Jump to content
atakankvk

Pulchra Kargo

Önerilen İletiler

Selam arkadaşlar. Dün kargolanıp bugün elime ulaşan grammastola pulchra adult dişisi ölü halde geldi malesef. Yasak dolayısıyla eve teslim istemiştim bu yanlış bilsemde başka ülkelerden haftalar sonra sıkıntısız ulaşan canlılarda gördüğümden, kadgoda çok sıkıntılı gibi geldi bana.  Üst kısmı ve yan kısmın yarısı açık olduğundan (hava alsın diye açık bırakıldığını düşünüyorum) canlının abdomen tamamen patlayıp etrafa yayılmış. Kokudan ve canlının artık dağılmasından bugün içerisinde ölmediğini düşünüyorum. Büyük canlı, risklerini vs biliyorum ama daha deneyimli abilerimden de yorum almak isterim. Birisini kötülemek gibi bir amacım yok. İlk kez başıma böyle bir durum geliyor. Bundan sonraki kişilere de tecrübe olması açısından sizden de yorum ve bilgi almak istedim.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
atakankvk, 47 dakika önce yazdı:

Selam arkadaşlar. Dün kargolanıp bugün elime ulaşan grammastola pulchra adult dişisi ölü halde geldi malesef. Yasak dolayısıyla eve teslim istemiştim bu yanlış bilsemde başka ülkelerden haftalar sonra sıkıntısız ulaşan canlılarda gördüğümden, kadgoda çok sıkıntılı gibi geldi bana.  Üst kısmı ve yan kısmın yarısı açık olduğundan (hava alsın diye açık bırakıldığını düşünüyorum) canlının abdomen tamamen patlayıp etrafa yayılmış. Kokudan ve canlının artık dağılmasından bugün içerisinde ölmediğini düşünüyorum. Büyük canlı, risklerini vs biliyorum ama daha deneyimli abilerimden de yorum almak isterim. Birisini kötülemek gibi bir amacım yok. İlk kez başıma böyle bir durum geliyor. Bundan sonraki kişilere de tecrübe olması açısından sizden de yorum ve bilgi almak istedim.

Geçmiş olsun..

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Teşekkürler. aciliyetten dolayı satılık bir canlıydı zaten yoksa satılma gibi bir durumu yoktu. Bana kargolama şekli sıkıntılı gibi geldi biraz o konuda fikir almak için attım aslında. üst taraftaki plastik kısım ve yanlar direk canlının erişimde peçete ile kapatılmamış şekildeydi canlı da şişikdi muhtemelen. Çok güzel türdü üzücü oldu benim için. 

Şöyle bi görüntüyle karşılaşmayı bekliyodum açıkçası.

Capture+_2021-05-04-18-51-04-1.png

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Biraz satıcı hatası birazda ülkemizdeki kargoların durumu az çok ortada..  ben her canlı siparişimde satıcıdan paketleme videosu ve resimler istiyorum ayrıca kargoya verirkende paketin üzerine "üstte taşıyınız" ibaresi olan bir yazı yapıştırılmasını istiyorum.. neyse geçmiş olsun demekten başka birşey gelmiyor elden.. koyu ve sade renkleri ile gerçekten benimde hoşuma giden pulchripes ve roseadan sonra beslemek istediğim bir tür ama sling olarak bulmak pek mümkün değil gibi..

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Selam öncelikle geçmiş olsun,Türkiye için nadir bi canlı,kargo konusuna gelicek olursak rezalet bi kargolama,canlıyı kargolarken sadece peçete ile kaplamak yetmez. Sağını,solunu,altını ve üstünü peçete ile doldurmak canlıyı kısmi anlamda sıkıştırmak (hareket edeceği alan bırakmamak) gerekir ki canlı içeride hasar görmesin ayrıca canlının bulunduğu kutu gazete veya patpat ambalaj yardımı ile sarılıp strafor kutuda gönderim yapılmalıdır, ama videoda ne yazık ki peçete bile düzgün kullanılmamış zaten sonuç kaçınılmaz,satıcı ile iletişim geçin derim,tekrar geçmiş olsun.😕

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Kisitlama surecinde kargo ile canli talep etmek evet, sizin hataniz olmus.

Ancak canlinin ölmesi dehidrasyon gibi, kargoda gecikmeden dolayi yasanabilecek bir durumdan kaynaklanmamis. Yani sizin kisitlamada yapmis oldugunuz canli talebi nedeniyle yasanmis bir kayip degil bu. Yine de bunu okuyan herkes icin umarim bir ders olur.

Canlinin paketlenmesi tamamen yanlis. Cok daha sıkı sekilde peceteye sarilmaliydi. Hic hareket edemeyecek kadar sabitlenmeliydi. 

Bu yine de bizim sucumuz, cunku gondericinin kargo tecrubesi yoksa ya da herhangi bir referansa ulasamadigimiz durumlarda rulet oynuyoruz.

Gecmis olsun.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.