı size de işlem başlatabilir. Sizin yaptığınız suç duyurusunda size herhangi bir işlem yapılmamış olması oldukça ilginç. Hatta gerçekliğini sorgulamama sebep olabilecek bir ilginçlik bu. Her neyse geçmiş olsun demeyi unutmuşum. Geçmiş olsun. Bence yapılabilecek bir şey yok. Açıkçası suç duyurusunda bulunma cesaretini ben gösteremezdim. Bu kadar cesur değilim. Referans olmayan bir satıcıdan canlı almak gibi bir hataya düşmenin bedeli 350 tl olmuş, kötü de olmuş. Diğer arkadaşlara da bir ders niteliğinde olmuştur. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Aslında hakaret davasıda açabilirsiniz Allah yardımcınız olsun mesajları okuyunca ben sinirimden bittim çok pişkin pişkin konuşuyor . 

tarihinde Tarık Kuran tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun forumda bu aralar çok aktif olamıyorum ancak durumunuza üzüldüm. Umarım en kısa zamanda paranızı gere alabilirsiniz.

tarihinde Prof.Dr.Reptile tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
kağan.karacoroglu, 3 saat önce yazdı:

Bu geçen hobiyi bırakıyorum diyip canlıları satmak isteyen adam dimi az kalsın ben de alış veriş yapıyordum adam çok şüpheli davranıyorum ben de en son canlı gelince para atıcam dedim o da kabul etmedi😅 İyi kurtulmuşum

Nicki tam olarak neydi ?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Tarık Kuran, 59 dakika önce yazdı:

Aslında hakaret davasıda açabilirsiniz Allah yardımcınız olsun mesajları okuyunca ben sinirimden bittim çok pişkin pişkin konuşuyor . 

Davalar çok uzun zamanlar sürebiliyor. Aylar, yıllar boyunca bekleyebilir. Kaldı ki konuyu açan kişi, hakaret eden kişinin tüm kişisel bilgilerini paylaşmış. Yani kendisine karşı kişisel bilgilerin ihlali hakkında dava açabilir. Tek taraflı bir hata söz konusu değil, 2 taraf da hata yapmış. Eli kolu bağlı bir durumda diyebiliriz. Üzerine soğuk su içmekten başka bir şey gelmez bence elden. 

Yazım yanlışını düzeltmek.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar her yerde yazdığımız gibi burada da belirtelim, satıcılardan referans isteyin aksi halde dolandırılmak yada sağlıksız canlı almak işten bile değildir. Olayı yaşayan kişiye geçmiş olsun diliyorum.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Pratensis, 41 dakika önce yazdı:

Davalar çok uzun zamanlar sürebiliyor. Aylar, yıllar boyunca bekleyebilir. Kaldı ki konuyu açan kişi, hakaret eden kişinin tüm kişisel bilgilerini paylaşmış. Yani kendisine karşı kişisel bilgilerin ihlali hakkında dava açabilir. Tek taraflı bir hata söz konusu değil, 2 taraf da hata yapmış. Eli kolu bağlı bir durumda diyebiliriz. Üzerine soğuk su içmekten başka bir şey gelmez bence elden. 

Abi lütfen yalnış anlama kötü niyetle söylemiyorum mesleğin avukatlık mı gerçekten meraktan soruyorum özelden cevaplarsan teşekkür ederim 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Tarık Kuran, 26 dakika önce yazdı:

Abi lütfen yalnış anlama kötü niyetle söylemiyorum mesleğin avukatlık mı gerçekten meraktan soruyorum özelden cevaplarsan teşekkür ederim 

Hayır Maliye okuyorum, hukuk dersleri de aldığım için az çok bilgim var. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.