Jump to content
tommy06

Lobster Hamamböceği

Önerilen İletiler

Herkese iyi hobiler yeni lobster kolonisi kurmak istiyorum. Kolonisi olan tecrübeli kişilere sorum saklama kabının tepesınde silikonlanmıs sineklik var malum lobsterler tırmanıyor,tırmanıp o sinekliği kemirebilirlermi en son isteyeceğim şey evde kaçak hamamböceği :/ 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
LuCifeR, 14 dakika önce yazdı:

Tavsiyem metal sineklil kullanmanız, yumurta kolisini çok rahat kemirebiliyorlar nalburlardan temin edebilirsiniz.

teşekkürler öncelikle, çevrede bulamadım bir türlü metal sineklik suan idareten ust kısımlara vazelin surersem tavana cıkmalarına engel olabilirmiyim çoğu kişi önermiş bunu iş görüyormu acaba

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
CyBeRr, 16 dakika önce yazdı:

Dik olan kısımlara gres yağı en temiz çözüm :)

Konuyu çarpıtıyorum ama biz bu canlıları pet canlılarımıza yem olarak besliyoruz. Sonuçta ayaklarına falan bulaşıyor. Gres yağı onlar için sıkıntı yaratmıyor mu abi? kullanmaya çekiniyorum ben o yüzden.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ozzmhmt, 13 dakika önce yazdı:

Konuyu çarpıtıyorum ama biz bu canlıları pet canlılarımıza yem olarak besliyoruz. Sonuçta ayaklarına falan bulaşıyor. Gres yağı onlar için sıkıntı yaratmıyor mu abi? kullanmaya çekiniyorum ben o yüzden.

Gres yağını görünce geri çekiliyorlar üstüne gitmiyorlar üstlerine bulaşsa bile kendilerini temizliyorlar sıkıntı olmuyor

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ozzmhmt, 26 dakika önce yazdı:

benimde aklıma gelmedi değil. önerileriniz için teşekkürler cabbar abiden 100 tane siparis vericem baslangıc olarak

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
tommy06, 01.05.2018 - 00:39 yazdı:

teşekkürler öncelikle, çevrede bulamadım bir türlü metal sineklik suan idareten ust kısımlara vazelin surersem tavana cıkmalarına engel olabilirmiyim çoğu kişi önermiş bunu iş görüyormu acaba

Deneyebilirsiniz, bir zamanlar bende karıncalarım için zeytinyağı ve bebek pudrası karışımı yapmıştım.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Ocean, 01.05.2018 - 08:31 yazdı:

Ben kabın yanlarına birde üsttrki sinekliğin kenarlarına gres yağı sürüyordum 

Ocean, 01.05.2018 - 08:31 yazdı:

Ben kabın yanlarına birde üsttrki sinekliğin kenarlarına gres yağı sürüyordum 

Bu gres yağı kırmızı değil mi fark ediyor mu aynı sorun bende var şimdi de

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Ata ahmet, 2 saat önce yazdı:

Ben kabın tepesine bir parmak vazelin sürdüm. Lobsterler zeminde kartonların  arasında tehlike hissetmedikçe yukarı çıkma eğilimi göstermiyorlar. Çıktıklarında ise vazeline gelince durup geri gidiyorlar. Daha adım atanını da çıkanı da görmedim. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Ata ahmet, 4 saat önce yazdı:

Rengi farketmiyor sanayiden almıştık geçici olarak vazelinde olabilir ama daha kısa süreli oluyor.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Ocean, 14 dakika önce yazdı:

Rengi farketmiyor sanayiden almıştık geçici olarak vazelinde olabilir ama daha kısa süreli oluyor.

Hocam önceden zeytinyağı kullanıyordum 10-15 güne etkisi kalmıyordu. Lobsterleri ne zaman aldım hatırlamıyorum ama en az 5-6 ayı var. VaZelin hala duruyor hala yanaşamıyorlar.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
muhammed, 6 saat önce yazdı:

Hocam önceden zeytinyağı kullanıyordum 10-15 güne etkisi kalmıyordu. Lobsterleri ne zaman aldım hatırlamıyorum ama en az 5-6 ayı var. VaZelin hala duruyor hala yanaşamıyorlar.

İlk defa aldım Felaket biseyler ya dün kutuya gecirmek icin acmamla hepsini gözden kacirmam bir oldu 3 saat balkon taradim kaldı mı diye en son kediyi balkona bıraktım görürse eziyor

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Ata ahmet, 4 dakika önce yazdı:

İlk defa aldım Felaket biseyler ya dün kutuya gecirmek icin acmamla hepsini gözden kacirmam bir oldu 3 saat balkon taradim kaldı mı diye en son kediyi balkona bıraktım görürse eziyor

Nasıl yani kaçtılar mı? Dökülmediği sürece nasıl kaçabilirler ki?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
LuCifeR, 01.05.2018 - 00:22 yazdı:

Tavsiyem metal sineklil kullanmanız, yumurta kolisini çok rahat kemirebiliyorlar nalburlardan temin edebilirsiniz.

Üste Sineklik Yerine Delikler açsam sıkınıt olur mu Malum biraz haraketli bir evdeyim Düşme ihitmali falan bide sıkıntı olabilior un kurdun da bile delik kullanıcağım sorun olmaz değil mi?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
haydarozgur24, 9.06.2020 - 19:17 yazdı:

Üste Sineklik Yerine Delikler açsam sıkınıt olur mu Malum biraz haraketli bir evdeyim Düşme ihitmali falan bide sıkıntı olabilior un kurdun da bile delik kullanıcağım sorun olmaz değil mi?

Çok ufak olmak şartıyla açabilirsiniz

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
LuCifeR, 01.05.2018 - 00:22 yazdı:

Dubia icin de geçerli midir bu. Metal sineklik mi kullanmamız gerek yoksa normal sineklik de is gorur mu? (Biliyorum tırmanamıyorlar ama rahat hissetmedigim icin kapağın ortasını kesip sineklik yapıştırmak istiyorum)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Kalimnax, 12 saat önce yazdı:

Dubia icin de geçerli midir bu. Metal sineklik mi kullanmamız gerek yoksa normal sineklik de is gorur mu? (Biliyorum tırmanamıyorlar ama rahat hissetmedigim icin kapağın ortasını kesip sineklik yapıştırmak istiyorum)

Ben o şekilde kullanıyorum sorun yaşamadım şuana kadar, ortasını kesip normal sineklikte takabilirsiniz dubiada sorun olmaz

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.